Gredice različnih cvetov cvetijo vso sezono od pomladi do jeseni. Veliko fotografij

Sodobni poletni prebivalci uporabljajo različne metode za okrasitev svojega vrta. Lepe gredice, skalnjaki, skalnjaki in okrasne obrti spremenijo krajinsko oblikovanje v prave mojstrovine umetnosti. Ali želite, da rože na deželi cvetijo vse poletje? Naučite se, kako narediti te gredice in gredice. Oglejte si fotografije in se navdihnite. Kljub temu, da trgovine prodajajo številne okrasne predmete in spominke za okrasitev zunanjosti, naredi sam lahko izdelate izvirne dekoracije in strukture.

Kako narediti cvetlično gredico, ki cveti vse poletje

Preden naredite cvetlični vrt, se morate odločiti za ozemlje. Ne pozabite, da imajo nekatere rastline svetlobo, druge pa senco. Gredica naj bo na vidnem mestu, da jo bodo lahko občudovali mimoidoči ali gostje, ki so vstopili na vaše ozemlje. Pomembno je, da se vnaprej odločite za barvo rastlin, saj če posadite vse zaporedoma, dobite svetel in brez okusa cvetlični vrt.

Pomislite, kaj narediti gredico. To so lahko kamni, ograje, opeka ali celo stari in nepotrebni predmeti. Idealni so stari vrči, vedra ali druge posode za sajenje cvetja.

Pomislite, kako narediti gredico. To so lahko kamni, ograje, opeka ali celo stari in nepotrebni predmeti. Idealni so stari vrči, vedra ali druge posode za sajenje cvetja.

Poleg barve rastlin imajo vlogo tudi obdobja cvetenja. Če želite, da bo gredica cvetela vse poletje, morate razmisliti, katero cvetje posaditi. Zahvaljujoč temu boste lahko opazovali cvetenje skozi celo sezono, od pomladi do jeseni. Poskusite posaditi primroze. Šmarnice, tulipani, hijacinte, gozdovi – vse te rože bodo vso pomlad navdušile oko s prijetnimi aromami in svetlimi barvami.

Poskusite posaditi primroze. Šmarnice, tulipani, hijacinte, gozdovi - vse to cvetje bo vso pomlad navdušilo oko s prijetnimi aromami in svetlimi barvami.

Ali želite, da cvetlični vrt, ki cveti celo poletje, izgleda izvirno? Nato poskusite cvetje razporediti v geometrijske oblike, da ustvarite nenavadne oblike. Pri sajenju rastlin pustite prostor med različnimi vrstami cvetja, sicer se čebulice ne bodo normalno razvijale..

Ali želite, da cvetlični vrt, ki cveti celo poletje, izgleda izvirno? Nato poskusite cvetje razporediti v geometrijske oblike, da ustvarite nenavadne oblike. Pri sajenju rastlin pustite prostor med različnimi vrstami cvetja, sicer se čebulice ne bodo normalno razvijale.

V eni gredici lahko združite rastline različnih obdobij zorenja, takrat bo prehod cvetočih cvetov potekal gladko in gredica ne bo “gola”. V ospredje cvetličnega vrta posadite primroze, nato pa trajnice. V začetku poletja začnejo mačkice in jeglice lepo cveteti, medtem ko se v isti gredici dobro razumejo z vijolicami in nežnimi marjeticami.

V ospredje cvetličnega vrta posadite primroze, nato pa trajnice. V začetku poletja začnejo mačkice in jeglice lepo cveteti, medtem ko se v isti gredici dobro razumejo z vijolicami in nežnimi marjeticami.

Težko si je predstavljati lepo gredico brez vrtnic. Danes obstaja veliko vrst vrtnic, ki rastejo v grmovju, tkajo čez ograje ali pokrivajo tla. Visoke in premajhne vrtnice različnih barv bodo pravi okras vašega spletnega mesta. Poleg tega lahko vrtnice poleti razrežete in postavite v vazo, da uživate v dišavi v svojem stanovanju..

Poleg tega lahko vrtnice poleti razrežete in postavite v vazo, da uživate v dišavi v svojem stanovanju.

Nimate izkušenj, kako posaditi gredico? Nato vzemite navadne ognjiče in jih posadite po obodu načrtovane gredice..

V sredino gredice posadite petunije različnih barv in dobili boste čudovit cvetlični vrt. Izvirno izgledajo viseči lonci, ki jih lahko obesite na gazebo in jih dopolnite s svetlimi barvami za zunanjost.

V sredino gredice posadite petunije različnih barv in dobili boste čudovit cvetlični vrt. Izvirno izgledajo viseči lonci, ki jih lahko obesite na gazebo in jih dopolnite s svetlimi barvami..

Oglejte si fotografije in sheme cvetličnih gredic, ki cvetijo vse poletje:

cvetoče grediceKodrasta gredicanačrt sajenja grediceKakšno cvetje posaditi v gredico

Preberite tudi: Osnovne metode ravnanja z osami

sheme trajnih gredicTrajna gredicagredica, ki cveti vse poletjeVrste cvetja za gredico