Kako izolirati dacha z lastnimi rokami, nasveti poletnim prebivalcem

Z nastopom hladnega vremena mnogi poletni prebivalci, ki so se pozimi odločili občudovati lepoto narave zunaj mesta, resno razmišljajo o pravilni izolaciji svoje podeželske hiše z lastnimi rokami, kar bo močno povečalo prihranek energije toplote v njem. Ker ta dela zdaj niso poceni in imajo materiali včasih visoke cene, vam ponujamo informacije, ki jih lahko uporabite za izolacijo poletne koče z lastnimi rokami..

Da, lahko bolj temeljito izolirate svojo podeželsko hišo, na primer izvedete ogrevanje, vse vrste toplih tal itd. Ampak … vse bolj realno je to narediti, ko se hiša šele gradi ali celo prej – pri pripravi projekta poletne koče, kjer bodo obvezni, so v naročilo vnesene vse potrebne komunikacije. Kaj pa tisti poletni prebivalci, ki so pred kratkim kupili hišo, v kateri ogrevalni sistem sploh ni zagotovljen?

Kako izolirati dacha z lastnimi rokami

Z našim nasvetom lahko samostojno hitro, učinkovito in poceni ogrevate svojo poletno kočo.!

Torej, ogrevanje podeželske hiše: kje začeti?

Prvi korak je, da natančno pregledate celotno hišo in preučite vsa mesta, skozi katera lahko toplota zapusti vaš dom. Če te težave ne odkrijete pravočasno in je nato ne odpravite, potem v tem primeru niti najdražji in najkakovostnejši ogrevalni sistem ne bo mogel dovolj ogreti vaše hiše in v njej čim bolj udobno živeti.!

Poskrbeli bomo za niz ukrepov, ki nam bodo pomagali pravilno organizirati varčevanje z energijo v vašem domu.

Glej tudi: Mavčna dela na polistirenu

Zunanja izolacija hiše z mineralno volno za oblogo

Zunanja izolacija hiše z mineralno volno za oblogo

Najbolj priljubljeni materiali za izolacijo hiš so mineralna volna, ekspandirani polistiren..

Z izolacijo celotne hiše zunaj s temi materiali je mogoče doseči odličen učinek varčevanja z energijo. Vendar to veselje ni poceni! Nič, zunanjo izolacijo naredite postopoma. Tudi če vam ta postopek vzame leto in pol, boste s končnim rezultatom zagotovo zadovoljni.!

Tehnologija za zunanjo oblogo hiše z ekspandiranim polistirenom ali mineralno volno:

Tehnologija za zunanjo oblogo hiše z ekspandiranim polistirenom ali mineralno volno:

 • Ustvarjamo trden okvir, imenuje se tudi zaboj, s pomočjo katerega bomo okrepili izolacijo po podeželski hiši;
 • Stene podeželske hiše obdelajte s katerim koli antiseptičnim sredstvom, namenjenim za te namene;
 • Plošče iz ekspandiranega polistirena pritrdite na stene hiše in jih tam pritrdite z “gobami”;
 • Čas je, da izolacijo zaščitimo z vetrno izolacijo ali parno zaporo (tehnologija uporabe enega ali drugega izolatorja je odvisna od izbranega izolacijskega materiala);
 • Postavite okvir za zunanjo oblogo in vse zašite s stransko oblogo;
 • Izolirano steno temeljito ometamo.

Plošče iz ekspandiranega polistirena pritrdite na stene hiše in jih tam pritrdite z

Mnogi “gradbeniki” začetniki verjamejo, da debelejša kot je pena, boljša je toplotna izolacija v hiši! To je napačno prepričanje! Pravzaprav bo kakovostna toplotna izolacija zagotovila strogo upoštevanje tehnološkega procesa izolacije sten v skladu z vsemi obstoječimi pravili.

Mnogi poletni prebivalci se med seboj prepirajo, kako najbolje izolirati dacha: od zunaj ali od znotraj.?

Ne gremo v polemike – navsezadnje ima vsako stališče pravico do obstoja! Upoštevajte, da bo notranja dekoracija sten s katero koli izolacijo zagotovo zavzela nekaj uporabnega prostora v prostoru, zunanja pa sploh ne bo vplivala na prostor, zagotovo pa bo povzročila nekoliko velike denarne stroške!

Kot vedno in povsod se odločite, s katere strani boste izolirali svojo podeželsko hišo.

Izolacija zasebne hiše od znotraj

Izolacija zasebne hiše od znotraj

Najbolj dostopna in priljubljena izolacija oblazinjenja za notranjost vašega doma je mineralna volna. Na njenem primeru bomo danes obravnavali podrobna navodila za izolacijo notranjosti hiše z lastnimi rokami..

 • Sprva izdelujemo okvir (kovinski iz profilov ali lesen iz letvic). Pri izdelavi okvirja je treba upoštevati širino zvitka mineralne volne, volna se mora enostavno, vendar tesno prilegati med letve ali profile.
 • Med profile vstavite mineralno volno;
 • Stene obložite z OSB ploščami, kasneje jih lahko preprosto obarvate ali pobarvate v katero koli želeno barvo. Še bolj priljubljen zaključni material je suhozid. Je enostavno pritrjen, nanj se gladko prilegajo ozadje, ploščice, obloge, barve in številni drugi zaključni materiali..

Izolacija vhodnih vrat v zasebni hiši

Izolacija vhodnih vrat v zasebni hiši

Večina hladnega zraka vstopi v prostor skozi vrata, ko se odprejo in zaprejo. Pogosto pa se zgodi, da se vrata ne držijo tesno na cevovodih, pojavijo se več razpok, skozi katere v hišo vstopi hladen zrak, toplota pa nenehno odhaja.

Da bi se izognili takšnemu uhajanju toplote, predlagamo, da izolirate vhodna vrata v svoji podeželski hiši..

Tu je nekaj materialov, ki so bili uspešno uporabljeni kot izolacija:

• gumijasto lepljenje (lepljeno na cev z vseh štirih strani);

• Filc (tudi položen in pribit ob robu vrat).

Te metode se uspešno uporabljajo, če so vaša vrata iz lesa, kaj pa tisti poletni prebivalci, ki so namestili kovino?

Za kovinska vrata ponujamo izolacijo samega vratnega krila.

Kako izolirati kovinska vrata?

 • Izrežite nekaj kosov lesa (2-3 kosov). Dolžina nosilcev mora biti enaka širini vaših vhodnih vrat. Palice na vrata pritrdimo s skoznjimi vijaki, glave vijakov pa morajo biti od zunanjega stenja vrat;
 • Tesno vstavite liste polistirena med nosilce, krogla;
 • Izolacijo prekrijemo z OSB-ploščo potrebne velikosti (natančno jo odrežemo glede na velikost vrat), pločevino pritrdimo s samoreznimi vijaki na lesene tramove.

To je vsa izolacija! Zahvaljujoč vašim prizadevanjem zdaj v vaš dom ne bo mogel vstopiti le hladen zrak, ampak tudi topel ne bo našel niti ene razpoke, skozi katero bi lahko zdrsnil. Hiša bo vzdrževala stabilno udobno temperaturo.!

Okna za zimo izoliramo z lastnimi rokami

Okna za zimo izoliramo z lastnimi rokami

Okna in vrata lahko postanejo kanali hladnega zraka v vaši sobi. Da bi se zaščitili pred takšnim “nepooblaščenim” vstopom, morate sprejeti nekaj ukrepov, in sicer:

 • Okna prepoznamo z razbitim ali razpokanim steklom in v njih zamenjamo stekla za nova in cela;
 • S pomočjo “dedkovega” kita skrbno zakrijemo razpoke na mestih, kjer se kozarci prilepijo na drevo. Mimogrede, tudi nova tesnila se lahko spopadejo s to nalogo!
 • Okvire dobro prebarvamo in s tem dodatno zmanjšamo možnost prodiranja hladnega zraka;
 • Preverjamo prepihe pod okenskimi okvirji, tesnilo nam bo pomagalo tudi pri odpravljanju.

Če pa so vrzeli prevelike, je bolje uporabiti poliuretansko peno ali pa le skrbno ometati ta problematična področja in jih nato pobarvati..

V takšnih primerih so naši dedki za izolacijo uporabljali tudi vato, zložen časopis, penasto gumo in vse skupaj zapečatili s posebnim papirjem z navadnim milom za perilo.!

Sodobne tehnologije so nam omogočile okna z dvojno zasteklitvijo, ki so priročno vstavljena in bivalnemu prostoru zagotavljajo potrebno toplotno in zvočno izolacijo. Toda ta užitek ni poceni!

Izolacijo tal naredite sami v državi

Izolacijo tal naredite sami v državi

Topla tla so zagotovilo zdravja vsakega gospodinjstva!

Obstaja veliko različnih načinov za izolacijo tal z lastnimi rokami. To je uporaba ekspandirane gline in polaganje cevi z vročo vodo pod tlemi itd. ena najbolj dostopnih in najcenejših – izolacija s penastimi ploščami.

Razmislite o metodi izolacije tal s peno:

• Na že obstoječi estrih tal je napolnjen lesen okvir, ki ustreza meram penastih plošč;

• Pene plošče tesno položite v oblikovan leseni okvir (penasto plastiko lahko tudi zdrobite in napolnite, zlomite in razrežete, vendar je najboljši način, da prvič tesno položite pene v utore);

• Na izolacijo položite talno ploščo ali, če je ni, plošče OSB (lahko jih pobarvate ali nanje položite linolej, tudi z izolacijo in brez nje, gledamo na naše finance).

Ogrevanje tal podeželske hiše vam ni prineslo veliko dela.

Ogrevanje tal podeželske hiše vam ni predstavljalo več dela, saj ste že opravili dobro usposabljanje na stenah podeželske hiše, vhodnih vratih!

Vsi smo se učili v šoli in vemo, da se topel zrak nujno dvigne, hladni pa, nasprotno, spusti.

Izolacija strehe podeželske hiše

Vsi smo se učili v šoli in vemo, da se topel zrak nujno dvigne, hladni pa, nasprotno, spusti. Iz tega sledi, da bi morala izolacija stropa ali celo podstrešja vaše podeželske hiše imeti zelo pomembno mesto pri izolaciji vseh prostorov podeželske hiše..

Ponovno se kot izolacija pogosto uporabljajo materiali, kot sta pena in mineralna volna (za podstrešne prostore). Tehnologije izolacije stropa ali podstrešja se ne razlikujejo posebej od izolacije sten ali tal stavbe. Posebnost je zaželena (vendar ne obvezna) uporaba pocinkanih kovinskih profilov kot okvirja, med katerega bodo položene penaste plošče in na katerega bodo s pomočjo samoreznih vijakov pritrjeni suhozid.

Izolacija strehe podeželske hiše

Ko uporabljate mineralno volno kot izolacijo, uporabite zaščitna očala in rokavice..

Dacha izoliramo z lastnimi rokami, video

Teoretično ste se že seznanili z vsemi stopnjami segrevanja vsakega dela hiše, ostalo je le, da prejete informacije utrdite z video lekcijo in takoj začnete delati z lastnimi rokami. Zato vam predstavljamo naš video, ki vam bo še bolj razkril “skrivnosti” gradnje in vam pomagal pri samostojnem izvajanju izolacijskih del na vaši dači.