De houten badkamer is voor veel huisbewoners een droom, maar anderen kunnen het zich niet eens voorstellen. Maar het is zeker een van de moderne trends en de belangrijkste reden hiervoor is het huiselijke karakter. Hout is nu onderdeel van alle kamers, ongeacht hun functie. U kunt lang van dit ontwerp genieten, zodat u goed houtmateriaal kunt vinden en in een hoge kwaliteit kunt verwerken. Het is ook gemakkelijk te verzorgen. Het is echter een duur project en u dient zich vooraf te informeren over de mogelijke nadelen. Wil je er meer over weten?

Je zou gewoon een paar details kunnen uitvoeren in de houten badkamer

badkamer hout - lichte en warme nuances

Voordelen van het houten bad

Consistent en duurzaam karakter

Hout is een van de meest duurzame en duurzame materialen voor elk type ontwerp. In het geval van de badkamer wordt deze echter blootgesteld aan intens vocht. Leidt dat er niet toe dat het hout snel beschimmeld en bederft? Dat is zeker een terechte vraag.

We moeten alleen vermijden om het hout in bepaalde bijzonder vochtige ruimtes te integreren. Dus het zou natuurlijk niet geschikt zijn voor de douchecabine. Bovendien zou een goede ventilatie van de houten badkamer cruciaal zijn om de kwaliteit van dit materiaal te behouden.

De combinatie van hout en donkere kleuren oogt heel modern

badkamer hout - houten wanden en zwarte accenten

Tijdloos karakter

Vanuit esthetisch oogpunt is de houten badkamer een zeer goede investering. De meubels en accessoires die van dit materiaal zijn gemaakt, hebben een tijdloos karakter en blijven zeker tientallen jaren up-to-date.

Hout is een zeer geschikt materiaal voor badkamermeubels

badkamer hout - marmer en hout in de badkamer

Divers en individueel

Je kunt verschillende houtsoorten combineren en elk stuk van dit materiaal ziet er zeer individueel uit. Er zal zeker geen ander badkamermeubel zijn met exact dezelfde kleuren en nerven. Bovendien maakt deze variëteit aanpassing aan verschillende woonstijlen mogelijk.

Zo’n houten badkamer is een gedurfde en tegelijk heel huiselijke oplossing

slecht hout - geweldige houten lambrisering voor de badkamer

Gezelligheid en comfort

Ons leven wordt steeds inspannender en daarmee worden huiselijkheid en comfort in huis steeds belangrijker. Juist daarom vinden wij het steeds belangrijker om de sanitaire voorzieningen zo uitnodigend en warm mogelijk te maken. De meubelopstelling heeft in dit opzicht een onvergelijkbaar goed effect.

In een houten bad kom je zeker meteen tot rust

slecht hout - geweldige kamerideeën

Nadelen van badkamermeubels van hout

Hoge kosten

Voor de badkamerinrichting heb je hout van de beste kwaliteit nodig. Alleen zo ben je bestand tegen de vochtige omstandigheden en constant gebruik. Oppervlaktebehandelingen tegen vocht moeten ook regelmatig worden toegepast. Dit is tijdrovend, maar het zou het alleen mogelijk maken om de goede kwaliteit van dit materiaal te behouden.

Deze houten badkamer oogt modern, huiselijk en stijlvol tegelijk

badkamer hout elegante kleine badkamer

Uitgebreid onderhoud

Zoals ik al eerder zei, moet je het hout combineren met andere materialen voor badkamerinrichting. Gebruik tegels in bijzonder vochtige ruimtes zoals de douchecabine. Anders zal de schoonheid van het hout na verloop van tijd verslechteren door vocht. Maar waar je het hout ook bevestigt, dit materiaal wordt min of meer aangetast door het vocht. Je moet dus altijd zorgvuldig drogen en ventileren. Eventuele onzorgvuldigheid wordt snel weerspiegeld in de kwaliteit en je zou de badkamer vaker moeten vernieuwen. Het tijdrovende onderhoud is dus het tweede grote nadeel naast de hoge kosten.

Je zou echt hout kunnen combineren met kunstmatige materialen die op hout lijken

badkamer hout grijs bruine muur ideeën

Waarvoor zou het hout in de badkamer kunnen worden gebruikt??

Zouden we nu iets specifieker willen zijn bij het beschrijven van de term houten badkamer? Waar zou je dit materiaal zelfs kunnen plaatsen? Het zou kunnen worden gebruikt voor het ontwerp van de vloer, maar zoals ik al zei, zeker niet voor de douchecabine, waar het water overvloedig stroomt. Voor de wandbekleding kunnen ook houten panelen worden gebruikt. Dat zou ook het juiste materiaal zijn voor verschillende opbergmeubels en planken, maar ook voor artistieke decoratieve details.

Wil jij ook zo’n stijlvolle, rustieke badkamer?

badkamer hout grijsbruin kleurenpalet

Combinatie met andere materialen voor een uniform effect

Wilt u een monochrome uitstraling bereiken? Om dit te doen, raden we aan om hout te combineren met andere materialen die op hout lijken. Combineren met bamboe en andere authentieke materialen met een vergelijkbare natuurlijke uitstraling behoort ook tot de mogelijkheden. Je kunt de douchecabine natuurlijk ook maken van PVC en andere materialen in een houtlook.

Elke stijl zou mogelijk zijn dankzij de selectie van geschikte patronen en ontwerpen. Bovendien zou je relatief gemakkelijk een sierlijk eclectisch ontwerp kunnen bedenken. Onze foto’s zullen u hierover veel ideeën geven. Veel plezier met naar beneden scrollen!

Het hout ontvouwt zijn schoonheid heel goed in combinatie met andere natuurlijke materialen

badkamer hout contrasterend design

De houten elementen benadrukken het rustieke effect van deze badkamer

badkamer hout natuursteen en houten meubelen

badkamer hout groot contrast tussen de houten oppervlakken en de tegels

badkamer hout prachtig kamerontwerp

De houten wandbekleding geeft de badkamer een spa-look

grijze accentoppervlakken in badkamerhout

marmer en hout - geweldige ideeën voor badkamerhout

spiegel in het grote badkamerhout

geweldige badkamer wastafel hout