Bordeaux mešanica, kako pripraviti, sestava Bordeaux tekočine

Bordeaux mešanica je najpogostejši pomočnik v državi in ​​na vrtu. Zagotovo ga je vsak poletni prebivalec večkrat uporabil za predelovalne obrate. Danes vam bomo na svoimi-rukamy.com povedali o njegovi pravilni pripravi.

Kaj je mešanica Bordeaux

Kaj je ta mešanica? Mešanica bakrovega sulfata in apnenega apna. Rešitev je namenjena boju proti škodljivcem in glivičnim boleznim. Eden od elementov mešanice, vitriol na osnovi bakra, se že dolgo uporablja za zdravljenje bolezni pri ljudeh..

Baker je postal odrešenje pridelka povsem po naključju, njegove lastnosti so postale znane po opazovanju enega novinarja. Opazil je, da se v času, ko pridelek krompirja izginja povsod, v bližini tovarn, ki se ukvarjajo s predelavo bakra, pridelek ohrani..

priprava Bordeaux mešanice za vrt

Ta mešanica se prodaja v posebnih trgovinah, lahko pa jo tudi sami naredite brez težav. Če želite to narediti, poiščite potrebne sestavine in jih pravilno premešajte v določenih razmerjih. Za mešanico potrebujete:

  • Bakrov sulfat
  • Živo apno

Kako pravilno pripraviti raztopino

Za izdelavo enoodstotne raztopine Bordeaux tekočine je običajno dodati do sto gramov bakrenega vitriola na deset litrov vode in do sto petdeset gramov apna. Za tri odstotno raztopino za vseh istih deset litrov vode je potrebnih tristo gramov bakra in štiristo petdeset apna.

Med mešanjem je treba biti izjemno previden, saj obstaja nevarnost, da rastlino opečete ali pokvarite, če je koncentracija snovi nepravilna..