Paradižnik Countryman: značilnosti in opis sorte, kako gojiti, fotografija

Če ni rastlinjaka in želite na svojem mestu gojiti okusen paradižnik, predlagamo razmislek značilnosti in opis sorte paradižnika “Countryman” iz sibirskega izbora. Mnogi poletni prebivalci pozitivno govorijo o tej vrsti paradižnika, saj je idealen za sajenje na odprtem terenu.

Najboljše sorte paradižnika v Sibiriji – paradižnik “Countryman”

To sorto so vzgojili sibirski rejci in je priročna, saj ne zahteva odlomitve stranskih poganjkov in oblikovanja grma. Iz enega grma paradižnika “Countryman” lahko glede na njegove značilnosti iz kataloga naberete do 4 kg sadja. Prednosti te sorte vključujejo tudi zgodnje zorenje. Po fotografiji tistih, ki so posadili, lahko paradižnik pobiramo po 95-100 dneh, od pojava prvih kalčkov.

To sorto so vzredili sibirski rejci in je priročna, saj ne zahteva odlomitve stranskih poganjkov in oblikovanja grma.Fotografija paradižnika Countryman

Ugotovite značilnosti in opis sorte paradižnika "Budenovka"

Sorta “Countryman” ni hibrid. Vrtnarji ugotavljajo tudi, da ta sorta dobro prenaša nizke temperature, je prenosljiva in odporna na različne bolezni. Vse to je privedlo do dobrih ocen o paradižniku “Countryman” in njegovem širjenju zunaj Sibirije..

Opis in značilnosti sorte “Countryman”

Paradižnikovi plodovi so majhni in podolgovati. Na eni veji lahko nastane do 15 plodov, ki tehtajo od 50 do 80 gramov. Po ocenah ima ta sorta rahlo sladek okus, zato je primerna tako za svežo porabo kot za konzerviranje. Paradižnik “Countryman” dobro raste na odprtem polju, zato se pogosto uporablja za gojenje v industrijskem obsegu..

Fotografija paradižnika Countryman

Kako gojiti paradižnik “Countryman”

Če nameravate to sorto paradižnika posaditi v hladnih regijah, je najbolje uporabiti sadike. Najboljša možnost je gojenje sadik sorte “Countryman” iz semen, potem boste zagotovo prepričani, da ste posadili želeni paradižnik. Semena za sadike sejemo v začetku aprila v pripravljene škatle z zemljo. Ko se pojavijo prvi kalčki in so nekoliko močnejši, je treba po pregledih izkušenih poletnih prebivalcev potopiti in posaditi majhne sadike za nadaljnjo rast.

gojiti sadike sorte Fotografija gojenja iz sadik paradižnika Countryman

Saditev sadik v odprto zemljo, po opisu sorte “Countryman”, se izvaja v začetku poletja. Ne pozabite, da morajo biti tla rahlo kisla in rodovitna, v tem primeru lahko dosežete optimalno količino žetve iz enega grma. Zalivanje s toplo vodo je predpogoj za nego paradižnika “Countryman”.

Priporočeno branje: Gnojila za paradižnik

Pomembno je tudi nekajkrat opraviti mineralno gnojenje paradižnika “Countryman”, pa tudi pravočasno pletje in rahljanje tal.

Pomembno je tudi nekajkrat opraviti mineralno gnojenje paradižnika Fotografija žetve paradižnika

Zdaj veš na podlagi fotografij in pregledov, kaj je paradižnik “Countryman” iz sibirske selekcije. Opis in značilnosti sorte vam bodo pomagali pri odločitvi o izbiri paradižnika za sajenje v odprto zemljo na svoji parceli. Z ustrezno nego za paradižnik “Countryman” z lastnimi rokami lahko dobite skoraj 18 kg letine z enega kvadratnega metra zemlje.