Milieuvriendelijk, slijtvast en veelzijdig: HPL-platen zijn een aantrekkelijk materiaal voor liefhebbers van hedendaags design. De afkorting “HPL” staat voor “High Pressure Laminate”. De bekendste merknamen hiervoor zijn onder andere Trespa, Fundermax, Thermopal, Resopal – er zijn ook enkele hoogwaardige huismerken op de markt. Het materiaal kan op verschillende manieren worden gebruikt, bijvoorbeeld met HPL zijn een aantal opvallende gevels omgevormd tot grote Er zijn zowel winkelcentra als industriële gebouwen gecreëerd Ontwerpelement gebruikt.

Veelzijdige HPL

Laminaten zoals HPL kunnen vele jaren aan het weer worden blootgesteld en behouden ook hun eigenschappen bij blootstelling aan zuren hun structuur. Bovendien zijn HPL-panelen gedurende een bepaalde periode bestand tegen hoge temperaturen en zouden ze daarom in geval van brand meer tijd geven om het gebouw te evacueren. HPL-panelen kunnen ook worden gebruikt voor vloerontwerp, het maken van keukenachterwanden en werkbladen, ook balkonbekleding HPL-panelen worden ook gebruikt bij de productie van windborden, scheidingswanden, beschermstrips, meubels en gebruikte deurpanelen. Hieronder geven we u een beetje inzicht in de diverse toepassingen van het gebruik van vijf specifieke voorbeelden van HPL-panelen in de particuliere sector.

Vloeren in de woonkamer hpl panelen

Vloerontwerp

HPL-panelen worden van oudsher gebruikt in vloerontwerp in de commerciële sector en kunnen dankzij hun praktische eigenschappen sterk worden beweerd. Ze hebben nu de voorkeur in huisontwerp vanwege hun aantrekkelijke uiterlijk, lage prijs en eenvoudige bediening. HPL-panelen zijn ook geschikt voor dringende en ongeplande renovaties. De laminaten zijn ideaal voor kleine appartementen, omdat in alle appartementen een gelijkaardig vloerdesign wordt aanbevolen. Dit werkt heel gemakkelijk met HPL-panelen. Praktisch gezien zijn ze geschikt voor verschillende kamers en hebben ze een universele uitstraling. Dit is een eenvoudige manier om een ​​uniform ontwerp in uw huis te krijgen.

Individueel ontwerp van een tuinhuisgevel

Het is gebruikelijk om een ​​tuinhuisje van hout te maken en te bekleden met HPL-panelen. Experts raden larikshout aan als materiaal voor de onderconstructie. Op deze manier kunt u het hele jaar door een aangename temperatuur en een optimale luchtvochtigheid in het gebouw bereiken. HPL-panelen geven dit gevelontwerp een minimalistische en moderne uitstraling. Er is een groot aanbod op de markt Van verschillende kleurnuances.

keuken achterwand en inrichting van hpl panelen

Keuken achterwand gemaakt van HPL panelen

Deze keukenachterwand met een eenvoudige uitstraling is gemaakt van HPL-panelen. Dit is slechts een van de vele vormgevingsmogelijkheden: het assortiment in de vakhandel omvat duizenden nuances en designs. Naast de monochrome look kunt u uw keukenachterwand bijvoorbeeld ook in de vorm van een bakstenen muur of natuurstenen muur hebben. Ontwerp.

HPL-panelen worden vaak gebruikt als werkbladen in keukens. Je vindt vast en zeker een design dat goed bij de rest van het interieur past.

Het materiaal is ook gemakkelijk te onderhouden: het is krasvast en waterafstotend.

keuken achterwand hpl panelen

Scheidingswanden van HPL-panelen

Deze houten-look tussenwand hieronder is ook gemaakt van HPL-panelen, die zowel in huis als in de buitenruimte kunnen worden gebruikt. Dit geeft de buitenruimte een huiselijk karakter dat prachtig harmonieert met het interieur. In een grote tuin of in een appartement met een open leefruimte kun je met HPL -Platen ook de ruimte in verschillende ruimtes verdelen.

Scheidingswand gemaakt van phl panelen licht hout

Balkonbalustrade

Ook deze schitterende en zeer moderne balkonbalustrade is uitgevoerd met HPL panelen. Precies voor dit doel wordt het materiaal in veel moderne gebouwen gebruikt. HPL panelen zijn ook geschikt voor de renovatie of modernisering van een gevel.

HPL-panelen correct gebruiken in een individueel project

De veelzijdige optiek en de eenvoudige montage maken hetHPL-panelen Het perfecte materiaal om uw eigen ideeën binnen en buiten te realiseren – voordat u aan uw project begint, moet u zoveel mogelijk inspirerende voorbeelden bekijken om uw creativiteit te stimuleren Van zeer grote projecten zoals hedendaagse gevels tot kleinere projecten zoals meubels gemaakt van HPL.

Wij raden u aan om HPL-panelen op de gewenste afmetingen te laten zagen, om de technische kosten tot een minimum te beperken en u meer tijd kunt besteden aan het daadwerkelijke ontwerp Profiteer van de eenvoudige installatie En de optische diversiteit van HPL-panelen om te realiseren je eigen ontwerpproject.