charmante decoratie met poppenhuizen poppen eclectische eetkamer tafel stoelEen charmante decoratie met poppenhuizen

Ik wil iets toegeven: ik ben een volwassen vrouw en ik hou van de poppenhuizen. Misschien zijn dit onvervulde dromen van mijn gezondheid? Anderen houden van deze stukken vanwege hun representatieve functie van vervlogen tijden. In ieder geval kunnen deze een prachtige decoratie zijn in heel verschillende appartementen.

Ben je daar op de een of andere manier niet helemaal zeker van? Ik raad je aan om de volgende voorbeelden te bekijken om het zelf te zien:!

Poppenhuizen werden ook in de 17e en 18e eeuw behoorlijk serieus genomen

charmante decoratie met poppenhuizen poppenraam

Dit type ontwerp heeft een lange geschiedenis. Poppenhuizen werden ook in de 17e en 18e eeuw behoorlijk serieus genomen.

De eerste foto toont een poppenhuis, het is het werk van de vader van de eigenaar. Het heeft niet alleen een hoge sentimentele waarde, maar maakt ook een verfrissende en verrukkelijke indruk op de kijker en de gebruiker van deze in glas gevatte ruimte. De look is allesbehalve kinderachtig. Dit is te danken aan de met leer beklede stoelen en het minimalistische design.

De volgende foto toont een modern poppenhuis. Dit is zowel een uitnodigend decoratief element als een boeiend speelstation. Het voorbeeld komt uit België. De schommel staat prachtig in dit minimalistische en toch gezinsvriendelijke decor.

Een uitnodigend decoratief element en een boeiend speelstation

charmante decoratie met poppenhuizen, poppen eclectische slaapkamer

Hieronder zien we een krappe slaapkamer aan Lake Minnetonka, Minnesota. Hier zie je een klein poppenhuis dat kan worden gedemonteerd. Het maakt een uiterst vriendelijke indruk en past perfect bij de Amerikaanse stijl van de rest van de decoratie.

Het maakt een uiterst vriendelijke indruk en past perfect bij de Amerikaanse stijl van de rest van de decoratie

charmante decoratie met poppenhuizen poppen wit

De volgende foto toont een groot en uniek traditioneel poppenhuis. Het is een uniek en structurerend element en heeft een verweerde, lichtblauwe uitstraling. Vooral boven de donkere vloer komt hij goed tot zijn recht.

Het volgende poppenhuis is ook best groot. Het is in een eclectisch verdeeld huis in Montreal. Het geeft de kamer een uniek traditioneel tintje.

Een poppenhuis op tafel

charmante decoratie met poppenhuizen poppen boekenplanken mand

Eigenlijk kun je de grote poppenhuizen zoals deze gebruiken voor experimenten op het gebied van interieurontwerp.

Wat vind je van het voorbeeld uit die ouderwetse kamer in Portland, Oregon? Ik vind het gebruik van de rode kleur erg geslaagd. U kunt een vergelijkbare indruk krijgen door sommige stoffen en spreien in te doen die alleen een rode en witte kleur vertonen. Dat zou vooral mooi zijn in combinatie met meubels van licht hout. Maak de look af met witte of gele houten poppenhuizen met een of meer rode details.

Dat zou vooral leuk zijn in combinatie met meubels van licht hout

charmante decoratie met poppenhuizen poppen eclectische gordijnen kast

Heeft u thuis twee jonge kinderen van verschillend geslacht? Het roze poppenhuis van je dochter past op de een of andere manier niet in de kamer die je deelt met je broer? Een prachtige oplossing voor deze uitdaging is gevonden in dit huis in Londen.

Eerst werd gekozen voor een heel lichtroze kleur. Dan kun je hem op het raam plaatsen. Het lijkt dus bijna op een straatelement. De overvliegende vliegtuigen zullen deze indruk versterken.

Beide kinderen zullen deze installatie prachtig vinden.

Gedessineerde decoratieve elementen

charmante decoratie met poppenhuizen poppen slaapkamer bank met patroon

Laat je fascineren door een spetterende museumtentoonstelling.

In het Rijksmuseum in Amsterdam is de creatie van Petronella Oortmann uit 1700 te zien. Het werk van Sara Rothe bevindt zich in het Frans Hals Museum in Haarlem. Dus poppenhuizen hebben een lange geschiedenis en zijn fundamenteel voor mensen. Zo’n huis kan ook op een prestigieuze plek in huis geplaatst worden?

Julia Pockett, ARTerior Design, vlooienmarkt, ANNA CARIN Design, Laura Garner, Lola Nova, Jennie Maizels Ltd

Frans Halsmuseum