verticale tuin aan de muur

Verander de muur van je veranda in een verticale tuin

De foto hier toont een muur in een appartement in een hoogbouw. We zijn op de zevende verdieping. Zelfs in zo’n sfeer kun je een moestuin laten groeien, zoals je kunt zien. Je hebt slechts een bescheiden knowhow, grid nodig en je kunt aan de slag.

In dit huis werden producten voor gezonde voeding gebruikt.

  Toen kwam het idee om een ​​meer esthetische look te creëren.

Verticale tuin met verse kruiden

simpel idee voor de veranda

De structuur

De structuur zelf is gemaakt van hout (0,80 x 2,30 meter) en werd aan de muur bevestigd. Het patina-effect komt van het blauwe schilderij over de witte achtergrond. Daarna brachten ze ook transparante lak aan, die het hout beschermt. Meestal worden de planken op een afstand van 40 centimeter van elkaar geplaatst. Deze werden allemaal met schroeven aan de latten bevestigd.

De bewoners hebben gaten gemaakt aan de uiteinden van de planken voor meer veiligheid en een mooi uiterlijk. Hier lopen nu touwen met een dikte van 60 centimeter doorheen.

Bevestig stevig aan de muur

verticale tuinstructuur

Hier is gezorgd voor een kleurrijke en gevarieerde uitstraling. Dus de planken werden in verschillende tinten gemaakt. Dit verandert elke dag door de planten die daar geplant worden. Het hangt sterk af van de ontwikkelingsfase waarin ze zich bevinden.

Je kunt dit idee eigenlijk verder uitwerken. Je kunt hier een geweldig DIY-project van maken. De planken, de potten, de verf en zelfs het touw kunnen uit oude voorwerpen worden gehaald.

Elementen van doe-het-zelf-ideeën zijn eigenlijk altijd en overal te vinden. Zo werd er midden in het project een tas met gereedschap bevestigd.

Verdere ideeën

kleurrijke potten voor de planten

De tuin verschijnt binnen de gehele terrasuitstraling en het uitzicht vanaf hier is zeer harmonieus. Het roostervormige ontwerp komt overeen met het net dat aan de voorkant was bevestigd. De verticale uitlijning lijkt de omringende wolkenkrabbers op een geweldige manier te weerspiegelen.

Ga lekker naast de planten zitten de veranda mooi ingericht met een verticale tuin

Houten frame

kleine veranda met verticale tuin

Voor gezellige avonden

comfortabel ingerichte veranda

Witte bloem frame

kleine tuin op de veranda

Nog een interessant idee

geweldig idee voor verticale tuin

Groenten verbouwen

veranda met verticale tuin