innovatieve woonideeën

In het verleden werden containers alleen gebruikt om grote hoeveelheden goederen efficiënt te vervoeren, als tijdelijke huisvesting bij calamiteiten en verbouwingen, of als huisvesting op grote bouwplaatsen. Tegenwoordig worden de containers ook voor een ander doel gebruikt – op het gebied van moderne architectuur. De laatste tijd, vooral in de VS, heeft het zogenaamde containerhuis zich gevestigd als een functioneel en goedkoop alternatief voor conventionele appartementen. In dit artikel vindt u spectaculaire voorbeelden en gedetailleerde informatie over deze moderne en originele woonoptie.

Het containerhuis als goedkope en moderne woonoptie

Ontwerpideeën voor containers

prachtig containerhuis in het bos

grote containerhuis innovatieve woonideeën

Containerhuis interieur

origineel containerhuis

modern containerhuis

creatieve woonideeën containerhuis

rood containerhuis

ongebruikelijk containerhuis

origineel containerhuis met twee verdiepingen

Een containerhuis kan bestaan ​​uit één of meerdere wooncontainers. Maar dat betekent niet dat de eigenaren van gemak moeten afzien. Elk zo’n appartement is voorzien van een badkamer, sanitair en keuken, de kamers zijn ruim en functioneel ingedeeld, er is een goede thermische isolatie. Het beste is dat deze huizen veel goedkoper zijn in vergelijking met de conventionele appartementen van hout of beton. In de USA worden containerwoningen vooral gebruikt als luxe villa’s, waar je in het weekend heerlijk kunt vertoeven midden in de natuur. Maar ze zijn ook geschikt voor permanente huisvesting als je iets bijzonders wilt of gewoon niet genoeg geld hebt om je eigen huis te kopen.

Vind de perfecte combinatie tussen functionaliteit en stijl

het containerhuis als droomhuis

Container appartement in Orange

Inrichting containerhuis

creatieve ontwerpideeën containerhuis

Containerhuis met een origineel ontwerp

Containerhuis als vakantievilla

modern interieur container appartement

Ontwerp van de woonkamer van het containerhuis

origineel gevel containerhuis

milieuvriendelijke woonideeën containerhuis

Tegenwoordig worden steeds meer getalenteerde architecten geïnspireerd door containerwoningen omdat ze chique, elegante en betaalbare inrichtingsoplossingen bieden. Dit moedigt ook veel mensen aan om een ​​kijkje te nemen in deze extravagante appartementen en er zelfs te gaan wonen. Als je een fan bent van moderne architectuur, heb je misschien al het huis van je dromen gevonden! De gevel van de containerwoningen oogt origineel, maar een interieur met een industriële touch zou deze look perfect aanvullen. Het vinden van de ideale combinatie tussen functionaliteit en stijl is veel gemakkelijker dan het lijkt, omdat dit type appartement extreem flexibel is.

Milieuvriendelijk wonen

moderne containerhuis innovatieve ontwerpideeën

Containerhuis in het wit

Containerhuis met een modern design

innovatieve woonideeën

Inrichting containerhuis

modern interieur containerhuis

Zoals gezegd, een containerwoning is geen onbetaalbaar voorstel. De kosten variëren afhankelijk van de gewenste grootte van het huis en het type container – voor een container van ongeveer 12 meter lang betaal je meestal niet meer dan 3000 euro. Voor de conversie heb je tussen 7.500 en 10.000 euro nodig. Als u al een containerhuis hebt gekozen, is het beter om geen nieuwe te kiezen, maar containers mee te nemen. De oorzaak ligt niet alleen omdat nieuwe containers duurder zijn. Een appartement gemaakt van oude containers is ook milieuvriendelijk, omdat ze een nieuwe, zinvolle toepassing vinden. Daarnaast zijn er inmiddels zulke containers die voldoen aan de energienorm van een passiefhuis.

Noodzakelijke wijziging

Regeling containerhuis

prachtig containerappartement in het wit

Containerappartement met een origineel ontwerp

origineel containerhuis

De containers worden veelal gebruikt voor het vervoer van goederen en zijn veelal gemaakt van corrosiebestendig staal dat is voorzien van een speciale beschermende lak en eventueel een gekleurde lak. Om geschikt te zijn om te wonen, heb je goede isolatie en meervoudige beglazing nodig. Alleen zo kun je een aangename temperatuur in het interieur bereiken en constant houden. Hier moet je zeker rekening mee houden bij het ombouwen van de container om te genieten van optimale leefomstandigheden in je nieuwe containerwoning.

Waar kan een containerwoning staan??

Interieurontwerp containerhuis

Slaapkamer containerhuis

Interieur container appartement

Container appartement als vakantievilla

grote containerhuis innovatieve woonideeën

De containers mogen echter niet overal worden opgesteld – er zijn verschillende bepalingen in het bouwrecht die u van tevoren moet weten voordat u uw droomcontainerhuis gaat “bouwen”. U kunt het beste naar de bouwafdeling van uw gemeente gaan om navraag te doen. Er wordt onderscheid gemaakt of de container voor een lange tijd of slechts voor een bepaalde tijd wordt gebruikt. Als het gaat om een ​​permanent containerhuis, speelt de grootte een beslissende rol.

Stijlvol alternatief voor een conventioneel appartement

groot containerappartement in rood

modern containerhuis

Container plat modern ontwerp

innovatieve woonideeën

Containerhuis in blauw

Misschien ben je er al van overtuigd dat een containerhuis er heel stijlvol en kleurrijk uit kan zien. De containers kunnen naar wens op elkaar worden gestapeld, waardoor u de unieke mogelijkheid heeft om zelf mee te werken aan de planning van uw droomhuis. U kunt niet alleen de inrichting van het huis bepalen, maar ook de positie van de deuren en ramen – afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren. Laat je fantasie de vrije loop!