Servetten vouwen kunstig ideeën en inspiraties voor Kerstmis

Het organiseren van het perfecte kerstfeest kost meestal veel moeite en tijd. Vaak voel je je overweldigd en vergeet je dat het juist de kleine details zijn die zorgen voor een heerlijke, gezellige sfeer. Daar horen bijvoorbeeld de mooi opgevouwen servetten op de feesttafel bij. Servetten vouwen voor Kerstmis is eigenlijk een kleine kunst op zich, dus in dit artikel geven we je een paar instructies en creatieve ideeën waaruit je inspiratie kunt putten. We wensen je veel vouwplezier en een onvergetelijke kerst!

Servetten vouwen voor Kerstmis – een kleine kunst op zich

Servetten vouwen de beste ideeën voor Kerstmis

Servetten vouwen voor kerst servetringen maken

Servetten vouwen voor Kerst Kerstboom

Servetten vouwen voor Kerstmis is eigenlijk helemaal niet moeilijk, maar het vereist een beetje fantasie en creativiteit. Daarom hebben we in dit bericht geweldige foto-instructies en ideeën verzameld die als model voor u kunnen dienen. Want de kunstig gevouwen servetten van stof of papier zouden zeker iets toevoegen aan de feestelijke kersttafel. Vouwen is ook erg leuk en je kinderen kunnen ook meedoen, zodat ze zich niet buitengesloten voelen bij de voorbereidingen van het festival. Het is alleen belangrijk dat de servetten die u hebt geselecteerd, zijn afgestemd op het servies en het tafelkleed. Als het op vouwen aankomt, zijn de mogelijkheden gewoon onbeperkt – dennenbomen, sterren, lotusbloemen, elflaarzen en alle andere vormen die je maar kunt bedenken! Er zijn ook veel video-tutorials op internet om de taak nog gemakkelijker te maken. Het opvouwen van servetten is een beetje tijdrovend (vooral als je er niet veel ervaring mee hebt) maar het resultaat is zeker de moeite waard – bekijk onze foto’s om het zelf te zien!

Zelf een servetring maken

Servetten vouwen zelfgemaakte servetringen voor Kerstmis

Vouw servetten voor Kerstmis DIY servetringen lus

Servetten vouwen bessen voor Kerstmis

Bij het vouwen kunt u niet alleen een interessante techniek gebruiken, maar ook verschillende decoratieve elementen. Een goed idee is bijvoorbeeld om de servetten op te vouwen als zakjes waarin je niet alleen het bestek kunt doen, maar ook een maretak of een takje dennenboom. Een andere leuke optie is om zelf een servetring te maken. Hiervoor kunnen verschillende materialen worden gebruikt – strikken, armbanden, vilt, papier, strass-steentjes, draad, parels … Voor de harmonieuze totaalindruk is het belangrijk dat de materialen zijn afgestemd op de kleur van de servetten. Tinten als dieprood, wit en dennengroen zijn traditioneel voor Kerstmis, maar de kleurkeuze is vooral een kwestie van smaak.

Servetten vouwen als esdoornbladeren

Servetten vouwen esdoornbladeren voor Kerstmis

Servetten vouwen esdoornbladeren voor Kerstmis Foto-instructies

Servetten vouwen de bovenste hoeken naar beneden voor Kerstmis

Voor kerst vouwen servetten de rechterbovenhoek naar beneden

Vouw servetten voor Kerstmis en leg ze op hun rug

Servetten vouwen de linkerhoek op voor Kerstmis

Vouw servetten voor Kerstmis met de rechterhoek en herhaal

Servetten vouwen in de lengte met Kerstmis

Vouw servetten voor Kerstmis en houd ze vast met je vingers

Vouw servetten om de tafel te versieren voor Kerstmis

De servetten zien er erg aantrekkelijk uit als ze zijn opgevouwen in de vorm van een esdoornblad. Naast servetten in elke kleur (indien mogelijk van stof) heb je ook een servetring nodig. Eerst strijk je het servet plat, spreid je het uit en vouw je het dubbel. Vouw vervolgens de linker- en rechterbovenhoeken van een helft naar beneden om een ​​driehoek te vormen. Draai het servet voorzichtig om en zorg ervoor dat u niets verprutst. Aan de achterkant moet je de bovenkant van het servet naar beneden vouwen. Vouw nu de twee onderste hoeken – maar deze keer naar boven. De laatste stap is om het servet met gelijke tussenpozen in de lengte te vouwen (zoals weergegeven in de bovenstaande foto’s). Houd alles stevig in je hand en als je tevreden bent met de vorm, maak je het opgevouwen servet vast met de ring. Nu ben je klaar om de feesttafel te versieren!

Vouw servetten voor Kerstmis – de kleine details creëren de sfeer

Vouwservetten voor Kerstmis Foto-instructies Kerstboom

Servetten vouwen de kerstboom aan beide kanten voor Kerstmis

Servetten vouw ster voor Kerstmis

Servetten vouwen voor kerstpiramide

Servetten vouwen voor kerstkaars

De servetten opgevouwen als een kerstboom zien er bijzonder mooi uit. Er zijn eigenlijk verschillende varianten en hierboven bieden we u gedetailleerde beeldinstructies die u kunt volgen. Het resultaat zou echt indrukwekkend zijn als je dubbelzijdige servetten zou gebruiken – bijvoorbeeld in rood en groen. De sterren en lotusbloemen zijn relatief eenvoudig te vouwen, maar voor sommige vormen, zoals kaarsen, moet je enige ervaring hebben met origami. Toch is de moeite zeker de moeite waard, want de kaarsen zien er heel romantisch uit en zijn een echt hoogtepunt op tafel. We hopen dat onze suggesties u hebben geïnspireerd om uw familie en gasten te verrassen met een prachtig versierde tafel voor Kerstmis!