Halloween-pompoen snijden, motief erop schilderen

De herfst komt eraan en daarmee een van de meest populaire feesten – Halloween! Pompoenen beschermen is een traditie voor Halloween, dus in dit artikel laten we je zien hoe je zelf fantastische jack-o-lanterns kunt maken. Hiermee kunt u uw terras en appartement decoreren en een vrolijke en feestelijke sfeer creëren. Lees ons artikel om te leren hoe je zelf een pompoengezicht kunt snijden! Aan het einde vindt u ook enkele coole sjablonen die u gratis kunt afdrukken. Hopelijk vind je onze suggesties leuk!

Pompoensnijwerk – een Halloween-traditie

Pompoensnijwerk om de pompoen uit te hollen

Halloween-pompoenen maken creatieve ideeën met kinderen

Pompoengezicht snijwerk geweldige decoratie Halloween-terras

Ideeën en suggesties voor het snijden van pompoengezichten

Pumpkin face carve maak zelf geweldige jack-o-lanterns

De jack-o-lanterns voor Halloween brengen een feestelijke sfeer in elk huis! En als het gaat om de motieven daarvoor Kerven boze en grappige gezichten zijn eigenlijk het populairst. Een pompoengezicht is niet alleen gemakkelijk te ontwerpen, het ziet er ook echt opvallend en indrukwekkend uit – kijk maar eens naar onze foto’s om het zelf te zien! Hieronder geven we je een gedetailleerde en supereenvoudige tutorial over hoe je de Halloween-pompoenen kunt snijden. De gratis sjablonen aan het einde van het artikel kunnen je hierbij helpen. Laat uw kinderen meedoen aan het snijwerk – het plezier is gegarandeerd twee keer zo groot. We wensen je veel succes en hopen dat je zelf de mooiste jack-o’-lanterns gaat maken voor Halloween!

Pompoengezicht snijden – benodigde materialen

Halloween-pompoen snijden, motief erop schilderen

Pompoengezicht snijden met kinderen

Pompoengezichtssnijwerk versier de patio

Pompoengezicht grappig brutaal geweldige ideeën

geweldige jack-o'-lantern decoratie Halloween

Pompoen gezicht kwaad zelfgemaakte Halloween

De eerste stap bij het snijden van de Halloween-pompoenen is natuurlijk het bemachtigen van de benodigde materialen. In sommige handwerkwinkels kun je zelfs speciale sets vinden voor het snijden van pompoenen, maar deze zijn geen must. In plaats van de traditionele uitgesneden pompoenen kun je ook Hokkaido-pompoenen gebruiken. Deze zijn wat kleiner, maar van het vruchtvlees kun je een heerlijke pompoensoep maken, gewoon ideaal voor de herfst. Naast pompoenen heb je ook nodig:

– Messen van verschillende maten

– kom en lepel

– spelden of punaises

– een dikke naald

– eventueel een sjabloon

Sjablonen zijn eigenlijk geen must. Als je een schilder bent, kun je direct op de pompoen tekenen. De potloodstrepen moeten daarna worden verwijderd.

Om te voorkomen dat je jezelf verwondt tijdens het snijden, raden we aan om de pompoen goed vast te zetten zodat hij niet wegglijdt. Maak alleen kleine, gecontroleerde sneden en wees voorzichtig met uw vingers en handen. Als de kinderen je hierbij helpen, mogen ze niet onbeheerd worden achtergelaten.

Pompoen snijden – deksel verwijderen

Jack o lanterns met de kinderen maken Halloween

Pumpkin face carve verwijder het deksel

Pompoengezicht kwaadaardige originele look

Pompoengezicht Cheshire Cat

Pompoengezicht enge blik Halloween

De eerste stap bij het snijden van pompoenen is om het deksel te verwijderen. Het gat kan verschillende afmetingen hebben en ook verschillende vormen. Het zigzagpatroon ziet er bijvoorbeeld erg interessant uit. Maak de nodige markeringen en verwijder het pompoendeksel met een scherp mes.

Hol de pompoen uit

DIY jack-o-lanterns holt de pompoen uit

Instructies voor het snijden van pompoengezichten

Pompoengezicht snijdt formidabele lantaarns

Snijd de pompoen uit Verwijder het deksel en hol hem uit

Nu moet je de pompoen uithollen. Verwijder eerst de zaden en vervolgens – verwijder het vruchtvlees gedeeltelijk. Pas op dat u de pompoenwand niet te dun schraapt. Afhankelijk van het soort pompoen kan er iets lekkers worden gemaakt van het vruchtvlees en kunnen de zaden worden geroosterd.

Breng het motief over op de pompoen

Pumpkin face carve hoe gaat het?

Jack o Lantaarns maken voor Halloween

Pompoen gezicht kwaad prachtige look

Teken vervolgens het motief op de pompoen of bevestig de sjabloon met punaises of wat plakband. Gebruik een dikke naald (speldnaalden kunnen ook worden gebruikt) om het ontwerp op de pompoen uit te snijden. De afstanden tussen de afzonderlijke lekke banden mogen niet te groot zijn. Gebruik vervolgens een speld om de gaten samen te voegen en verwijder de resterende stukken. Het sjabloon moet bij de hand zijn, zodat u het kunt vergelijken met het resultaat. Als laatste kun je een theelichtje of een kaarsje aansteken en in de pompoen plaatsen. Doe de deksel er weer op – zo voorkom je dat er iets ontvlambaars in de pompoen valt. Ook kleine kinderen kunnen de open vlam aanraken. De afgewerkte jack-o-lantern kan worden verzegeld met blanke lak, en de binnenkant – besproeid met haarlak om het duurzamer te maken.

Pumpkin Face Carving – Gratis sjablonen

Halloween pompoenen snijwerk sjabloon Dracula

Halloween pompoen snijwerk sjabloon Frankenstein

Jack-o-lantern snijmal Frankenstein's bruid

Pompoenen snijden Halloween sjabloon heks

Carving sjabloon Halloween pompoen kat

Pompoenen die Halloween-sjabloonmonsters snijden

Carving sjabloon schedel Halloween pompoen

Halloween pompoenen snijwerk sjabloon schedel gestileerd

Pompoengezicht snijwerk sjabloon silhouet vrouw

Carving sjabloon Halloween pompoen silhouet man