Scrapbooking za začetnike. Mojstrski razred s fotografijo

Danes priljubljena beseda "Scrapbooking" lahko dobesedno prevedemo kot knjigo izrezkov. Ta vrsta šivanja omogoča vsakomur, da z lastnimi rokami uredi čudovit foto album, v katerem bo ohranjenih veliko prijetnih trenutkov in družinske zgodovine. S tehniko beležk lahko naredite dnevnik, zvezek ali zvezek, vse je odvisno od vaše domišljije. Če se odločite za začetek beleženja knjig, boste najprej želeli kupiti veliko materiala hkrati. Vzemite si čas V tem članku vam bomo povedali, kaj potrebujete za beleženje in kako s to tehniko oblikovati ploščo in zvezek..

Materiali za beležke. Fotografija

Najprej boste potrebovali škarje različnih vrst in oblik. Če šele začenjate obvladovati umetnost beleženja, potem prvič kupite le nekaj, na primer kodraste in navadne škarje.

Najprej boste potrebovali škarje različnih vrst in oblik. Če šele začenjate obvladovati umetnost beleženja, potem prvič kupite le nekaj, na primer kodraste in navadne škarje.

Dvostranski trak je uporaben za lepljenje fotografij, ni pa primeren za lepljenje ozadij in manjših podrobnosti. Lepilo lahko kupite PVA in Moment. Prav bo tudi luknjač..

Dvostranski trak je uporaben za lepljenje fotografij, ni pa primeren za lepljenje ozadij in manjših podrobnosti. Lepilo lahko kupite PVA in Moment. Prav bo prišel tudi luknjač.

Morda bo treba nekaj šivov narediti s šivalnim strojem, vendar to ni nujno. Z ročnimi šivi lahko naredite vse, kar potrebujete za lepo šivanje. Uporabno za rezalno preprogo z oznakami, pa tudi za trakove, kroglice in okrasne žige..

Fotografske plošče DIY

To je eden izmed preprostih mojstrskih tečajev, ki vam bo pomagal obvladati osnove scrapbookinga. Potrebovali boste papir za beležke ali navadne tapete, škarje, ravnilo, kartonsko škatlo, lepilo, luknjač, ​​dvostranski trak, barvni papir.

To je eden izmed preprostih mojstrskih tečajev, ki vam bo pomagal obvladati osnove scrapbookinga. Potrebovali boste papir za beležke ali navadne tapete, škarje, ravnilo, kartonsko škatlo, lepilo, luknjač, ​​dvostranski trak, barvni papir.

Vzemite pokrov škatle za čevlje in ga pokrijte z rjavim papirjem. Izberete lahko papir, ki ustreza barvi vaše notranjosti. Na dno tega pokrova morate lepiti papir z nekakšnim tiskom. To bo osnova panela..

Vzemite pokrov škatle za čevlje in ga pokrijte z rjavim papirjem. Izberete lahko papir, ki ustreza barvi vaše notranjosti. Na dno tega pokrova morate lepiti papir z nekakšnim tiskom. To bo osnova panela.

Priporočamo, da preberete: Fotografija korak za korakom papirnate rože naredi sam

Iz kartona morate izrezati predelne stene in jih lepiti tudi z rjavim papirjem. Nato jih namestite v škatlo. Zdaj lahko preide na okrasitev. Če vzamete lep papir in nanj narišete spiralo, nato pa jo izrežete, dobite čudovit cvet. Tudi originalne metulje lahko izrežemo iz papirja, ki jih nato preprosto prekrijemo v primerni barvi..

Ostaja le, da ploščo napolnite s čudovitimi fotografijami in jo obesite v svojo sobo. Ročno izdelana foto plošča bo dolgo okrasila vašo notranjost.Fotografska plošča naredi sam

Ostaja le, da ploščo napolnite s čudovitimi fotografijami in jo obesite v svojo sobo. Fotografska plošča, ki jo naredite sami, bo dolgo okrasila vašo notranjost.

Scrapbooking za začetnike. Beležnice

Scrapbooking je edinstvena oblika umetnosti, ki vam omogoča, da iz navadnih predmetov izdelate izvirne predmete. Kljub priljubljenosti pripomočkov navadni papirni zvezki še niso izšli iz mode. Tudi začetnik v scrapbooking tehniki jih lahko naredi..

Boste potrebovali:

– dvostranski barvni papir

– nosilci za pisalne potrebščine

– škarje

– nit z iglo

– lepilo

– šilo

– blago

– lepilo

– tesnilno maso

Beležnica za beležke

Vzemite približno 13 barvnih listov in jih prepognite na pol. Lahko zamenjate liste bež in modre barve, vse je odvisno od vaše domišljije. Pripraviti morate 10 takšnih slepih. Posledično bo vaš prenosnik v formatu A5 s 130 stranmi..

Vzemite približno 13 barvnih listov in jih prepognite na pol. Lahko zamenjate liste bež in modre barve, vse je odvisno od vaše domišljije. Pripraviti morate 10 takšnih slepih. Posledično bo vaš prenosnik v formatu A5 s 130 stranmi.

Za stiskanje zvezka morate na obeh straneh pritrditi karton in ga pritrditi s ščipalkami. Pustite liste na takšni stiskalnici 10-15 ur. Po tem ga pritrdite s sponkami na drugi strani. Zdaj morate narediti luknje v vezavi na isti razdalji. To je priročno narediti s šilom ali navadno datoteko..

Naučite se, kako narediti album s fotografijami iz članka: Album za beležke DIY

Iz tkanine izrežite dva trakova, enake širine kot razdalja med luknjami na vezavi. Vse dele zvezka bodo držali skupaj. Začnite jih šivati ​​na vsakega od 10 zvezkov in jih postopoma dodajajte. Morate šivati ​​dva trakova na enaki razdalji drug od drugega. Nato karton znova pritrdite na obe strani. Vsi elementi omarice morajo biti ravni.

Iz tkanine izrežite dva trakova, enake širine kot razdalja med luknjami na vezavi. Vse dele zvezka bodo držali skupaj. Začnite jih šivati ​​na vsakega od 10 zvezkov in jih postopoma dodajajte. Morate šivati ​​dva trakova na enaki razdalji drug od drugega. Nato karton znova pritrdite na obe strani. Vsi elementi bloka morajo biti ravni.

Nato se na vezavo nanese tesnilna masa. Prazen del zvezka je pritrjen s kartonom s sponkami in puščen nekaj ur.

Nato se na vezavo nanese tesnilna masa. Prazen del zvezka je pritrjen s kartonom s sponkami in puščen nekaj ur.

Če želite skrijeti relief posnetih trakov pod listkom, lepite kvadratke iz kraft papirja. Ločeno pripravite papir za beležke za okrasitev naših ozadij.

Če želite skrijeti relief lepljenih trakov pod listkom, lepite kvadratke iz kraft papirja. Ločeno pripravite papir za beležke za okrasitev naših ozadij. Za ovitek se uporablja karton, ki je zlepljen na kartonsko hrbtenico. Tako boste ustvarili okvir za prenosni računalnik, ki ga lahko ovijete s tkanino. Robovi tkanine so zlepljeni in prilepljeni na prevleko.

Za ovitek se uporablja karton, ki je zlepljen na kartonsko hrbtenico. Tako boste ustvarili okvir za prenosni računalnik, ki ga lahko ovijete s tkanino. Robovi tkanine so zlepljeni in zlepljeni na prevleko.

ovitek za beležko v beležnici

Zdaj lahko začnete okrasiti svoj zvezek s tehniko beležk.

Zdaj lahko začnete okrasiti svoj zvezek s tehniko beležk.

Upamo, da gre za naš članek scrapbooking za začetnike koristno in kmalu boste obvladali to vrsto šivanja.