Ambachten met dennenappels versieren de kerstboom

Herfst markeert de overgang van zomer naar winter, en daarmee komt veel natuurlijke schoonheid en verandering. De dagen zijn korter maar helderder; de volle maan verlicht de nachtelijke hemel; de dieren gaan voor de winter op ontdekkingstocht naar voedsel; de bladeren verkleuren van groen naar briljante gele, rode en oranje tinten; de dennenappels staan ​​in het begin rechtop op de takken van de den, maar later in de herfst vallen de dennenappels op de grond en kun je ze moeiteloos en gratis ophalen. Maak een wandeling in een dennenbos en verzamel wat van de gevallen dennenappels, sparrenkegels, enz. Het is precies het juiste moment om te knutselen. Daarmee kun je een paar innovatieve knutselprojecten realiseren om de natuur in huis te halen. Dit is echt een fantastische manier om het seizoen te vieren.

Ambachten met dennenappels Kerstdecoratie

Creëer een kerstsfeer met dennenappels

Ambachten met dennenappels kegelkrans

Lijkt het er niet altijd op dat wanneer de herfst komt, je agenda ineens overvol zit? Van festivals tot voetbalwedstrijden, scholen en sociale evenementen, het is moeilijk om je op de tijd te concentreren en weer thuis te zijn. Voor een paar jaar voelt het alsof het moment dat je eindelijk versiert voor de herfst, ook het moment is om alles te veranderen.

Laten we de dennenappelkrans nemen. Het mooie van deze eenvoudige doe-het-zelfdecoratie is dat je hem nu kunt vastklikken, zodat je de feestdagen en tot ver in het nieuwe jaar door kunt gaan. Het voegt de natuurlijke warmte en textuur van het seizoen toe en is genoeg om de feestdagen feestelijk te houden. En als je iets speciaals wilt voor december, kun je altijd wat groen toevoegen, bijvoorbeeld Hypericum-bessen en zelfs bloemen. Maar we vinden het mooi zoals het is. Andere voorbeelden van zelfgemaakte adventskransen vind je hier.

Knutselen met dennenappels decoratie

Wat je nodig hebt:

Dennenappels – deze zijn te vinden bij uw plaatselijke bloemist of ambachtelijke winkel (we hebben ongeveer 80 voor een krans van 6 voet)

Zwaar touw of met mos bedekte draad – deze zijn te vinden bij uw plaatselijke ambachtelijke winkel

Schaar of draadknipper

Knutselen met dennenappelmaterialen

Instructies:

Stap 1: Meet de gewenste lengte van de krans met touw of draad bedekt met mos. Beveilig de uiteinden voor jezelf.

Stap 2: knip ongeveer 6 tot 8 inch stukken draad en wikkel elk stuk rond de bovenste rij van elke dennenappel zodat het verborgen wordt door de ribben.

Stap 3: Neem minstens drie dennenappels of meer, afhankelijk van hoe dik je de krans wilt hebben, en maak een bundel door de draden in elkaar te draaien.

Stap 4: Bevestig elke bundel dennenappels op de krans door de draad één voor één op het garen te draaien, totdat de hele lengte van de krans is gevuld.

Knutselen met dennenappels DIY

Knip overtollige knopen af ​​en knoop een strik om aan elk uiteinde te hangen.

Stap 5: (Optioneel) Zet ​​de gewenste dennenappelkransvorm die je hebt gemaakt vast met een lijmpistool en bevestig de kegels aan elkaar.

Knutselen met dennenappels: Halloween spin

Knutselen met dennenappels spider

Als je op het laatste moment nog Halloween-versieringen nodig hebt, kun je een snelle spin maken met alleen een dennenappel, pijpreiniger en ogen; hang ze aan een boom of zelfs in de deuropeningen.

De dennenappels staan ​​in het begin rechtop op de takken van de den, maar later in de herfst vallen de dennenappels op de grond en kun je ze moeiteloos en gratis ophalen.

Mini-kerstboom

Knutselen met dennenappels en decoreren

We zijn niet allemaal hetzelfde als het gaat om overdadige kerstversieringen: sommigen zijn op zoek naar iets dat het hele jaar door zal schitteren, terwijl anderen de voorkeur geven aan een meer subtiele aanpak. Voor de laatste kan deze dennenappel-kerstboom het perfecte kleine vaartuig zijn om een ​​vleugje van het seizoen toe te voegen.

Knutselen met dennenappels: krans

Knutselen met dennenappels Kerstkrans en kaarsen

Omdat we de beste tijd van het jaar van de kerstman hebben, waarom maak je dan niet je eigen dennenappelkrans voor de voordeur of boven de open haard? Er zijn talloze manieren om er een te maken, maar we hebben de eenvoudigste gekozen.

Topiary met een twist

Knutselen met dennenappels bloempot

Deze prachtige vormsnoei staat prachtig buiten in de tuin of bij de deuropening en is ook handig voor overal in huis. De truc om de dennenappels in rozen te veranderen, is door ze eerst te laten drogen, zodat ze opengaan.

Dennenappels verven

Knutselen met dennenappels paars

De delicate vorm van een dennenappel is echt geschikt voor een eenvoudige decoratie. Je kunt ze in verf dopen, of zelfs spatten of schilderen, maar zorg ervoor dat je volledige dekking krijgt. Zet ze in een glazen vaas of schaal om elk deel van je huis op te fleuren.

Knutselen met dennenappels: Crafty kandelaar

Ambachten met dennenappels kaarsideeën

Dit is een van die geweldige projecten die extreem eenvoudig en toch zo effectief is. Probeer dennenappels van verschillende grootte te mixen en matchen; Je zou ze ook goud kunnen schilderen voor een extra effect.

  Knutselen met dennenappels DIY

Ambachten met dennenappels drie uilen

Knutselen met dennenappels geweldige ideeën

Ambachten met dennenappels egel

Ambachten met dennenappels uil

Ambachten met dennenappels pinguïns

Knutselen met dennenappels ideeën voor Kerstmis

Tinker met dennenappels twee uilen

Ambachten met dennenappels versieren de kerstboom

Ambachten met dennenappels engelen

Knutselen met dennenappels en glitter

Ambachten met dennenappels Kerst eland

Knutselen met dennenappels krans

Ambachten met dennenappels twee engelen

Ambachten met dennenappels krans en vogel

Knutselen met dennenappels raamdecoratie

Ambachten met dennenappels deurkrans

Ambachten met dennenappels deurdecoratie

Knutselen met dennenappels glitter

Knutselen met dennenappels decoratie

Knutselen met dennenappels en ideeën verzamelen

Knutselen met dennenappels Kerstengeltjes

Verf knutselen met dennenappels

Knutselen met dennenappels om de voordeur te versieren

Handwerk met dennenappels in roze

Handwerk met dennenappels wit schilderen

Knutselen met dennenappels krans

Knutselen met dennenappels toffe ideeën

Knutselen met dennenappels zorgen voor een kerstsfeer

Ambachten met dennenappels sieren de tafel

Knutselen met dennenappels glitter lijmen

Knutselen met dennenappels om op te hangen

Ambachten met dennenappels drie bomen

Wees creatief met knutselen met dennenappels

Knutselen met dennenappels kaars

Knutselen met dennenappels voor een kerstsfeer

Tinker met dennenappels krans

Ambachten met dennenappels uil

Ambachten met dennenappels natuurlijke materialen