Profilaktin za vrt: navodila za uporabo, pregledi

Vsak poletni prebivalec v pomladni sezoni mora drevesa in grmičevje zdraviti pred škodljivci. Danes je na trgu veliko različnih zdravil, toda če želite izbrati najboljše, morate prebrati ocene, navodila za uporabo. V tem članku se boste naučili, kako uporabljati Profilactin za vrt naredi sam.

Kaj je profilaksa?

Je učinkovit pripravek proti žuželkam in škodljivcem, ki ima zaščitni učinek približno en mesec. Sestava Profilaktina vključuje zdravilno učinkovino – malation in tekoči parafin, rezultat je oljna emulzija za zdravljenje dreves in grmovnic. Malation je organofosfatni pesticid, ki so ga pridobili konec prejšnjega stoletja. Malation zdaj najdemo v številnih izdelkih za zatiranje škodljivcev na vrtu..

Profilaktin za škropljenje proti škodljivcemSpomladi škropljenje vrta s profilaktikom

Izkušeni vrtnarji zgodaj spomladi morajo uporabljati profilaktik, saj to zdravilo ni fitotoksično in ga ne izpere dež. Učinek zdravila je usmerjen proti klopom, listnim ušem, listnim črvom, žuželkam in drugim škodljivcem. Vse te žuželke so nevarne, ker tudi jeseni odložijo jajčeca, nato pa spomladi začnejo aktivno življenje, kar vodi do poškodb dreves in grmovnic..

Navodila za uporabo Profilaktina za vrt

Na embalaži boste zagotovo našli podrobna navodila, kako razredčiti zdravilo Profilactin. Po mnenju vrtnarjev lahko raztopino za pršenje naredimo 1% ali 3%. Dolgotrajno delovanje Profilaktina je razloženo z dejstvom, da gre za oljni koncentrat, kar pomeni, da bo dolgo ostal na listih..

Na embalaži boste zagotovo našli podrobna navodila, kako razredčiti zdravilo Profilactin. Po mnenju vrtnarjev lahko raztopino za pršenje naredimo 1% ali 3%. Dolgotrajno delovanje Profilaktina približnoNavodila za uporabo profilaktika

Celotna 0,5 -litrska steklenica se raztopi v vedru vode. Ne pričakujte, da se bo snov popolnoma raztopila, in je ne poskušajte bolje mešati. Raztopina profilaktika je mastna, zato ne boste dosegli popolne raztapljanja. Glede na ocene lahko ugotovite, da je treba za hitro raztapljanje profilaktika uporabiti toplo vodo. Najprej razredčite pripravek za vrt v majhni količini vode in nato pripeljite do zahtevane prostornine.

Pripravek Profilaktin za vrt je učinkovit le prvo uro po vzreji, zato škropljenja dreves na vrtu ne odlašajte predolgo. Zdravljenje dreves in grmovnic pred škodljivci s profilaktikom se izvaja pred odmrtjem brstov, saj v tem trenutku škodljivci po zimskem zimovanju začnejo plaziti iz lubja.

Oljna osnova je tisto, kar Profilaktin razlikuje od drugih vrtnih sredstev za zatiranje škodljivcev. Navodila za uporabo in pregledi vam bodo pomagali izbrati pravo zdravilo za zdravljenje vrta zgodaj spomladi z lastnimi rokami.