Dompel jezelf onder in de zoete chocoladewereld van Nutella

Heb je ooit de verfilming van het verhaal van? Sjakie en de chocoladefabriek bekeken – eigenlijk een van Tim Burton’s meest populaire (vooral bij de kinderen) films! Johnny Depp speelt de rol van Willy Wonka – eigenaar van een chocoladefabriek, wiens concurrenten met alle middelen proberen de geheime recepten van zijn chocoladerepen te stelen. Om deze reden trekt hij zich terug in de eenzaamheid totdat hij eindelijk Charlie ontmoet en het grootste avontuur van zijn leven beleeft. Stel je nu voor dat Willy Wonka echt in het echte leven bestaat en Michele Ferrero wordt genoemd. Komt deze naam je bekend voor? Misschien bedacht je dat de dichtstbijzijnde winkel een doos Ferrero Rocher-snoepjes verkoopt? Dan raad je het goed! De uitvindingen van “de vader” van de reeds genoemde chocolaatjes omvatten andere chocoladewerken, maar zijn beroemdste en wereldberoemde meesterwerk heet Nutella en heeft het leven van duizenden “gezoet”..

Noten- en nougatcrème – hoe werd Nutella geboren??

noten nougat crème nutella broodbeleg

Het chocolade-imperium bestaat vooral dankzij de beslissing van Michele’s vader Pietro, zoon van een boer uit Piemonte en afstammeling van een boerenfamilie, om zijn eigen weg te gaan. Hij wilde gebak en zoetwaren verkopen aan de soldaten in Asmara – de hoofdstad van Eritrea (een staat gekoloniseerd door Mussolini in het noordoosten van Afrika).

Dit plan mislukte echter en direct na het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog keerde Pietro terug naar huis. Vanwege de grote armoede in de naoorlogse periode en de te hoge cacaoprijs, nam Pietro de beslissing om gemalen hazelnoten toe te voegen aan de dure cacao – deze waren toen verkrijgbaar tegen een redelijk goedkope verkoopprijs en groeiden in overvloed rond de stad Alba . Zo creëerde hij “een chocolade voor de armen”. Eerst werd Nutella aangeboden in de vorm van een chocoladeblok onder de naam Pasta Gianduja, afgesneden en gegeten met brood.

Nutella stond meer dan 50 jaar geleden bekend als pasta gianduja

Nutella eerste vorm chocolade

Deze uitvinding heeft echter nogal wat belangstelling en succes gekregen. Tegen het einde van 1950 had Pietro 200 auto’s beschikbaar om goederen door het hele land te vervoeren. Zijn zoon Michele nam het bedrijf in 1957 over en voegde suiker en een paar druppels olijfolie toe aan het vreemde mengsel om een ​​romige consistentie te creëren – dus de hazelnootpasta werd gemaakt van het chocoladeblok! Michele noemde zijn noten- en nougatcrème Nutella (noot- is afgeleid van het Engelse woord voor noot, terwijl -ella een Italiaans achtervoegsel is) en begon zijn product in potten te verkopen. Als je de hazelnoten verzamelt die nodig zijn om Nutella twee jaar te maken, kun je een mand vullen zo groot als het Colosseum!

De unieke chocoladesmaak wordt wereldwijd gevierd

Nutella cake noten nougat crème verjaardag

Volgens talrijke statistieken wordt Nutella het meest gegeten in Duitsland, gevolgd door Frankrijk en Italië. In 2014 werd de zoete verleiding 50 jaar, de verjaardag werd gevierd in 50 landen over de hele wereld – van Rusland tot Canada, van het Midden-Oosten tot China, van de Verenigde Staten tot Australië. Bij de geboorteplaats van Nutella kregen de bewoners en stadsbezoekers vanaf de vroege ochtend Nutella-potjes op straat.

Heb je je individuele Nutella-label gemaakt??

Nut nougat crème speciale aanbieding

Omdat het bedrijf dichter bij zijn klanten wilde staan, kregen de “chocoladealcoholisten” eind 2015 de kans om het etiket van hun favoriete chocoladeglazen te personaliseren en zelf te ontwerpen. Om van de chocolade-ervaring een persoonlijke ervaring te maken, organiseerden Nutella-vestigingen over de hele wereld dit speciale evenement, waaraan velen deelnamen – onder de betrokkenen kun je ook mensen met een goed gevoel voor humor ontdekken.

Nutella bij de bereiding van diverse zoetigheden

nutella heerlijke pizzasnack

De noten nougat crème is klaar veel verschillende snoepjes – cakes, koekjes, muffins, enz. en kan perfect gecombineerd worden met bananen, appels en zelfs met watermeloen. Een dessert dat vooral populair is bij Italianen is de chocolade Nutella pizza! Het klinkt raar, maar het smaakt best lekker! En zo simpel is het – roer een normaal pizzadeeg en bak ongeveer 20 minuten; direct daarna besmeren met Nutella en weer 1 minuut in de oven laten staan; Bestrooi tot slot met hazelnoten of poedersuiker, snij af en serveer direct! Loopt het water je al in de mond??

Uiteindelijk kon je geen geluk kopen, maar je zou een noten-nougatcrème kunnen krijgen, die eigenlijk min of meer hetzelfde is!

Noten nougat crème – Van 15 gram tot 5 kilogram 

Noot nougat crème griesmeel

Profiteer nu!

nuttela kleine glaasjes chocolade

Hmmm … eigenlijk?!

noten nougat creme nutella heerlijk

Noten- en nougatcrème – ben je een “chocolade-alcoholist”?

noten nougat crème nutella ijs

Als je van bakken houdt, pak dan een pot Nutella en ga meteen aan de slag

noten nougat crème muffins

Noten- en nougatcrème – een feest voor alle zintuigen

nutella cake noten nougat crème

Nutella vierde haar 50e verjaardag

Bak noten nougat slagroomtaart

De notennougatcrème heeft wereldwijde erkenning gekregen

Vier noten nougat crème