Naredi vrtno pot z obrazcem

Težko si je predstavljati poletno kočo brez lepo urejene vrtne poti. Z njegovo pomočjo lahko mesto razdelite na cone, ograjte gredice ali gredice, uredite prostor za jedilnico na svežem zraku, zgradite ploščad za avto. Konec koncev je v slabem vremenu priročno teči po poti, ne da bi se zapletli v zmehčano zemljo in ne pustili grdih sledi. Ponujamo vam, da ugotovite, kako z obrazcem narediti vrtno pot z lastnimi rokami.

Navodila po korakih: vrtna pot

Vrtno pot lahko samostojno uredite z uporabo že pripravljenih obrazcev, v risbo katerih se vlije raztopina. Ta metoda je trenutno najbolj proračunska in pogosta med lastniki, ki prostor raje opremijo z lastnimi rokami. Prednost že pripravljenih obrazcev je, da so izdelani iz trpežne plastike, imajo najrazličnejše vzorce, velikosti primerne za delo (60x60x6 ali 40x40x4 cm), razpoložljivost v maloprodajni mreži.

Vrtno pot lahko samostojno uredite z uporabo že pripravljenih obrazcev, v risbo katerih se vlije raztopina. Ta metoda je trenutno najbolj proračunska in pogosta med lastniki, prej

Torej, prva faza je priprava prostora za prihodnjo skladbo. Na mestu predvidene lokacije se naredijo oznake, ki meje označujejo s kljuki z raztegnjeno vrvjo. Najprej je treba oceniti gostoto tal. Če so tla gosta, bo dovolj, da približno pet centimetrov nasujete pesek in tanko plast drobnega gramoza ter vse dobro stisnete.

Če so tla ohlapna, boste morali izvesti naslednje ukrepe: izkopati jarek po širini ploščic, dodati na robnik in poglabljati za 8-12 cm. Nato se zemlja v izkopanem jarku stisne, pesek se vlije in

Če so tla ohlapna, boste morali izvesti naslednje ukrepe: izkopati jarek po širini ploščic, dodati na robnik in poglabljati za 8-12 cm. Nato se zemlja v izkopanem jarku stisne, pesek in drobljen kamen se vlije v plast 5 do 9 cm, vse se spet stisne … Med izvajanjem teh del je treba zagotoviti, da se tla ne usedejo, sicer bodo vsa dela padla v odtok. Taka dodatna posteljnina se naredi pod avtomobilskim mestom..

Naslednji korak je postavitev kalupa na površino. Gomila peska in gramoza je navlažena za zbijanje. Esl

Naslednji korak je postavitev kalupa na površino. Gomila peska in gramoza je navlažena za zbijanje. Če gre za avtomobilsko stran, se na pesek položi steklena vlakna ali ojačana mreža. Kalup je mazan s posebnim mazivom, ki olajša odstranjevanje. To mast lahko zamenjate z milnico ali strojnim oljem. Kalup enkrat obdelamo s posebnim mazivom, po 2-3 polnjenjih s strojnim oljem in pred vsako novo polnjenjem z milnico. Ponovno navlažite pesek in nanj previdno nastavite kalup ter ga rahlo pritisnite.

raztopino ali strojno olje. Kalup enkrat obdelamo s posebnim mazivom, po 2-3 polnjenjih s strojnim oljem in pred vsako novo polnitvijo z milnico. Ponovno navlažite pesek in baterijo.

Cementno malto pogosto okrepimo z drobljenim kamnom, mehčalcem, ojačanim z vlakni, v naslednjih razmerjih: cement 1x pesek 3x drobljen kamen 4 deli; cement 1x pesek 4x plastifikator v skladu z navodili. Uporaba drobljenega kamna ali mehčalca zmanjša porabo cementa. Treba je opozoriti, da uporaba mehčalca poveča odpornost malte na vlago in temperaturo, izboljša videz ploščic..

Oglejte si video: Izdelava vrtne poti

Pri pripravi raztopine zmešamo suhe sestavine in dodamo vodo do konsistence kisle smetane. Pomembno je, da vode ne prelijete zaradi tega se bodo pojavile razpoke. Ploščico lahko okrasite tako, da raztopini dodate barvo. Barvilo se lahko popolnoma raztopi v raztopini, lahko ga le rahlo premešate – dobite madeže ali pa ga raztresete po neočiščeni površini ploščice.

Cementna malta se enakomerno razporedi v kalup, pri čemer se izognemo prazninam, vrh pa skrbno izravnamo. Odstranite kalup, ko raztopina nekoliko zagrabi, po približno pol ure in ga držite diagonalno. Za lažje odstranjevanje obrazca se ga lahko rahlo dotaknete. Nato se koraki ponovijo.

Cementna malta se enakomerno razporedi v kalup, pri čemer se izognemo prazninam, vrh pa skrbno izravnamo. Plesen odstranijo, ko raztopina po približno pol ure nekoliko oprijema in jo drži diagonalno

Po končanem tiru lahko hodite po enem tednu, avto postavite – po 20 dneh. Na koncu dela se spoji napolnijo s peskom ali zemljo med ploščicami poti. Vse se dobro stisne.

Preberite tudi: Kako narediti vrtno pot iz hlodovine

Preberite tudi: Kako narediti vrtno pot iz hlodovine Vrtna pot z lastnimi rokamiFotografija oblikovane vrtne poti

Vrtna pot z lastnimi rokami z obrazcem je precej preprosta, zato jo lahko poskusite sami opremiti z minimalnimi stroški. Prednost takšne proge je, da so njeni stroški nižji od cene končne ploščice, medtem ko lahko samostojno prilagodite njeno širino in dolžino. Poskusite, potem bo vaša poletna koča ne le lepa, ampak tudi primerna za vrtnarjenje in rekreacijo.