Kako narediti milo doma. Recepti. Video

Ročna dela so priložnost, da podarite unikatno darilo. Če cenite izvirnost in praktičnost, vam bo všeč ročno izdelano milo. Izdelava z lastnimi rokami je popolnoma enostavna, glavna stvar je, da pridete do zanimive ideje in kupite vse potrebne materiale. V tem članku se boste naučili, kako narediti milo doma po preprostem receptu.

Milo DIY

Danes proizvajalci ponujajo že pripravljene milne podlage za izdelavo ekskluzivnega mila z lastnimi rokami. Na videz je podlaga bela ali prozorna, tekoča ali trdna. Temeljna osnova mila se uporablja za izdelavo šamponov, trdna pa je idealna za izdelavo mila.

Če želite narediti najpogostejše milo, morate pripraviti:

  • milna podlaga;
  • titanov dioksid;
  • luske;
  • plesni;
  • esencialna olja;
  • barvilo.

Vzemite osnovo in jo razdelite na štiri enake dele. Če ga želite stopiti, narežite polizdelke na majhne koščke. Nato segrejte milo v mikrovalovni pečici. Pazi, kako se topi.

Vzemite osnovo in jo razdelite na štiri enake dele. Če ga želite stopiti, narežite polizdelke na majhne koščke. Nato segrejte milo v mikrovalovni pečici. Pazi, kako se topi.

Vsakemu delu dodajte barvilo, tako da sta različno obarvana. Te mešanice vlijemo v različne kalupe..

Vsakemu delu dodajte barvilo, tako da sta različno obarvana. Te mešanice vlijemo v različne kalupe.

Zdaj moramo pripraviti belo podlago, ki jo bomo nato napolnili v modre pravokotnike mila. V ta namen raztopite tudi milni polizdelek in mu nato dodajte titanov dioksid. Neprozorne milne kose lahko kupite takoj in jih preprosto stopite. Temu dodajte eterična olja niolija in avokada..

Preberite tudi: Ročno izdelano milo, recepti s fotografijami

Modre koščke mila, ko se strdijo, odstranite iz kalupov in jih razrežite na trakove..

Ko se modri koščki mila strdijo, jih odstranite iz kalupov in jih razrežite na trakove.

Pripravite ločen plastični kalup, ki ga boste uporabili kot kalup za milo. Vanj dajte barvno milo in ga napolnite z belo mešanico..

Pripravite ločen plastični kalup, ki ga boste uporabili kot kalup za milo. Vanj dajte barvno milo in ga napolnite z belo mešanico.

Prav tako vas bo zanimal članek: kako narediti sluz

Da bi milo izgledalo lepo, morate počakati, da se belo milo strdi in prekrije več trakov barvnega. Nato lahko še naprej položite trakove in jih napolnite z osnovo.

Oglejte si video: Kako narediti milo iz nič

Milo lahko ohladite v hladilniku in nato odstranite iz kalupa. Narežemo na 100-150 g palčke in zavijemo v plastiko. Vaše milo je pripravljeno. Kot lahko vidite, je ta recept kot nalašč za začetnike in vam bo pomagal obvladati osnove izdelave mila..

Milo lahko ohladite v hladilniku in nato odstranite iz kalupa. Narežemo na 100-150 g palčke in zavijemo v plastiko. Vaše milo je pripravljeno. Kot lahko vidite, je ta recept kot nalašč za začetnike in vam bo pomagal obvladati osnove izdelave mila.

Izdelava mila doma je zabaven proces, saj lahko potrebna olja dodate sami in dosežete želeni učinek ne le po videzu, ampak tudi po lastnostih mila. Ko obvladate osnove, lahko celo sami izdelate milno podlago ali kodrasto milo z lastnimi rokami..