Vzreja prepelic doma: kletke, fotografije

Predstavljamo vam postopek izdelave kletk za prepelice z lastnimi rokami. Morda ste že prej na internetu naleteli na podobne članke, vendar boste šele, ko boste prebrali naš podroben mojstrski tečaj o vzreji prepelic v kletkah, pridobili popolno sliko teoretičnega znanja o postopku gradnje in jih lahko uspešno uporabite v praksi. V tem mojstrskem razredu bodo podane podrobne dimenzije, ki označujejo natančno število in materiale izdelave, kar vam bo olajšalo proces gradnje doma..

Predstavljamo vam postopek izdelave kletk za prepelice z lastnimi rokami

Strinjajte se, da je gradnja nečesa precej težka, tudi če ne gre za gradnjo velikega stanovanjskega objekta, ampak za ustvarjanje prijetne hiše za perutnino. Najpomembnejši material, ki ga v izobilju potrebujete, je vaša želja. Želja, da se nekaj naučite in ustvarite nekaj novega z lastnimi rokami. Za vzrejo ptic, kot so prepelice, je treba ustvariti najbolj udobne življenjske pogoje. To velja tako za zadostno količino svetlobe in toplote, pravo hrano in primerne kletke, ki jih enostavno naredite z lastnimi rokami in pri nakupu prihranite dostojno količino..

gre za zadostno količino svetlobe in toplote, pravo hrano in primerne kletke, ki jih lahko preprosto naredite z lastnimi rokamiKletke za vzrejo prepelic

Pomembna dejstva o prepelicah

Če poslušate mnenje ljudi, ki že dolgo redijo perutnino, potem po njihovem mnenju prepelice niso najbolj izbirčne in muhaste. Redko zbolijo in ne potrebujejo vseh vrst dragih vitaminov in krmnih dodatkov. V primeru, da so kletke za prepelice narejene ne samo kakovostno, ampak tudi pravilno, se njihova vzreja premakne od preobremenjenosti do zelo enostavne in vznemirljive dejavnosti.

Če se odločite za vzrejo prepelic, je bolje, da živijo kot prava družina. Njihove družine se po številu razlikujejo od piščancev in so sestavljene iz enega samca in treh ali štirih samic. Začenši z majhnim, je treba upoštevati, da ima takšno število ptic dovolj prostora v kletki, katere dimenzije so 30×30 centimetrov. Višina takšnega ohišja je približno 20 centimetrov. Zgornjo stran zategnite z mehko krpo in podajalnike postavite znotraj ali zunaj. Podajalniki bodo postavljeni glede na material, ki ga želite narediti.

Lesena kletka prevzame mesto podajalnikov zunaj nje, mreža je nasprotna

Lesena kletka prevzame mesto podajalnikov zunaj nje, mreža je nasprotna.

Udobna hiša za vzrejo prepelic

Preden začnete ustvarjati dom za svoje prepelice, se morate odločiti, kakšno stanovanje je primerno za vašo družino. Možnosti ni veliko, zato morate izbirati med mrežo in drevesom. Vendar ne pozabite, da če obstajata dve glavni možnosti, lahko vzporedno z njimi poteka več posodobljenih..

Kletka iz lesa je lahko:

Kletka iz lesa je lahko:

• Narejen je le iz lesa in bo videti kot navadna škatla. Kot smo že omenili, so dimenzije 30x30x25 centimetrov. Kaj bi lahko bilo lažje kot povezovanje plošč med seboj? Ptico morate hraniti le nekajkrat na dan, za to pa morate samo dvigniti pokrov. Vendar pa za to vrsto kletke je potrebna dodatna oprema: razsvetljava, ustvarjanje ugodne temperature v notranjosti in prezračevanje, kar pomeni, da bodo potrebne dodatne naložbe..

Slabosti lesenih kletk:

1. Visoki stroški glavnega proizvodnega materiala.

2. Določene naložbe za ustvarjanje udobnih pogojev za ptico.

3. V primeru močnega segrevanja se lahko vname.

Kovinska kletka (mreža) na lesenem okvirju:

1. Preden nadaljujete z delom, morate ustvariti risbe bodoče celice.

2. Na podlagi obstoječih risb morate narediti podlago iz lesa.

3. Odrežite mrežo s potrebnimi kosi v skladu s shemo. To bodo stene kletke.

4. Založite se z dodatnimi materiali.

Kovinska kletka (mreža) na lesenem okvirju

Ptičja hišica iz mreže:

Če želite ustvariti prijetno mrežico, v kateri bodo živele vaše prepelice, morate vzeti mrežo z drobnimi očmi. Z zlaganjem mreže iz enega dela dobimo stene. Po pridobitvi sten je treba kletko dobro pritrditi in narediti dno in pokrov.

Naredite sami napravo sparrowhawk

Kako narediti kletko za prepelice iz mreže na lesenem okvirju

Če želite ustvariti tako imenovano stanovanje za svojo ptico, katere dimenzije bodo 30 na 30 centimetrov, izdelane na leseni podlagi, morate vzeti naslednje materiale:

• Lesene deske, katerih dolžina je 30 centimetrov, debelina 2-2,5 centimetra pa 8 kosov.

• Kovinski vogali za lažje sestavljanje konstrukcije.

• Nadstreški, s pomočjo katerih bodo pritrjena vrata kletke, največ 2 kosa.

• Kljuka.

• Žeblji ali vijaki za les. 20 velikih in 30 majhnih. Samorezni vijaki za kovino 25 kosov. Morda bo potrebno lepilo.

• Mreža iz fine mreže. Če želite ustvariti eno celico, morate v specializirani trgovini kupiti mrežo 2×2 metra.

• Potrebna orodja: izvijač, izvijač, kladivo, škarje za kovine, centimeter, ravnilo ali merilni trak.

Velikosti kletk za prepelice DIYVelikosti kletk za prepelice DIY

Za udobje pri delu z lesom je zaželeno, da je ta material dovolj enakomeren. Idealno je kupiti deske v trgovini z gradbenim materialom. Na podlagi risb je potrebno dele med seboj povezati..

Kletke za prepelice DIY. Video

Pravokotno pritrdimo s kovinskim vogalom in samoreznimi vijaki. S pomočjo nohtov dodatno okrepite strukturo. Če želite, da je vaše ustvarjanje varno, lahko les, preden ga okrepite z žeblji, zlepite skupaj, zato bo struktura bolj trpežna.

fotografija prepeličje kletke naredi sam

Risbo imejte vedno pri roki, naštetih je nekaj odtenkov, katerih neupoštevanje lahko pripomore k vašim težavam. Če pogledate diagram, boste opazili, da del kletke, na katero bodo pritrjena vrata, ni pritrjen na podlago. V zadnji zavoj ga bo treba vstaviti v praktično končano kletko. Ne pozabite pritrditi tende, da se vrata odprejo. Nekateri so pritrjeni na vrata, drugi pa na podlago. Vsako svoje dejanje izmerite z merilnim orodjem, to vam bo pomagalo pravilno določiti višino nastavka nadstreška in v prihodnje vam ne bo treba ničesar prenavljati. Vrata naj se dovolj tesno prilegajo dnu kletke, hkrati pa se sama kletka pri odpiranju in zapiranju vrat ne sme popustiti. Približen čas, potreben za ustvarjanje baze in kletke, je približno dve uri.

Ko imate pripravljeno leseno podlago, morate začeti zavarovati mrežo. Ko kupujete ta material, bodite pozorni na to, kako trda je mreža. Čim težje, tem bolje. Morda ne bo zelo enostavno razrezati na potrebne elemente, vendar boste v prihodnosti rešili kletko pred dejstvom, da se bo mreža upognila in postala neuporabna..

Oglejte si koristen video: Kletka za prepelice v 45 minutah

Mreža, ki je razrezana glede na zahtevane mere, je pritrjena na podlago z žeblji. V procesu pritrditve mreže je treba žebelj zabiti ne povsem, ampak tako, da ga je mogoče upogniti z zanko. Vsak žebelj mora biti ustrezno zasidran v les in ga dobro držati ter mrežico pritisniti tudi na podlago. Ne pozabite tudi, da obstaja možnost, da bi se vaša ptica poškodovala, če bi štrleli kosi kovine..

S tem je izdelava kletke za prepelice zaključena. Posledično imate odlično mesto za postavitev svoje ptice. Približni znesek, ki ga boste porabili za izdelavo ene takšne hiše, ne bo presegel 1000 rubljev.

Mreža za prepelice

Drug preprost način za ustvarjanje prijetnega doma za vašo ptico je, da jo izdelate samo iz mreže. Če želite to narediti, boste potrebovali naslednje materiale:

• Kovinska fina mreža 2×2 metra.

• Zaobljene sponke ali ukrivljeni žeblji za pritrditev mreže.

• kovinske škarje in klešče

velikost kletke za prepeliceVelikost kletke za prepelice

Dva načina za ustvarjanje kletke

Takšno hišo lahko ustvarite z eno od predlaganih metod:

1. Izrežite mrežo ob upoštevanju pripravljenih risb in nato vse dele med seboj povežite na kateri koli primeren način. Ne pozabite, da se mora vsak kos tesno prilegati drug drugemu, ne glede na to, kaj ptica odide.

2. Druga možnost predvideva način zlaganja mreže ob upoštevanju zahtevanih dimenzij. Strop je nameščen na vrhu, tla pa spodaj. Ta metoda je veliko enostavnejša od prejšnje zaradi dejstva, da je manj mrežnih pritrdilnih elementov..

Ustvarjanje takšne nastanitvene možnosti za vašo ptico bo od vas zahtevalo manj finančnih stroškov, čas pa bo veliko hitrejši. Kako močna in zanesljiva bo kletka, je odvisno tako od togosti izbranega materiala kot od tega, kako dobro ste lahko opravljali svoje delo. Če nameravate vzrejati veliko perutnine, boste potrebovali več teh kletk. Izbira je vaša in je odvisna od vaših sposobnosti in finančnih zmožnosti.

Možnost premične kletke za prepelice iz kovinske mrežeMožnost premične kletke za prepelice iz kovinske mreže

Več nadstropij

Če se vam zdi, da je ustvarjanje skupnih stanovanj za vaše ptice naporen in neverjetno težak posel, se lahko sprostite – to absolutno ne drži. Takšna zgradba je večnadstropna zgradba, samo ne za ljudi, ampak za prepelice. Vse. Od vas se zahteva, da naredite število celic, ki jih potrebujete. Predpogoj je skladnost z enako velikostjo za vse celice. Nato jih položite enega na drugega in jih pritrdite, da se konstrukcija ne poruši. To se morda ne bo zgodilo, a da bi se izognili neprijetnim incidentom, jih bo vseeno varneje pritrditi skupaj..

Še en odtenek, ki ga je treba upoštevati pri ustvarjanju takšne hiše za prepelice, je prisotnost drugega dna. Ta korak je treba predvideti v fazi razvoja vezij. Na internetu jih je veliko, zato jih ne bo težko najti in skicirati. Prisotnost drugega dna je precej pomemben element, zato vam bo veliko lažje očistiti ptice, zgornji prebivalci pa ne bodo povzročali neprijetnosti tistim, ki živijo spodaj.

Za udobje ptice je bolje pritrditi naprave za hrano in vodo na zunanji strani ločeno za vsako od kletk. Najbolje je, če jih odstranite, zato boste lažje nalili hrano in nalili vodo.

Da se ne zmedete, vam pri ustvarjanju takšnih celic ponujamo postopna dejanja:

• Ustvari risbo.

• Naredite kletke po risbah in vse enake velikosti.

• Strukturo pritrdite tako, da jo trdno pritrdite.

• Ustvarite udobne pogoje za perutnino.

S tem zaključujemo gradnjo kletk za prepelice. Le izbrati morate najprimernejšo možnost, izvesti projekt in uspešno vzrejati te čudovite ptice. Upamo, da je bil naš članek za vas koristen in poučen, vabimo vas, da obiščete naš razdelek Praznični obrti