Wanddecoratie met letters en cijfers

Er zijn grootformaat letters en cijfers voor meer individualiteit in uw eigen huis. Aan de muur, als decoratief object of als gebruiksvoorwerp kun je er bijzondere accenten mee zetten. Hierdoor ontstaat een spannende eyecatcher die een hoge mate van creativiteit laat zien.

TYPOGRAFISCHE INTERIEURDECORATIE MET EEN WIEL

Wanddecoratie - typografische interieurdecoratie

Decoratie met letters en cijfers is geschikt voor veel kamers. Of het nu als muurtattoo of als poster is, de interieurdecoratie geeft een ruimte een speciaal karakter. Voor een deel is deze decoratie een motto dat de aandacht trekt boven het schap. In andere gevallen zijn de letters en cijfers gewoon wild gesorteerd en staan ​​ze als het ware voor zichzelf.

Bij het kiezen van de wand- en kamerdecoratie moet je je onderbuikgevoel laten spreken. Het gaat tenslotte om het realiseren van een persoonlijke stijl. In de doe-het-zelfforums, meubelzaken en decoratiewinkels is er de nodige inspiratie om je te omringen met originele dingen en alles op elkaar af te stemmen. Er is geen goed of fout, als je wilt, kun je zelfs opzettelijk verkeerde wiskundige vergelijkingen maken met de getallen. Dit trekt gegarandeerd de aandacht van de bezoekers!

UITDAGENDE DECORATIE-IDEEN MET CIJFERS, LETTERS EN ANDERE KARAKTERS

Wanddecoratie met letters en cijfers

Kleurrijk of in zwart-wit contrast, direct aan de muur of in de vorm van posters en prints, de ideeën voor een originele decoratie met letters en cijfers zijn zeer divers. Wie kiest voor foto’s en posters vindt vaak grappige quotes die artistiek worden geïllustreerd of opvallen met bijzondere lettertypen. Zo’n statement kan meer zijn dan alleen een rustgevende wanddecoratie en zet gasten soms aan het denken.

Met meerdere van dit soort afbeeldingen kan een ensemble worden samengesteld dat van de wand van de kamer een spannend aantrekkingspunt maakt. Ook in het trappenhuis komt zo’n collectie goed tot zijn recht. Een galerijbalk of andere installaties maken het gemakkelijk om de foto’s zo nu en dan te verwisselen.

Soms zijn de decoratieve letters en cijfers ook nostalgische reclameobjecten of delen van een eerder neonbord. Interessant zijn ook de brieven uit de grafische industrie, die bijvoorbeeld in een oude letterbak of in de vitrine worden gesorteerd. Het verschil tussen functionele elementen en kunstwerken is niet altijd duidelijk te onderscheiden: dat is precies wat deze originele decoratie zo aantrekkelijk maakt. Grotere letters of cijfers zijn goed om op te hangen en te staan. Op rommelmarkten vind je vaak interessante decoratieve voorwerpen die al een lange geschiedenis hebben. Bovendien bieden veel trendgerichte fabrikanten nu individuele verlichte letters en soortgelijke decoraties aan.

Tips in de DIY-platforms laten zien hoe je de cijfers zelf kunt maken: hout, karton en vele andere materialen kunnen worden gebruikt voor de kleine of grote vormen. De sierwaarde is soms gerelateerd aan een bepaalde “helling” van de letters, terwijl andere objecten perfect zijn uitgewerkt.

Wanddecoratie met letters en cijfers

TYPOGRAFISCHE KUNST ALS DECORATIE

TYPOGRAFISCHE KUNST ALS DECORATIE

Lettertype heeft vaak een artistieke waarde: dan spreekt men ook van letterkunst. Het overbrugt de scheiding tussen tekst en beeld. Het resultaat is een decoratie die zo expressief is als een kunstwerk en zo onmiskenbaar als een woord.

Met de letters en teksten in mooi schrift komen zowel de decoratie als de betekenis in beeld. Of het nu gaat om bekende quotes of een zelf bedacht levensmotto, ook de typografie speelt een rol bij de waardering van deze bijzondere decoratie. Als je een permanent kunstwerk wilt, kun je een foto kopen met deze woordkunst, of wees zelf creatief. Voor beide opties kun je kiezen tussen prints en muurtattoos.

Muurontwerp met muurtattoos of monogrammen

DE WANDTATTOO – DECORATIE OP MAAT MET EEN BIJZONDER EFFECT

Muurtattoo als creatief muurontwerp

Als onderdeel van de decoratie met letters en cijfers zijn muurtattoos erg populair. Ze maken het mogelijk om de elementen onafhankelijk van meubels te plaatsen. Ze zetten typografische accenten direct op de muur van de kamer en brengen originele zinnen in het spel.

Soms zijn deze muurtattoos slechts individuele letters die je kunt samenstellen om een ​​naam of andere woorden te creëren. Er is ook volledige uitspraken, die met of zonder bloemen aan de muur van de kamer komen. Het lettertype zelf is de focus en is een belangrijke ontwerptool. Eventuele extra frames moeten worden geselecteerd om bij het lettertype te passen om de stijl consistent te houden.

Bij het kiezen van woorden, lettertypen, leestekens en andere details is het belangrijk om altijd de totaalindruk in de gaten te houden. Alleen zo kunt u het effect aanpassen aan uw persoonlijke wensen. Last but not least, moet u rekening houden met het oppervlak: hoe gladder de muur, hoe duidelijker de lijnen van de muursticker te zien zijn.

VOORBEELDEN VAN TYPOGRAFISCHE APPARTEMENTDECORATIE

Voorbeelden van creatief muurontwerp met zelfgemaakte letters

Nostalgisch of rechttoe rechtaan, artistiek of minimalistisch, er is een breed scala aan lettertypen voor de verschillende stijlen. Soms worden ze zelfs met elkaar vermengd, maar je moet het niet overdrijven, want bij langere spreuken wordt de blik al snel te onrustig. Daarom kiezen veel mensen voor een specifiek lettertype dat maximaal in grootte varieert.

Op de muren, op meubels of als decoratief object komen de woorden en cijfers goed tot hun recht. De volgende opties zijn onder andere beschikbaar:

• Muurstickers en afbeeldingen,

• Stickers voor kastdeuren en plat meubilair,

• Kleine meubels en accessoires zoals dozen met labels,

• Letters en cijfers als decoratie om op te zetten (voor tafels en dressoirs).

Met deze elementen kunt u veel experimenteren om de individuele woonsfeer te variëren. Sommige van de geëtiketteerde accessoires en kleine meubels zijn rustieke elementen met kleine onnauwkeurigheden: dit geeft ze een bijzonder authentieke uitstraling. Voor andere items zoals sets, grote mokken en display-afbeeldingen werken felle kleuren en opvallende lijnen als blikvangers.

VAN BRIEVEN TOT TOESPRAAK

Voorbeelden van creatief muurontwerp met zelfgemaakte letters

Decoratieve schalen met opvallende letters zijn ideaal om verwisselingen te voorkomen en de kopjes en borden op het keukenrek op een rij te zetten. Het ziet er geweldig uit en zorgt voor een persoonlijke, gastvrije sfeer. Het wordt interessant als je deze objecten zo opstelt dat ze resulteren in een bepaald woord. Overigens kunnen de met letters bedrukte borden ook als wanddecoratie worden gebruikt: verticaal opgehangen creëren ze een bijzondere sfeer.

In andere gevallen zijn het afbeeldingen en accessoires met grappige spreuken. Ze laten de gasten glimlachen of zien er bijzonder cool uit. Kussens en dekens versierd met slimme quotes zijn erg populair. Soms zijn er slechts enkele cijfers versierd op het oppervlak.

De prints en tatoeages op de muur zijn ook ideaal voor een ongesorteerde mengelmoes van cijfers of voor interessante levenswijsheden. Als je zelf creatief wilt zijn, kun je niet alleen de templates naar wens samenstellen, maar ook zelf een motto formuleren. Dit maakt van uw eigen appartement een fantasierijk, zeer individueel toevluchtsoord.

Ze zijn ook erg populair XXL houten letters en cijfers. Ze worden een driedimensionale decoratie aan de muur of op de plank. Afhankelijk van de grootte en de ruimtelijke mogelijkheden kun je deze letters in een willekeurig bij elkaar gegooide groep gebruiken of er termen van maken. Kleinere 3D-letters zijn ook geschikt als slimme tafeldecoratie.

MAAK ZELF DECO-NUMMERS

Maak zelf decoratieve cijfers en letters

Er zijn veel tips voor de doe-het-zelvers over hoe ze hun eigen cijfers kunnen maken. Vaak worden instructies voor kinderen meegeleverd. Kleurrijke kaarten, bedrukte tafelkleden of zelfgenaaide kussens worden favoriete objecten die erg leuk zijn. Daarom zijn deze stukken perfect als souvenir, of het nu kleine of grote decoraties zijn.

Mokken, glazen en borden kunnen worden versierd met letters, namen of woorden. Hier is het belangrijk om de ingrediënten te kennen en Controleer de duurzaamheid van de verf. Sommige fabrikanten bieden servies met letters als afgewerkt product aan, maar vooral kinderen vinden het veel leuker om zelf creatief te zijn. Met stempels of gebruiksvoorwerpen van de drukkerij is het ook mogelijk om de kleine en grote voorwerpen in het appartement te versieren. Kleurrijke kubussen met letters en cijfers, vrolijke wenskaarten en strak gestempelde afbeeldingen maken van het appartement een vertrouwd, gezellig thuis.

Zelf gouden letters maken

Zelf een DIY-monogram maken