Kunststof hangmand Viola tricoleur

 Hang hanging baskets op en creëer een betoverende look op de veranda

 Wilt u uw veranda of terras de komende maanden omtoveren tot een oase van welzijn? Handel dan snel! Vandaag gaan we je een paar praktische tips geven over hoe dat mogelijk zou zijn. De oplossing is om mooie hanging baskets op te hangen!

Bij ons kunt u informeren naar de mogelijke materialen voor de bloembakken, over de toevoeging en verzorging van de grond, de verschillende mogelijkheden voor het maken van hangende bloemstukken voor de weelderige en weelderige uitstraling van uw veranda of terras. Lees gewoon verder en verzamel nieuwe ideeën, haal inspiratie uit onze prachtige fotogalerij!

Ontwerp je balkon of terras met veel bloemen en fascineer je gasten en vrienden

Kunststof hangmanden petunia

We weten dat veel van onze lezers dol zijn op hangende hangende manden vol golvende bloemen en groen blad. Dit soort bloembakken is ongetwijfeld een sfeervolle toevoeging aan uw veranda, prieel of terras. Ze zijn ook vrij gemakkelijk om te doen, vooral als je de goede kneepjes van het vak kent! Hieronder vind je enkele tips om je hanging baskets te planten en ze het hele zomerseizoen in topconditie te houden.

Alle bakken die niet veel wegen kan je natuurlijk ophangen

Zelf plastic hangende manden maken

De basis

Elke huisvrouw of hobbytuinier wil wel prachtige hanging baskets buiten op de veranda of op het terras. Om dit te doen, moet u eerst de juiste containers aanschaffen. Je kunt plastic cachepots gebruiken voor hangende of draadmanden bekleed met kokosvezel, rotanmanden en zelfs geglazuurde keramische vaten met speciaal bevestigde haken. Vergeet niet dat het in dit geval vooral gaat om de kwestie van esthetiek en de uitstraling die je nastreeft. Houd er echter rekening mee dat u verschillende irrigatieplannen kunt verwachten, afhankelijk van de verschillende containertypes, omdat de grond in elke container een andere hoeveelheid tijd nodig heeft om uit te drogen.

Doe magie! Alles is toegestaan!

Maak je eigen hangmand speels

Welke bloemen passen bij een hangend verkeerslicht? De mooiste zijn degenen die geen stijf, rechtopstaand groeipatroon hebben, maar eerder een licht dalende, hangende of gebogen groeiwijze hebben. Kies je liever voor planten als Klimop, varens, vetplanten, wijnstokken en eenjarigen hoe Petunia’s, lentekruiden, geraniums, lobelia en fuchsia’s.

De varen is ook goed te plaatsen in hanging baskets

Hangmand zelf varen

Het is raadzaam om af te zien van planten met uitgebreide wortelstelsels, zelfs als het dwergen zijn. De groep rassen die je moet vermijden, omvat ook alle planten met ongebruikelijke maten, aangezien de hanging baskets in principe zelden de voorschriften van 30 tot 60 cm in diameter overschrijden. Vermijd plantensoorten met zeer specifieke of lastige verzorgingseisen zoals: B.. Orchideeën, tillandsia’s en

Bromelia’s, wat uw onderhoudswerkzaamheden om de systemen te onderhouden kan bemoeilijken.

Waar geurige bloemen groeien, het is gewoon geweldig

Hangmanden buiten planten straatlantaarn

afwatering. De drainagecondities en -technieken zullen sterk variëren, afhankelijk van het soort materiaal waarvan uw hanging baskets zijn gemaakt. De met kokosvezel beklede draadcontainers drogen bijna vanzelf uit; De hangende keramische potten daarentegen kunnen te veel vocht vasthouden; terwijl de plastic vaten een goede afwatering bieden.

Er is veel werk in de tuin of op het terras, maar kijk eens naar dit schitterende exemplaar!

Maak je eigen plastic hangmand

Als je een voering van kokosvezel hebt gebruikt, denk er dan aan om eerst een plastic onderzetter op de bodem van de hangende mand te plaatsen en pas daarna aarde en planten toe te voegen – dit zal een deel van het water onder de grondlaag houden waar het eerder toegankelijk is voor de wortels het is helemaal opgedroogd.

Het is niet alleen mooi, maar ook praktisch om iets als tomaten te planten in plaats van bloemen

Hangmand plastic tomaten

Als u echter keramische vaten gebruikt, moet u de bodem van de container bedekken met een laag kiezelstenen voordat u aarde of planten binnenbrengt, de planten spaarzaam water blijven geven om ze tegen rot te beschermen, en in het algemeen planten kiezen die iets meer willen vocht, zodat je eindelijk weet dat je iets hebt gedaan om het gebrek aan waterafvoergaten tegen te gaan.

….of Chilipepers..

Hangmanden voor buiten waarin chili-schotten worden geplant

Ik geloof niet zo in plastic potten. Ik hou er niet van als ze te zien zijn. Er zijn echter een paar trucjes die ik gebruik om ze te maskeren, vooral wanneer ze de beste keuze blijken te zijn. Ik gebruik lange klimplanten zoals Klimop, petunia’s, calibrachoa en zoete aardappelwijn, die de pot overwoekeren en volledig bedekken. Ik vervang de originele plastic hangers door decoratieve kettingen. Slechts een paar kleine aanpassingen kunnen de saaie plastic container in iets veel aantrekkelijker veranderen.

… of aardbeien

Bloemmanden buiten aardbeien planten

irrigatie.

Hoeveel water heeft een hanging basket nodig? Dat vraag je je vast nog wel eens af als het gaat om het ontwerp. Ik moet meteen zeggen: de grond in de hanging baskets droogt meestal veel sneller uit dan de grond in de tuin. Je moet dus bereid zijn om je planten dagelijks water te geven, tenzij ze extreem droog houden. Als je bloemen in direct zonlicht staan, hebben ze waarschijnlijk twee keer per dag water nodig (een keer ‘s ochtends en’ s avonds) om ze voldoende gehydrateerd te houden.

We kunnen nu hanging baskets vinden in elk tuincentrum, maar je kunt er ook zeker zelf een maken

Hangmand buiten kas

Als u per ongeluk een dag of twee overslaat en plotseling merkt dat de grond uitgedroogd is en uw planten verdord, verwijder dan het stoplicht en probeer heel langzaam de binnenkant van de container water te geven. Mogelijk moet u de verwelkte bladeren of bloemen wegknippen.

De (zelf)gehaakte hanging baskets zijn heel apart en heerlijk tegelijk

Hangmand gehaakte petunia

bevruchting.

Ongeacht de container waarin uw hangende bloemen groeien, ze hebben regelmatig bemesting nodig. Je moet weten dat potplanten voedingsstoffen veel sneller uit de bodem halen. Uw taak is dan om te zorgen voor voldoende en tijdige toevoeging van meststoffen, zodat uw planten gezond kunnen blijven en bloeien. Wees echter voorzichtig en maak een mentale notitie om de bemesting niet te overdrijven, omdat dit in dergelijke gevallen schadelijk is voor de planten en voorkomt dat ze bloeien. Het is het beste om wateroplosbare meststoffen voor alle doeleinden te gebruiken. Ik gebruik langzame meststoffen voor mijn eenjarige plantensoorten, waardoor ze extra ondersteuning krijgen waar ze tijdens de hele vegetatieperiode op kunnen terugvallen.

Een rommelmarktvondst of een oude keramische kom – zolang je deze goed vastmaakt, kun je elke geschikte vorm voor je bloemen gebruiken

Hangmand keramiek plant

Bemesting kan zowel maandelijks als wekelijks plaatsvinden. Deze uitleg betreft vooral de bloeiende eenjarigen, die veel voedingsstoffen nodig hebben. Voor varens, vetplanten of cactussen moet u de aanwijzingen op de verpakking volgen, maar in de meeste gevallen is de maandelijkse bemesting voldoende.

Net als een straatlantaarn, draagt ​​dit idee de romantiek en warmte van Spanje met zich mee

Hangmand buiten planten spaans

Wij wensen u een heerlijke zomer met veel mooie hanging baskets op uw veranda of terras!