DIY fotografija iz scrapbookinga

Scrapbooking. Kako narediti dnevnik z lastnimi rokami. Fotografija

Scrapbooking je najprej umetnost izvirnega oblikovanja foto albumov. Hkrati se šivanke soočajo z nalogo, da ne samo naredijo album in prilepijo fotografijo, ampak tudi prenesejo razpoloženje celotnega fotografiranja z dekorjem. Scrapbooking je priljubljen v Ameriki in je v zadnjih letih postal razširjen v državah CIS. V tem članku vam bomo povedali o kako narediti dnevnik z lastnimi rokami v scrapbooking tehniki.

Materiali:

– tovarniški šolski dnevnik;

– pištola za lepilo ali lepilo Moment;

– sintetični ozimnik;

– poseben papir za beležke;

– okrasni trakovi, čipke itd.;

– pisarniški nož;

– škarje.

Mojstrski tečaj scrapbookinga. Fotografija

V zadnjem času so šolski dnevniki oblikovno malce dolgočasni. Ko obvladate tehniko beležk, lahko tovarniški dnevnik spremenite in postane zelo izviren. Z lastnimi rokami boste v 2-3 urah navaden dnevnik spremenili v ustvarjalnega..

  1. Vzemite dnevnik in odstranite ovitek z njega. To lahko storite z navadnim pisarniškim nožem. Posledično bi morali imeti ločen blok z listi in kartonsko prevleko..
  2. Ta dva dela dnevnika očistite od odvečnih ostankov papirja..Vzemite dnevnik in odstranite ovitek z njega. To lahko storite z navadnim pisarniškim nožem. Posledično bi morali imeti ločen blok z listi in kartonsko prevleko. Odstranite odvečni papir iz teh dveh delov dnevnika.
  3. Obrnite pokrov in izmerite njegovo dolžino in širino. Nato iz oblazinjenega poliestra izrežite pravokotnik in ga prilepite na ovitek..
  4. Vzemite tkanino primerne barve – ta bo določila barvo dnevnika. Iz tkanine izrežite pravokotnik, ki je 2-3 cm večji od velikosti prevleke.Vzemite tkanino primerne barve - ta bo določila barvo dnevnika. Iz tkanine izrežite pravokotnik, ki je 2 do 3 cm večji od platnice dnevnika
  5. Kos tkanine položite na mizo z licem navzdol. Na vrh pritrdite pokrov, prav tako obrnjen navzdol. Tkanina mora biti z vseh strani prilepljena na prevleko in pritrjena s sponkami. Uporabite lahko vroče lepilo ali navaden “Moment”.
  6. Če želite narediti vogal, morate najprej lepiti tkanino, nato na vrh nanesti še nekaj kapljic lepila in ga upogniti v trikotnik. Naredite take vogale na vseh straneh, nato pa tkanino popolnoma prilepite na prevleko.
  7. Če imate šivalni stroj, lahko šivate vzdolž ovitka. To bo povečalo obstojnost prevleke in hkrati postalo izvirna dekorativna tehnika..Če imate šivalni stroj, lahko šivate vzdolž ovitka. To bo povečalo obstojnost prevleke in hkrati postalo izvirna dekorativna tehnika.
  8. Za okrasitev naslovnice uporabite različne predmete, na primer trakove, čipke, gumbe, fotografije. Vse je odvisno od vaše domišljije. Vse lahko šivate ročno ali na pisalnem stroju. Na zadnji strani pokrova zavežite vse niti v vozle ali jih lepite, da se ne sprostijo..Za okrasitev naslovnice uporabite različne predmete, na primer trakove, čipke, gumbe, fotografije. Vse je odvisno od vaše domišljije. Vse lahko šivate ročno ali na pisalnem stroju. Na zadnji strani pokrova zavežite vse niti v vozle ali jih lepite, da se ne sprostijo.
  9. Zdaj lahko začnete oblikovati ozadja. Najboljši način za to je uporaba papirja za beležke. En papir lahko pustite bel, drugega pa obarvate. Blok z lističi prilepite v ovitek in linijo pregiba okrasite s trakom papirja.

Preberite tudi: Album za izdelavo albumov DIY

Dnevnik beležk pripravljeno. Zdaj se lahko razlikujete po izvirni zasnovi navadnega šolskega dnevnika in razkrijete svoje sposobnosti pri rokovanju.