In steeds modernere appartementen, vooral die in de Tiny Living-stijl, is de badkameroppervlakte zelden meer dan 3 vierkante meter. In veel gevallen wordt deze kleine ruimte dan gecombineerd met een toilet. Om zijn functie optimaal te vervullen en er tegelijkertijd visueel aantrekkelijk uit te zien, worden unieke sanitair- en badkamermeubels gebruikt, die speciaal zijn ontworpen voor beperkte ruimtes. Wandcloset met ingebouwd reservoir, multifunctionele wand- en hoekspoelbakken, kleine douchecabines en hoekbaden behoren tot de meest populaire. Ontwerpers bieden altijd nieuwe interessante oplossingen, zodat u eenvoudig zelf een kleine badkamer van 3 vierkante meter kunt inrichten, maximaal gebruik kunt maken van de beschikbare ruimte, deze visueel kunt vergroten en uiteindelijk een echt elegante en natuurlijk praktische badkamer kunt creëren. Hier zijn enkele actuele en handige tips die elke huiseigenaar zou moeten weten.

Bij het betreden van een stijlvol ingerichte kamer vergeet men snel de grootte ervan

Een badkamer van 3 m² inrichten - tips voor een functionele en stijlvolle badkamer met douche en wastafel met scheidingswand

Een zwart plafond en vloer bieden een geweldige afwisseling van de klassieke witte badkamer

Een badkamer van 3 m² inrichten - tips voor een functionele en stijlvolle badkamer witte badkamer zwart plafondaccent

Vrouwelijk in roségoud

Een badkamer van 3 m² inrichten - tips voor een functionele en stijlvolle badkamer kleine badkamer comfort plantentapijt

Vind altijd een beetje ruimte voor vochtminnende kamerplanten

Een badkamer van 3 m² inrichten - tips voor een functionele en stijlvolle badkamer Zolder nis ligbad wastafel

Waar begint de opstelling van de badkamer van 3 m²??

Allereerst moet de mogelijkheid worden overwogen om de bruikbare oppervlakte te vergroten. In sommige gevallen zijn de badkamer en het toilet slechts gescheiden door een dunne wand die gemakkelijk kan worden afgebroken. Een andere optie is om de badkamer uit te breiden naar de gang of een andere extra grote kamer.

Denk ook aan de deur. In de meeste gevallen is het veel beter om een ​​schuifdeur te installeren die niet veel ruimte in beslag neemt om te openen en te sluiten. Lukt dit niet, kies dan een model dat zich opent naar de buitenwereld.

Voer vervolgens alle noodzakelijke metingen van de kamer uit en bepaal welk type meubilair, sanitair en elektrische bedrading nodig is. Probeer je te beperken tot de belangrijkste dingen – wastafel, douche of bad, toilet, planken en kasten. Je hebt waarschijnlijk geen ruimte voor een wasmachine, droger of wasmand. Zoek dus een plek voor ze in een andere kamer, bij voorkeur een aparte wasruimte. Wanneer de schets van uw toekomstige mini-badkamer van 3 m² klaar is, gaat u verder met de selectie van kleuren en afwerkingselementen.

Richt een kleine badkamer van 3 m² in in een aantrekkelijke vintage stijl

Badkamer van 3 m² inrichten - tips voor een functionele en stijlvolle badkamer vintage hout naturel wit

Een badkamer van 3 m² inrichten - tips voor een functionele en stijlvolle badkamer coole badkamer met boho tegels

In dit geval vervult een scheve houten ladder de rol van een plank

Badkamer van 3 m² inrichten - tips voor een functionele en stijlvolle badkamer vintage retro badkamer oud hout

Schuifdeuren zijn een geweldige oplossing voor kleine appartementen

Een badkamer van 3 m² inrichten - tips voor een functionele en stijlvolle badkamer kleine badkamer met vintage houten schuifdeur

Neutrale en pasteltinten zijn je beste vrienden bij het inrichten van een badkamer van 3 m²

Heldere kleuren geven de kijker het gevoel van meer ruimte en verbeteren ook de verlichting. Wit, beige, champagne en geel zijn meestal de ideale kleuren voor de kleine badkamer van 3 vierkante meter. Pastelpaars, roze met grijs en groen zijn ook goed geschikt. Als je meer van een intens en verzadigd kleurenpalet houdt, is het een goed ontwerpidee om een ​​gekleurde gootsteen of toiletpot als een enkel interessant kleuraccent te gebruiken.

De combinatie van roze en grijs is de laatste tijd bijzonder populair

Een badkamer van 3 m² inrichten - tips voor een functioneel en stijlvol badkamerdak slecht hellende loft

Het ziet er vrouwelijk en elegant uit, dus het is geen toeval dat het de favoriet is van veel vrouwen

Een badkamer van 3 m² inrichten - tips voor een functionele en stijlvolle badkamer wit met roze accenten douche

Een badkamer van 3 m² inrichten - tips voor een functionele en stijlvolle badkamer Badkamer met bad met roségouden accenten

Kies voor minimalistische multifunctionele meubels

De toenemende populariteit van de Tiny Living-stijl stimuleert meubelfabrikanten om nieuwe multifunctionele en minimalistische stukken te ontwerpen. Hangende wastafels met een plaat en onderstel in plaats van een kolom zijn hier goede voorbeelden van. Gecombineerde 2-in-1 toiletten en wastafels worden ook steeds populairder – het water dat u gebruikt om uw handen en tanden te wassen vult de stortbak en verlaagt uw waterrekening, en bespaart natuurlijk ook veel ruimte.

Als het op de douche aankomt, is een hoekdouchecabine misschien wel de beste keuze voor jou. De transparante wanden en deuren van de douchecabine creëren een gevoel van meer ruimte en reflecteren ook licht. In de volgende regels leggen we uit waarom dit zo belangrijk is. Is een ligbad meer jouw sterkste punt, dan kies je best een model voor de hoek en combineer je deze met een passend douchesysteem. Het is beter om het zonder douchegordijn te doen of een transparant gordijn op te hangen, anders lijkt het een extra muur waardoor de kleine kamer nog smaller lijkt.

Als je in de rest van je huis de regels van Feng Shui volgt, mag de kleine badkamer van 3 vierkante meter geen uitzondering zijn. De oude Chinese doctrine van de optimale opstelling van meubels en decoratie beveelt aan om het toilet, de wastafel en de douche op een rij te plaatsen. Dit bespaart ruimte, vergemakkelijkt beweging en toegang tot alle hoeken van de kamer.

Minimalistische meubels overspoelen de zintuigen niet en laten kleine kamers aanzienlijk groter lijken

Een badkamer van 3 m² inrichten - tips voor een functionele en stijlvolle badkamer minimalistische zwarte en witte tegels

Het is altijd aan te raden om het bad te combineren met een douche

Een badkamer van 3 m² inrichten - tips voor een functionele en stijlvolle badkamer ligbad kleine badkamer douche

Vind creatieve oplossingen voor het opbergen van uw toiletartikelen

Maak verstandig gebruik van de zichtbare hoeken en wanden van de badkamer. Met een goede selectie en juiste plaatsing van de schappen kunt u alle lege ruimtes voor uw hygiëneproducten optimaal benutten. Zo vind je zelfs ruimte voor vochtbestendige decoratie. Uw badkamer van 3 m² wordt functioneler en esthetischer ingericht.

Hoewel deze badkamer kleurrijk lijkt, zijn er eigenlijk maar twee kleuren: marineblauw en roségoud

Een badkamer van 3 m² inrichten - tips voor een functionele en stijlvolle badkamer kleine, kleurrijke, creatieve badkamer

Kies de juiste verlichting

Een van de belangrijkste taken voor eigenaren van kleine ruimtes is om ze te allen tijde goed verlicht te houden. Door helderwitte verlichting te installeren, wordt uw kleine badkamer verfijnder en stijlvoller. Gebruik LED strips rond de spiegel, aan de rand van het plafond of de vloer. Moderne platte LED-plafondlampen zijn meestal een betere keuze dan hangende kroonluchters, tenzij je een hoog plafond hebt.

Verlicht de spiegel altijd goed van alle kanten

Een badkamer van 3 m² inrichten - tips voor een functionele en stijlvolle badkamer stijlvolle badkamer interessante tegels spiegels

Zeshoekige tegels in combinatie met een bijpassende spiegel zien er erg mooi en harmonieus uit

Badkamer van 3 m² inrichten - tips voor een functionele en stijlvolle badkamer hexagon spiegeltegels blauw

Spiegels vergroten visueel de ruimte

Het vermogen van spiegels om de verlichting te verbeteren en de ruimte visueel te vergroten is algemeen bekend. Plaats de spiegel indien mogelijk zo dat dit het eerste is dat u ziet als u de badkamer binnenkomt. Het is ook een goed idee om meer dan alleen een spiegel te plaatsen – niet per se aan de muur, maar door bijvoorbeeld meubels met spiegelende oppervlakken te kiezen. Zelfs glanzende tegels reflecteren het licht en kunnen hetzelfde effect hebben als een grote wandspiegel.

Plaats uw spiegels strategisch zodat ze het licht zoveel mogelijk reflecteren

Een badkamer van 3 m² inrichten - tips voor een functionele en stijlvolle badkamer hoek wastafel houten spiegel

Het inrichten van een kleine badkamer van 3 vierkante meter is geen onmogelijke taak. Zelfs de kleinste kamer kan functioneel, comfortabel en visueel aantrekkelijk zijn, mits goed gepland.

Vloertegels in houtlook vs massief houten plafond

Badkamer van 3 m² inrichten - tips voor een functionele en stijlvolle badkamer grijze badkamer met toilet en douche

Een badkamer van 3 m² inrichten - tips voor een functionele en stijlvolle badkamer coole zwart-witte tegels

Een badkamer van 3 m² inrichten - tips voor een functionele en stijlvolle badkamer wc en plank toilet wastafel