Ruimtebesparende gevelstenen voor buitenRuimtebesparende gevels

Gerestaureerde exterieurontwerpen vol karakter omhullen kunstzinnige en lichte interieurs. Het resultaat: een modern droomhuis!

Hoe zou je moderne architectuur grafisch karakteriseren? De volgende beschrijving komt in me op: dit is het onbegrepen, bedroefde kind van de bouw.

Als je een artikel specifiek aan dit type gebouw zou wijden, zou je ontdekken hoeveel conflicten ontstaan ​​als gevolg van onwetendheid en begrip.

De meeste mensen associëren moderne architectuur met grote constructies van glas en roestvrij staal. Naar mijn mening is dit een zeer oppervlakkige perceptie. Het moderne ontwerp is eerder een weerspiegeling van onze levensstijl.

De meeste mensen associëren moderne architectuur met grote constructies van glas en roestvrij staal

Ruimtebesparende gevel interieur woonkamer grijze bank

Willen we een diepere analyse doen? Weet jij de definitie van modern? Sommigen geloven dat het het heden is en het recentelijk voorbijgestreefde verleden. Het tegenovergestelde is het verre verleden.

Wat is de conclusie over de ouderdom van de historische gebouwen? Moet men ze gewoon vernietigen en in plaats daarvan nieuwe bouwen? Het argument in dit geval zou hun irrelevantie voor het leven van vandaag zijn. Kun je echt een modern appartement ontwerpen met behoud van de moderne gevel??

Ja tuurlijk! Je kent waarschijnlijk veel van dergelijke appartementen uit je eigen ervaring en de post van vandaag presenteert er specifiek enkele!

1. Centrale en noordelijke residentie na Vinci | Hamp Architecten

Het eerste voorbeeld toont een gebouw met zichtbaar metselwerk. Het fungeerde als een dagcentrum voor distributie. Toch werd het verbouwd tot een prachtig nieuw huis. De plattegrond beschrijft een plein rond een binnenplaats.

Witte strepen in de spiegel

Ruimtebesparende gevels interieur badkamer wastafel

De gemetselde gevel vertoont kenmerkende traditionele details. Het interieur is daarentegen volledig gerenoveerd.

De nieuw ontworpen leefruimte in de voormalige woonhal komt uit op de binnenplaats met grote, lichte raampartijen. De kamers worden ervaren als licht en hebben prachtige uitzichten.

Het is een moderne kamer die perfect aansluit bij de woonstijl van de eigenaren.

Willen we samen iets meer in detail treden? Hou je van die tafel in de badkamer die de verschillende ruimtes daar verdeelt? ik vind het mooi!

Ik vind de witte strepen in de spiegel bijzonder aantrekkelijk.

De moderniteit van deze details kan worden gezien als een welkome tegenhanger van het traditionele uiterlijk van het exterieur.

Je kunt de moderniteit van deze details aan de buitenkant zien

Ruimtebesparende gevels exterieur architectuur

2. Wicker Park Residence, door Vinci | Hamp Architecten

In dit geval combineerden de architecten de stijl van de Italiaanse herenhuizen en de open ruimtes in één project. Laten we dit architecturale kunstwerk eens nader bekijken?

Laten we eerst de entree en het woongedeelte betreden. Deze werden gerestaureerd in tegenstelling tot de rest van de gebouwen, die volledig opnieuw werden ontworpen in lijn met de moderne esthetiek.

De stijl van de Italiaanse herenhuizen en de open ruimtes

Ruimtebesparende gevels binnentrappen

Het gaat hier om een ​​succesvolle verbinding tussen het nieuwe en het oude. De decoratieve houten trapleuningen gaan naadloos over in de eigentijdse RVS-stijl. De trap leidt naar een speelkamer verlicht door de lucht.

Een succesvolle verbinding tussen het nieuwe en het oude

Ruimtebesparende gevel interieur woonkamer bank

Gezien de gevel zou niemand zo’n interieur vermoeden. Je zou eerder denken aan een spookachtige en donkere kamer. In plaats daarvan heb je een oplossing die licht is en openstaat voor de buitenwereld.

3. Buena Vista Residence door Schwartz en Architectuur

Historische huizen die niet zijn uitgerust met moderne voorzieningen, zijn nauwelijks te vinden. Ik denk dat dat geen verrassing is. Uiteindelijk koken we op een heel andere manier dan toen deze gebouwen werden gebouwd! De architecten van deze residentie stonden ook voor de opgave van modernisering.

Je kunt nauwelijks historische huizen vinden die niet zijn uitgerust met moderne voorzieningen

Ruimtebesparende gevels buiten wit

De combinatie van nieuw en oud in de uitvoering van bepaalde meubelen is hier spannend. Zo steken de bovenkasten van nieuw hout uit boven de veel oudere vloer van hetzelfde materiaal.

Zo steken de bovenkasten van nieuw hout uit boven de veel oudere vloer van hetzelfde materiaal

Ruimtebesparende gootsteen aan de binnenzijde van de gevel

De bestaande ramen zijn eenvoudig vernieuwd en zijn nu belangrijke lichtbronnen voor de keuken.

4. Verbouwen van Victoriaanse stijl naar modern

In de hedendaagse architectuur zijn vele vormen van vernieuwing bekend. Vaak gaat het niet zozeer om het veranderen van uiterlijk, maar eerder om functie.

Vaak gaat het niet zozeer om het veranderen van uiterlijk, maar eerder om functie

Ruimtebesparende gevel exterieur traditioneel

Dit gebouw in Victoriaanse stijl met drie verdiepingen is daar een voorbeeld van. Het is gekocht door een echtpaar en dit is absoluut ongeschikt gebleken voor hun gebruik. Het kostte een jaar om de slaapkamers te renoveren om een ​​moderne leefruimte te creëren.

Hier opent de keuken naar de eetkamer. Dat is een heel gedurfd modern idee, vind je niet? De functie van de kraan in de keuken is up-to-date, maar esthetisch toont hij nog steeds een Victoriaanse stijl.

Hier opent de keuken naar de eetkamer

Ruimtebesparende gevel interieur eetkamer spoelbak

De ontwerpers vertrouwden op de kleine raamopeningen en hebben hierdoor een luchtige en frisse uitstraling in de kamer gebracht. Dit proces is typerend voor de Victoriaanse stijl.

De ontwerpers vertrouwden op de kleine raamopeningen en hebben hierdoor een luchtige en frisse uitstraling in de kamer gebracht

Ruimtebesparende gevels badkamer bad

Hier is nog een voorbeeld van de perfecte combinatie van modern en traditioneel in functionele en externe aspecten.

Uit welk jaar komt uw appartement? Wil je de charmante traditionele details harmonieus combineren met het moderne? Of wil je met traditionele details meer warmte toevoegen aan je zeer moderne appartement. Het werkt zeker. Vertrouw op je gevoel!

Vinci | Hamp Architects, Schwartz and Architecture, Jenn Hannotte / Hannotte Interiors