Bakrov sulfat: uporaba v vrtnarstvu in vrtnarstvu

Danes lahko navedemo dejstvo, da se bakreni sulfat redko uporablja pri predelavi dreves na vrtu in rastlin na vrtu. Dejstvo je, da so se pojavila zdravila, ki se oglašujejo kot učinkovitejša od vitriola. Pravzaprav ne bi smeli zaupati oglasom. Vse kemikalije, ki se prodajajo v trgovinah, dejansko uničujejo škodljivce. Vendar se za razliko od bakrovega sulfata naselijo v tleh. Sčasoma vsa kemija skozi sadje vstopi v naše telo. Zato lahko vedno pogosteje znova opazujete, kako skušajo poletni prebivalci uporabiti “staromodne” metode.

Zakaj drevesa in grmičevje zdravimo z bakrovim sulfatom

Zakaj drevesa in grmičevje zdravimo z bakrovim sulfatom

Drevesa in grmičevje je treba obdelati, da rastline ne zbolijo, ne nabirajo glivic na sebi. Zanesljiva nega zagotavlja kakovostno in bogato letino. Najpogosteje fungicidno zdravilo je bakrov sulfat. Ekologija ne trpi zaradi njene uporabe. Toda praksa kaže, da vam snov omogoča aktivno boj proti škodljivcem dreves in grmovja..

V vrtnarstvu se vitriol uporablja kot sredstvo za zatiranje škodljivcev, gliv na rastlinah, pa tudi za preprečevanje bolezni..

Bakrov sulfat se uporablja zgodaj spomladi ali pozno jeseni, ko se vegetativno obdobje rastline konča ali se še ni začelo. Bakrov sulfat lahko uporabite, ko so škodljivci zelo razširjeni..

Kuhanje bakrovega sulfata za brizganje

Kuhanje bakrovega sulfata za brizganje

Zdravilno raztopino pripravimo pred uporabo. Uporablja se samo plastična ali steklena posoda. Raztopino pripravimo 1 ali 3 odstotke. Da bi bila moč raztopine oprijemljiva, morate prašek razredčiti s toplo vodo in nato razredčiti s hladno vodo.

Priprava mešanice vrta Bordeaux

Izdelava Bordeaux vrtne mešanice

Mešanica bakrovega sulfata in apna se imenuje Bordeauxova tekočina. Če ga želite pripraviti, potrebujete:

  • za deset litrov vode vzemite 100 gramov bakrovega sulfata in enako količino gašenega apna.

Pomembno je, da z rastlino ravnate zelo previdno, saj lahko tudi najšibkejša raztopina povzroči opekline. Bakrov sulfat je strup, ki ga pogosto ni priporočljivo uporabljati. Pomembno je, da se sami zaščitite pred tem..