Kako narediti skalnjak z lastnimi rokami na deželi, fotografija MK

Lepo urejena osebna parcela na deželi je znak natančnosti in delavnosti njenega lastnika, in če ima parcela tudi zanimive krajinske oblike, to že kaže, da ima oseba ustvarjalno miselnost in njeno željo po popolnosti.

Rockery naredi sam, fotografija po korakih

Obstaja veliko možnosti za urejanje okolice, danes jih bomo na Svoimi-rukamy.com pogledali. Eden najpogostejših je ureditev na mestu majhnega skalnatega vrta, imenovanega skalnjak, ki vam bo dala priložnost, da uživate v gorski pokrajini, ne da bi zapustili svoj dom.

Skalnjak v državi z lastnimi rokami

Skalnjak v državi z lastnimi rokami

Delo urejanja skalnjakov je mogoče zaupati strokovnjakom. Obstaja veliko oblikovalskih podjetij, pa tudi samostojnih oblikovalcev, ki bodo za plačilo uresničili vse želje. Vendar pa nimajo vedno in ne vsi možnosti uporabe storitev strokovnjakov, vendar to ne pomeni, da je treba idejo opustiti. Nasprotno, morate zavihati rokave in ustvariti svoj cvetlični vrt..

Odločitev je bila sprejeta v korist druge možnosti, vendar se zdi, da je delo tako obsežno, da oseba ne ve, kje naj začne..

Začnimo s teorijo, obstajajo trije glavni slogi rockeries. Njihova glavna razlika je v razmerju kamnin in vegetacije. Kamniti vrt je mogoče ustvariti v »angleškem slogu«, kjer bodo prevladovali iglavci, ki bodo razveselili oko za več kot eno generacijo ljudi. Sledi “evropski slog”, s pristranskostjo do uporabe “lokalnih” cvetov, ki bodo okrasni skozi vse leto. In zadnja možnost je “japonski slog”, kjer je tradicionalno glavna vloga pri oblikovanju kamnov, naj bodo okrogli in imajo lep videz, medtem ko je vegetacija minimalna..

Pomembno je vedeti, da so skalniki po svoji strukturi statični

Pomembno je vedeti, da po svoji strukturi, skalnjaki so lahko statični. To pomeni, da bo začetni videz kamnitega vrta vedno nespremenjen, možne so le majhne spremembe, povezane na primer z rastlinami za rezanje. Za to možnost so idealni iglavci, ki jih je treba za oblikovanje večkrat letno porezati.

Možno je ustvariti in dinamični skalnjak, pri uporabi te možnosti je vedno mogoče zamenjati nadležne rastline. Tu je stalen le osrednji otok z več trajnicami in že okoli otoka lahko varno ustvarite katero koli rastlinsko sestavo.

Glej tudi: Alpski tobogan, DIY navodila po korakih

Sorodni video: Postopno izdelovanje skalnjaka

Skalnat vrt lahko postavite v senco ali na neposredno sončno svetlobo. Za začetnike je bolje, da so pozorni na sončno območje, saj bodo tako odpravili težave pri izbiri ustreznih rastlin. Če je za osebo to prva izkušnja pri ustvarjanju krajinskega oblikovanja, je bolje ustvariti vrt, ki ni večji od 10 kvadratnih metrov. m. Upoštevajte, da kamniti vrt zahteva celoletno nego, in večji kot je, več poklicnih sposobnosti mora imeti oseba.

Ko ste se odločili za slog, oblikovanje vrta in izbiro prave velikosti ozemlja.

Ko ste se odločili za slog, oblikovanje vrta in izbiro prave velikosti ozemlja. Začnite neposredno.

Skalnat vrt lahko postavite v senco ali na neposredno sončno svetlobo

Za začetek z oznakami začrtamo obrise vrta. Odstranimo plast zemlje, globoko 30-40 cm, nato odstranimo ves plevel s tega zemljišča skupaj s koreninami. Površino zemlje obvezno pokrijemo z geotekstilom, ki bo preprečil kalitev plevela. Da preprečimo stagnacijo vode, namestimo drenažo, za to napolnimo geotekstil, opečne sekance, gramoz ali drobljen kamen.

Uporaba gradbenih odpadkov za odvodnjavanje je prepovedana, saj bo to negativno vplivalo na rastline, lahko celo odmrejo.

Drenažo napolnite s peskom in izbrano zemljo. Zemlja mora biti dobro nabita, to ne bo omogočilo, da bi se kamni sčasoma skrčili. Po končani prvi stopnji pustite, da se zemlja “usede”, to običajno traja več mesecev.

Na drugi stopnji postavimo skalnato podlago. Izbiramo kamne, glavna stvar je, da so iste pasme in različnih velikosti

Na drugi stopnji postavimo skalnato podlago. Izbiramo kamne, glavna stvar je, da so iste pasme in različnih velikosti. Kamni bi morali izgledati lepo. Da bi zagotovili stabilnost, jih je treba rahlo pritisniti v zemljo in dodatno potisniti. Ko smo položili kamenje, vrt napolnimo s posebno zemljo za rastline, glavne lastnosti tal so odpornost na vlago in paroprepustnost. Nato izberite in posadite rastline.

Da bi skalnjak vedno ohranil svoj dekorativni učinek, izberite premajhne rastline.

Da bi skalnjak vedno ohranil svoj dekorativni učinek, izberite premajhne rastline..

Ne pretiravajte z vzdrževanjem cvetov, saj se koreninski sistem cvetov ne bi smel razvijati.

Ne pretiravajte z vzdrževanjem cvetov, saj se koreninski sistem cvetov ne bi smel razvijati..

Na zadnji stopnji morate svoj cvetlični vrt napolniti z okrasnimi ruševinami, to je vse.

Rockery naredi sam na podeželju, video

Na zadnji stopnji morate svoj cvetlični vrt napolniti z okrasnimi ruševinami, to je vse.

Morda vas bo fotografija na to temo navdihnila:

Zdaj lahko uživate v čudoviti gorski pokrajini v vaši podeželski hiši, ustvarjeni z lastnimi rokami.

fotografije rockerov, ki so jih naredili ročno

kamniti vrt

rastline, ki so posajene v skalnjakih

videz kamnitega vrta na deželi

Zdaj lahko uživate v čudoviti gorski pokrajini v vaši podeželski hiši, ustvarjeni z lastnimi rokami..