Moderne huisgevel van hout – verschillende varianten

De hedendaagse houten gevels kunnen er heel anders uitzien. Wat zijn echter de constante eigenschappen waarmee ze aan het huidige huistijdperk kunnen worden toegewezen??

De moderne houten gevels zijn, ongeacht hun stijl, het symbool van duurzaam wonen. Eigenaren die zich bij het bouwen en wonen laten leiden door het verlangen naar verbondenheid met de natuur, kiezen hiervoor. Ten tweede zijn de moderne houten huisgevels meestal een onderdeel van huizen die als kunstwerken kunnen worden beschouwd.

Dit materiaal maakt zowel constructief als esthetisch zeer uiteenlopende oplossingen mogelijk. Er is nauwelijks een stijl waarop het niet kan worden toegepast. Hout is ook prachtig te combineren met andere bouwmaterialen.

Hout en beton

bouw en leef ontwerp huisgevel

Laten we eerst enkele huisgevels bekijken waarin hout en andere materialen parallel worden gebruikt. De combinatie met beton is typisch voor stedelijke gebouwen. Als gevolg hiervan worden moderne huisgevels ingeschreven in omgevingen waarin de stedelijke stijl de voorkeur heeft.

Hout en glas

beklede gevel houten gevel woonideeën

Hout en glas is een andere eigentijdse oplossing voor de gevel van het huis. Dit past ook prachtig bij de urban stijl. Het is perfect voor plaatsen waar de huiseigenaren kunnen genieten van een prachtig uitzicht.

In dergelijke gevallen is hout meestal het materiaal dat de gevel een sculpturaal karakter geeft. Het glas zorgt op zijn beurt voor transparantie en het gevoel van openheid.

Rustieke stijl

rustieke houten gevel huis gevel ideeën

Er zijn nog genoeg voorbeelden van moderne interpretaties van de rustieke stijl. Het gaat om meer massieve versies van traditionele ontwerpen. In dit geval lijken de hedendaagse gevels iets meer gesloten. Dergelijke structuren zijn geschikt in het land, vooral als het huis wordt omgeven door bos en groen.

Het verschil met traditionele gebouwen is vooral dat de constructie gebruik maakt van innovatieve technologieën. De bouwvlakken worden gelijkmatig verwerkt en op meerdere verdiepingen kunnen stabiele constructies worden gebouwd. Daarnaast is de installatie van grote raamoppervlakken ook wenselijk.

De eigentijdse houten gevel en de omgeving

gebouw huis gevel bekleed woonidee

Hoe verhoudt de eigentijdse houten gevel zich tot de omgeving? Het in acht nemen van de externe voorwaarden is verplicht. Om ervoor te zorgen dat een huisgevel niet misstaat, moet deze perfect aansluiten bij de bebouwing en de natuur in de omgeving. In ons geval betekent het concreet dat er bijvoorbeeld andere huisgevels zijn met houten lambrisering of natuurlandschappen met bomen in de directe omgeving.

Ook de relatie tussen het hout en de andere materialen mag niet aan het toeval worden overgelaten. Hoe meer de natuurlijke materialen domineren in het gebied, hoe meer aanwezig ze kunnen zijn op de gevel van het huis.

In een stadswijk moet het beton domineren en kan het hout als ornament worden gezien. Bij een vrij uitzicht op spectaculaire stedelijke of natuurlijke landschappen is glas het leidende element. Het hout speelt ook de rol van sierlijk en niet zozeer van een constructief element.

In een boslandschap daarentegen zou je de hedendaagse huisgevel volledig uit hout kunnen bouwen, want dit is hier duidelijk het dominante element.

De houten gevel en het interieur

houten gevel bouwen en live huis gevels

De houten gevel is een verbindend element op het gebied van interieurinrichting en interieurinrichting. Dit is het minst het geval als u voor beton als tweede constructie-element kiest. In dit geval zie je van binnen heel weinig van de houten gevel. Niettemin moeten er bepaalde decoratieve elementen en meubels zijn die ook van hout zijn gemaakt. Op deze manier harmoniëren de interne en externe verschijningen en dit is gewoon een must voor moderne bouwconstructies.

Heb je een huisgevel van glas of gewoon van hout, dan is deze veel authentieker. Ook in het interieur moet je het hout laten domineren. Dit kan je op twee verschillende manieren bereiken: je gebruikt dit materiaal rijkelijk in het interieur of je creëert een sterk contrast waardoor het hout extra opvalt.

Hedendaagse houten gevels van over de hele wereld

huis gevels houten gevel huis ideeën

De getoonde eigentijdse houten huisgevels komen van over de hele wereld. Bouwen en leven met hout is overal gebruikelijk. Er zijn veel regionale tradities die van invloed zijn op het uiterlijk en de constructie. Dankzij innovatieve technologieën worden ze doorontwikkeld zodat het maximale uit hun potentieel wordt gehaald.

De moderne huisgevels van hout zijn het symbool van duurzaam wonen

bouw en leef ontwerp huisgevel

De combinatie van twee verschillende houtkleuren is ook erg stijlvol

Gevelkleur huis gevelontwerp bekleed huis

Hout is ook prachtig te combineren met andere bouwmaterialen

gevelkleur huis gevelbekleding woonidee

Dit materiaal maakt zeer uiteenlopende oplossingen mogelijk vanuit constructief en esthetisch oogpunt

ontwerp heeft gevel gevels beklede gevels

In een stadswijk moet het beton domineren

huis gevel ontwerp huis gevel ideeën

Combineren met beton is typisch voor stedelijke gebouwen

huisgevels beklede huisgevels bouwen en leven

Gebouwen in rustieke stijl zijn erg populair in het land

huis gevel ideeën gevel kleur droomhuis

Het glas zorgt op zijn beurt voor transparantie en het gevoel van openheid

ontwerp huis ontwerp huis gevel

De gevel van het huis moet perfect aansluiten bij de bebouwing en de natuur in de omgeving

beklede huis ontwerp gevel

Ook de relatie tussen het hout en de andere materialen mag niet aan het toeval worden overgelaten

houten gevel huis gevel ontwerp woonidee

Hout en glas is een andere eigentijdse oplossing voor de gevel van het huis

houten gevel ideeën ontwerp gevel

Deze moderne huisgevels zijn ingeschreven in omgevingen waarin de stedelijke stijl de voorkeur heeft

woonidee houten gevel huisgevels bouwstijl

woonidee moderne architectuur huisgevels

bekleding de gevel bouwen en leven