Kako narediti zunanji tuš za poletno rezidenco

Čudovito pomladno-poletno obdobje bo vse poletne prebivalce odgnalo na njihova posestva. Po celem dnevu pod vročim, žgočim soncem se želite nekoliko ohladiti, pri tem pa vam bo v pomoč poletni tuš, ki ga je tako primerno ustvariti z lastnimi rokami na vaši poletni koči. Konstrukcija poletne prhe je odlična proračunska možnost, ki nadomešča drage tuš kabine. V notranjosti ga lahko zaključite s katerim koli materialom, ki bo ustvaril dodatno toplotno izolacijo, na primer podlogo ali ploščo. S kakovostno toplotno izolacijo bo sposobnost vodnih postopkov ostala tudi v hladni sezoni. V tem članku bomo pogledali, kako v državi lahko zgradite preprosto tuš na prostem z lastnimi rokami.

kako lahko zgradite preprosto tuš na prostem na deželi z lastnimi rokami

Pripravljalna dela za gradnjo poletne prhe

Vsaka gradnja in gradnja poletnega tuša na podeželju ne bo izjema; začne se z izbiro kraja, kjer bo stavba. Glede na funkcijo, ki jo bo ta struktura opravljala, bo najbolj pravilno mesto za njeno gradnjo tisto, kjer čez dan pada neposredna sončna svetloba. Tako se boste izognili dodatnim stroškom za namestitev grelnika vode za ogrevanje vode, ker se bo segreval naravno..

Pripravljalna dela za gradnjo poletne prhePripravljalna dela za gradnjo poletne prhe

Omeniti velja tudi, da bi moral biti ta kraj oddaljen od glavne hišne zgradbe. Tak odtenek je posledica dejstva, da se bo v bližini poletnega tuša nabralo veliko žuželk, ki bodo zagotovo želele priti v hišo. Na tem mestu se zbirajo zaradi dejstva, da se tam ustvari okolje z visoko vlažnostjo. Bodite posebno pozorni na to, kako se bo voda dovajala v poletno posodo za prho. Njena drenaža si ne zasluži nič manj pozornosti, zato je vredno zagotoviti drenažno jamo ali jarek..

Poletna jama za tuširanje, ojačana s pnevmatikamiPoletna jama za tuširanje, ojačana s pnevmatikami

Zelo pomemben trenutek v pripravljalnih delih je krepitev zemljiške parcele, na kateri je predvidena gradnja poletne prhe. Idealna možnost bi bila izkopati majhno luknjo, ki jo lahko kasneje zabetonirate. Ta metoda je najbolj trpežna in vzdržljiva. Če pa gradnja tuša zahteva hitrost, lahko to storite brez betoniranja in vdolbino pokrijete s filmom ali strešnim materialom. Načeloma je mogoče uporabiti kateri koli mehak material, ki lahko služi kot hidroizolacija.

Pri gradnji takšne palete ne pozabite, da mora tudi voda iz nje nekam oditi, zato je treba zagotoviti drenažni jarek

Pri gradnji takšne palete ne pozabite, da mora tudi voda iz nje nekam oditi, zato je treba zagotoviti drenažni jarek, ki vodi do skupne jame. Prav tako ne pozabite, da voda sama ne bo mogla zapustiti, za to je potrebno narediti določen naklon palete, da se olajša izvajanje naloge.

shema gradnje poletnega tuša

Glavna tuš kabina

Ko so pripravljalna dela zaključena v spodnjem delu bodočega poletnega tuša, je treba začeti z gradnjo tako imenovane tuš kabine. V poletnih kočah se pogosto uporabljajo visoke lesene zgradbe..

poletni tuš za fotografiranje z lastnimi rokamiFotografija tuša na prostem naredi sam

Neprijetni so, ker potrebujejo relativno majhno območje postanka, kar ogroža nestabilnost. Da bi bila vaša tuš kabina bolj trpežna in stabilna, je bolje uporabiti okvirno konstrukcijo, ki bo izdelana iz kakovostnega lesa. Nato ga je treba betonirati ali zakopati v zemljo. Ne pozabite, da bo vsako drevo prej ali slej zgnilo, tudi če so materiali zelo kakovostni..

Da bi bila vaša tuš kabina bolj trpežna in stabilna, je bolje uporabiti okvirno konstrukcijo, ki bo izdelana iz kakovostnega lesa

Da bi se izognili zgodnjim poškodbam vaše stavbe, je treba lesene materiale pred utrjevanjem katranirati ali vsaj zaviti v strešni material. Zasnova bo precej močna. Teža, ki jo lahko prenese, doseže dvesto kilogramov. Poletna prha so običajno narejena iz lesenih desk..

zgradite tuš na prostem na deželi z lastnimi rokami

Ta možnost je najbolj ekonomična. Da bi jih zaščitili pred propadanjem, je treba plošče obdelati z lanenim oljem. Prav tako se je treba spomniti prezračevanja, ki je potrebno za vse vrste prostorov. Za prho bo majhno okno služilo kot odlično prezračevanje. Prav tako je treba zagotoviti poletna vrata za prho..

načelo ogrevanja poletne prhe

Rezervoarji za vodo

Zmogljivost za shranjevanje vode, ki se uporablja za poletno prho, je običajno 100 ali 200 litrov. To je najbolj priljubljena možnost. Najbolje je, če je barva soda črna ali temno modra. Temna barva privlači sončne žarke in prispeva k najhitrejšemu segrevanju vode v rezervoarju. Posoda je nameščena na strehi prhe, v njej pa je treba zagotoviti tudi zalivalko, pipo in cev. Če nameravate posodo napolniti ročno, je za udobje potrebno zagotoviti lestev, s katero bo mogoče priti do posode..

Rezervoarji za ogrevanje vode v poletnem tušuRezervoarji za ogrevanje vode v poletnem tušu

Skratka, vse lesene površine je treba obdelati s posebnimi sredstvi, ki bodo vašo zgradbo zaščitila pred hitrimi poškodbami..

Oglejte si video: pregled poletnega tuša v državi

V tem članku smo preučili najpreprostejše načine, kako narediti tuš na prostem v državi z lastnimi rokami, na naši spletni strani pa preberite tudi več informacij o podeželskih obrti.