Kako narediti hišico za ptice z lastnimi rokami. Fotografija

Hišica za ptice DIY To je najboljši način za nego vaših pernatih hišnih ljubljenčkov. Danes v hišicah za ptice ne živijo le škorci, ampak tudi semenice, vrabci in žolne, zato ga je mogoče narediti ne samo spomladi, ampak tudi pred nastopom hladnega vremena. V tem članku se boste naučili, kako sami narediti hišico za ptice..

Kako narediti hišico za ptice iz lesa?

Za izgradnjo hišice za ptice morate najprej izbrati material. Najbolje je, da uporabite naravne materiale. Mnogi ljudje uporabljajo kamen za hišico za ptice, videti je precej harmonično. Najpogosteje pa se uporabljajo suhe deske, in sicer iz breze ali hrasta..

Za izgradnjo hišice za ptice morate najprej izbrati material. Najbolje je, da uporabite naravne materiale. Mnogi ljudje uporabljajo kamen za hišico za ptice, izgleda precej harmonično. Najpogosteje pa se uporabljajo suhe deske, in sicer iz breze ali hrasta.

Za dobro zadrževanje toplote mora biti debelina plošč večja od 20 mm, površina pa hrapava. Če so deske gladke, jih je priporočljivo opraskati z ostrim orodjem, da lahko ptice, zlasti piščanci, zlahka pridejo iz hišice za ptice. Prav tako na hišico za ptice ne obesite različnih šumečih izdelkov, saj bodo le prestrašili ptice..

Upoštevati je treba, da hišice za ptice ni priporočljivo narediti preveč prostorno, saj njihovi starši ne bodo mogli ustrezno zagotoviti piščancev in odraščajo zakrneli potomci, ki ne bodo mogli prenašati leta v vroče države.

Oglejte si video: Kako narediti hišico za ptice z lastnimi rokami

Hišica za ptice DIY. Mojstrski razred

Za izgradnjo hišice za ptice potrebujete naslednje materiale: ravnilo in svinčnik, žeblje, kladivo, pilico in vrtalnik. Zaželeno je, da ima izdelek snemljivo streho, njegova prednost je v možnosti, da letno pregledate hišico za ptice in jo očistite.

Če želite to narediti, je treba na dno strehe pribiti pušo, katere dimenzije bodo enake dimenzijam dna. Prav tako morate biti pozorni na stabilnost strehe, da je ne more odnesti sunkovit veter. Pokrov najlažje pritrdite z žico. Da preprečite puščanje strehe, je priporočljivo, da je ravna z rahlim naklonom nazaj.

Za izgradnjo hišice za ptice potrebujete naslednje materiale: ravnilo in svinčnik, žeblje, kladivo, pilico in vrtalnik. Zaželeno je, da ima izdelek odstranljivo streho, njegova prednost je v možnosti, da letno pregledate hišico za ptice in jo očistite.Risba hišice za ptice

Za pritrditev sten in dna je priporočljivo uporabiti vijake, vendar je mogoče uporabiti žeblje. Na zadnji steni morate napolniti desko, s katero bo pritrjena hišica za ptice.

Zasnova ptičje hiše je preprosta, glavna stvar je, da se upoštevajo potrebne zahteve:

– višina mora biti znotraj 30-35 cm;

– dno hišice za ptice naj bo 15×15;

– premer vstopa približno 50 mm;

Za izgradnjo hišice za ptice potrebujete naslednje materiale: ravnilo in svinčnik, žeblje, kladivo, pilico in vrtalnik. Zaželeno je, da ima izdelek odstranljivo streho, njegova prednost je v možnosti, da letno pregledate hišico za ptice in jo očistite.Hišica za ptice DIY. Shema. Risba

Zgornje možnosti so odlične za škorce in vrabce. Premer vhoda je pri vsaki vrsti ptic drugačen.

Postopek montaže hišice za ptice je sestavljen iz naslednjih korakov:

S pomočjo vijakov je pritrjena sprednja stena hišice za ptice.

hišico za ptice naredimo korak za korakom z lastnimi rokami

Zadnja stena in dno sta pritrjena na enak način..

Narejena je odstranljiva streha.

Zadnja stena in dno sta pritrjena na enak način. Proizvaja se snemljiva streha.

Ohišje je pritrjeno pred vhodom.

Na površino hišice za ptice je pribit rokav. Narejena je snemljiva streha, ki je zaradi svoje trdnosti ovita z žico ali privita z vijaki. Ptičja hiša pripravljena.

Postopek montaže hišice za ptice je sestavljen iz naslednjih korakov: Z vijaki je pritrjena sprednja stena hišice za ptice. Zadnja stena in dno sta pritrjena na enak način.

Potruditi se je treba, da bo hišica za ptice zanesljiva. Presežne luknje je treba zapreti z glino ali vleko. Na robovih ne sme biti praznine, da se piščanci ne poškodujejo. Prav tako je bolje izključiti barvanje, dovolj bo s sušilnim oljem. Ko pa brez slikanja ne gre, je najbolje, da barvo vzamete v olju in v dolgočasnih tonih..

Potruditi se je treba, da bo hišica za ptice zanesljiva. Presežne luknje je treba zapreti z glino ali vleko. Na robovih ne sme biti praznine, da se piščanci ne poškodujejo. Prav tako je bolje izključiti barvanje, dovolj bo s sušilnim oljem. Če pa brez barvanja ne morete, je najbolje, da barvo vzamete v olju in v dolgočasnih tonih.

Poskusite narediti takšno hišico za ptice z lastnimi rokami ali drugo hišico za ptice, potem boste spomladi uživali v čudovitem petju škorcev in drugih ptic. Prav tako lahko preberete: Nenavadni hranilniki ptic z lastnimi rokami