Kako urediti cvetočo gredico ali cvetlični vrt. Fotografija

Vrt ni le prostor, kjer rastejo sadna drevesa, zato si morate vsekakor v njem nameniti kotiček za cvetlični vrt. Če umetnik nariše slike na platno s pomočjo barv, potem lastnik podeželske hiše ali poletne koče – na spletnem mestu s pomočjo cvetja. Dekoracija gredic in gredic na dvorišču to lahko storite sami, glavna stvar je izbrati ustrezne rastline.

Kako urediti nenehno cvetočo gredico ali cvetlični vrt

Gredica naj cveti celo sezono, zato izberite različne rastline, ki se med seboj dobro ujemajo. Še posebej priljubljene so trajnice in tkanja, saj vam omogočajo, da v celoti zapolnite prostor cvetlične gredice. Da bi preprečili rast plevelov, sadite rože blizu drug drugega, vendar na način, ki ne ovira njihove normalne rasti..

Gredica naj cveti celo sezono, zato izberite različne rastline, ki se med seboj dobro ujemajo.

Še posebej priljubljene so vrtnice, pokrovne rastline, acene, chisetz, karpatski zvon, meducen in druge. Dobesedno prekrivajo zemljo, zato v vaši gredici ne bo praznih mest. Da bi cvetlični vrt izgledal impresivno, morate upoštevati višino posajenega cvetja. Poskusite posaditi nizko rastoče rože bližje robom gredice, visoke pa v sredino..

Priljubljene so talnokrilne vrtnice, Acene, Chistets, Carpathian Bell, Meducene in druge.

Visoke trajnice vključujejo:

– Echinacea

– Zopnik

– Liatris

Ne pozabite na poti, saj boste morali skozi sezono rezati vrtnice in pobirati zbledele brsti. Pri izbiri rastlin jih razdelite na tiste, ki cvetijo spomladi, poleti in jeseni, potem se bo izkazalo, da bo dosežen učinek celoletnega cvetenja gredice..

Ne pozabite na poti, saj boste morali skozi sezono rezati vrtnice in pobirati zbledele brsti. Pri izbiri rastlin jih razdelite na tiste, ki cvetijo spomladi, poleti in jeseni, potem bo mogoče doseči učinek celoletnega cvetenja gredice.

Ali želite, da gredica zacveti v prvem letu? Nato kupite sadike vrtnic, maka, šentjanževke, zvončka ali mačje mete. To cvetje vas bo pozno spomladi in poleti razveselilo s svetlimi barvami..

Ne domnevajte, da so pelargonije zgolj sobna rastlina. Ta cvet bo navdušil skoraj vso sezono, če jo posadite v zemljo ali v lončke..

Ne mislite, da so pelargonije zgolj sobna rastlina. Ta cvet bo navdušil skoraj vso sezono, če ga posadite v zemljo ali v lončke.

Veliki cvetovi lavatere bodo postali pravi okras cvetličnega vrta, saj cveti od začetka setve do pozne jeseni.

Veliki cvetovi lavatere bodo postali pravi okras cvetličnega vrta, saj cveti od začetka setve do pozne jeseni.

Azalea se odlično poda k primrozam, tulipanom in marjeticam. Je precej nezahtevna in izgleda lepo na cvetličnem vrtu..

Azalea se odlično poda k primrozam, tulipanom in marjeticam. Je precej nezahtevna in izgleda lepo na cvetličnem vrtu.

Od lepo cvetočih rastlin za gredico lahko ločimo nemophilo. Ta cvet za zimo ne potrebuje zatočišča in cveti skoraj od maja do zmrzali..

Od lepo cvetočih rastlin za gredico lahko ločimo nemophilo. Ta cvet za zimo ne potrebuje zatočišča in cveti skoraj od maja do zmrzali.

Pravilno okrašen cvetlični vrt bo postal pravi okras dvorišča v bližini hiše..

Oglejte si fotografije in se navdihnite z novimi idejami za vašo kočo:

Pravilno okrašen cvetlični vrt bo postal pravi okras dvorišča v bližini hiše. Oglejte si fotografije in se navdihnite z novimi idejami za vašo kočo.Fotografija gredice na več ravnehgredica na deželiFotografija čudovite gredice

cvetlični vrt na deželi

lepa gredica