Obrtne ideje za 9. maj, obrti DIY

Bliža se pomemben datum v zgodovini ruskega ljudstva – minilo je 70 let od zmage v Veliki domovinski vojni. Milijoni mrtvih, bolečina, trpljenje – vse to je moralo skozi človeštvo v obdobju od 1941 do 1945. Po vsem ozemlju nekdanje Sovjetske zveze bodo potekali posebni dogodki in tekmovanja za obrt, risbe in druga dela, posvečena 70. obletnici zmage. V šolah in vrtcih bi morali izvesti poseben pouk, na katerem se bodo otroci seznanili z zgodovinskimi podatki in slišali zgodbe veteranov.

Zato smo v tem članku zbrali najboljše ideje za obrt za dan zmage. Po ogledu fotografij lahko pripravite vizualne pripomočke, darila veteranom ali opravite delo za razstavo.

Pletene obrti do 9. maja

Ljubitelji kvačkanja lahko izdelujejo čudovite igrače in iz njih izdelujejo makete. Takšne obrti so daljše in bolj mukotrpno delo, vendar izgledajo zelo lepo.

1. Pleteni vojak. Ta obrtna ideja bo pomagala ponazoriti značilnosti uniforme vojakov Rdeče armade in bo videti tudi izvirno na natečaju del, posvečenih 70. obletnici zmage.

Pleteni vojak. Ta obrtna ideja bo pomagala ponazoriti značilnosti uniforme vojakov Rdeče armade.Obrtne ideje za 9. maj: pleteni vojaki

2. Pleteno letalo. Različni modeli letal vam bodo omogočili, da ustvarite celotno floto v zraku.

Obrt za 9. maj Pleteno letalo. Različni modeli letal vam bodo omogočili, da ustvarite celotno floto v zrakuObrtne ideje za 9. maj: pletena letala

Preberite tudi: Obrt za 9. maj

Izvirne obrti do 9. maja

Obrt za dan zmage mora odražati nekatere zgodovinske dogodke. Lahko ponazorite dejanja na bojišču ali naredite model opustošene vasi, kjer so nekoč živeli civilisti. Vsako mesto ima večni plamen, ki velja za simbol spomina na padle vojake. Ponujamo več možnosti za postavitev večnega ognja z lastnimi rokami.

Večni ogenj – obrti DIY

Večni ogenj - obrti DIYObrtne ideje 9. maja: Večni ogenj

Pozdrav je bil narejen iz plastične steklenice. Nageljni v tej obrti so narejeni iz valovitega papirja. Podstavek je lahko izdelan iz majhne škatle ali kartona. Če želite, da je kompozicija videti kot celota, jo postavite v drugo škatlo ali si omislite svojo različico zasnove domačega spomenika.

Večni ogenj, ki so ga naredile otroške roke

Za delo boste potrebovali barvne prtičke, lepenko, lepilo in šentjanževski trak. Vse elemente lahko režejo tudi majhni otroci.

Večni ogenj v rokah otrok

Origami večni plamen, obrtne ideje za 9. maj

Modularni origami vam omogoča izdelavo obrti različnih oblik brez dodatnih stroškov. Glavna stvar je pripraviti zadostno število modulov in delo opraviti v skladu s shemo.

Origami večni plamen, ideje za 9. majOrigami večni plamen, ideje za 9. maj

Oglejte si video: Mojstrski razred: razglednica za 9. maj

Pri izbiri obrt za dan zmage, odločite se za cilj: vizualni pripomoček, darilo, delo za tekmovanje ali za odprto lekcijo. Na naši spletni strani najdete tudi podrobne mojstrske tečaje za nekatere obrti do 9. maja.