Zakaj hortenzija ne cveti, ampak daje le listje

Hortenzija je ena najbolj nezahtevnih rastlin, ki jo lahko gojijo tudi vrtnarji začetniki. Če ti je mar, zakaj hortenzija ne cveti, vendar daje le listje, vam bomo pomagali ugotoviti to težavo. Obstaja več vrst hortenzij, od katerih ima vsaka svoje značilnosti. Z našimi nasveti lahko dosežete obilno cvetenje te rastline in okrasite svojo spletno stran..

Kakšne so vrste cvetočih hortenzij?

Annabelle je najpogostejša vrsta hortenzije, ki ima velike puhaste cvetove in zraste do 2 metra.

Annabelle je najpogostejša vrsta hortenzije, ki ima velike puhaste cvetove in zraste do 2 metra.

Hortenzija panik dobro prenaša mraz in zraste do 5 metrov. Cvetovi so lahko rdeči, kremni in rumenkasti.

Hortenzija panik dobro prenaša mraz in zraste do 5 metrov. Cvetovi so lahko rdeči, kremni in rumenkasti.

Notranja hortenzija velja za eno najbolj muhastih in hkrati najlepših cvetov. Odvisno od sestave tal lahko spremeni barvo..

Notranja hortenzija velja za eno najbolj muhastih in hkrati najlepših cvetov. Lahko spremeni barvo

Če želite okrasiti lok na svojem vrtu, izberite plezalno hortenzijo. Ne pozabite, da ta vrsta ne prenaša mraza.

Če želite okrasiti lok na svojem vrtu, izberite plezalno hortenzijo. Ne pozabite, da ta vrsta ne prenaša mraza.

Razlogi, zakaj hortenzija ne cveti

Če hortenzija ne daje cvetov, ampak gre le v listje, je treba ugotoviti razloge za to. Čeprav je ta grm nezahteven, ga je treba spomladi ustrezno obrezati. Posebno pozornost je treba nameniti zalivanju, razsvetljavi in ​​gnojenju. Če ne hranite tal, bo le listje, ne bujno cvetje. Pomembno je, da rastlina razvije dober koreninski sistem, sicer bo šibka in ne bo cvetela.

Če hortenzija ne daje cvetov, ampak gre le v listje, je treba ugotoviti razloge za to. Čeprav je ta grm nezahteven, ga je treba spomladi ustrezno obrezati. Posebno pozornost je treba nameniti zalivanju, razsvetljavi in ​​gnojenju.Notranja hortenzija

Eden najpogostejših razlogov, zakaj hortenzija ne cveti, ampak daje le listje, je, da so prodajalci morda uporabili stimulans za cvetenje, po katerem rastlina morda ne bo cvetela še nekaj let. Če vaša hortenzija ne cveti, ampak daje le listje, pomislite, ali je pozimi zmrznila. Če je na vašem območju močna zmrzal, boste grm morda morali pokriti..

Preberite tudi: Kako gojiti lobelijo na deželi

Ko ugotovite razloge, zakaj grm hortenzije ne cveti, nadaljujte z ustrezno nego zanj. Cvetenje je tako ali tako mogoče obnoviti, zato ne skrbite..

Kako skrbeti za hortenzijo

Zelo pomembno je, da rastlino pravočasno hranimo. To je treba storiti v povprečju približno 4 -krat na leto, spomladi in poleti. Zgodaj spomladi začnite z organskimi gnojili za spodbujanje rasti in cvetenja hortenzije. V obdobju aktivne rasti brstov je treba opraviti še eno gnojenje, ki poleg organskih gnojil doda sečnino in kalijeve soli. Poleti uporabite mineralna gnojila, nato pa posebne mešanice za hortenzijo.

V obdobju aktivne rasti brstov je treba opraviti še eno gnojenje, ki poleg organskih gnojil doda sečnino in kalijeve soli. Poleti uporabite mineralna gnojila, nato pa posebne mešanice za hortenzije.

Pri negi hortenzije morate spremljati vlažnost zraka. Če je preveč suho, poškropite liste. Posebno pozornost posvetite zalivanju, saj rastlina ljubi vlažna tla. Hortenzija najbolje uspeva na glinenih tleh in slabo na peščenih tleh. Če je pH zemlje kisel, potem pred sajenjem hortenzije v zemljo dodajte žagovino in iglice.

Zdaj veste, kaj storiti, če hortenzija ne cveti, ampak daje le listje. Z lastnimi rokami lahko gojite bujno cvetoče grmovje in preoblikujete svoje spletno mesto.