Čiščenje kanalizacije

Zamašene kanalizacijske cevi so na žalost precej pogoste.

V zasebni hiši lastniki pogosto sami čistijo sistem, nekaterim to uspe, spet drugi se še vedno domislijo, da pokličejo strokovnjake. S stoodstotno verjetnostjo lahko rečemo, da samočiščenje kanalizacijskih cevi v stanovanju ne bo okronano z uspehom. Doma bo neprijeten vonj, umazanija, cevi pa bodo še vedno zamašene. Zato je bolje, da takoj pokličete vodovodarja, ki bo odpravil težavo – profesionalno čiščenje kanalizacijskih cevi vedno je upravičeno.

Zakaj pride do blokade?

Najprej so cevi zamašene zaradi nepravilnega delovanja celotnega sistema. Ni skrivnost, da veliko smeti po čiščenju in pranju posode pride v straniščno školjko po krivdi lastnikov. Vendar obstajajo razlogi, na katere lastnik ne more vplivati:

  • Nepravilna namestitev kanalizacijskega sistema. Ostri zavoji, močni ovinki so v prihodnosti stoodstotne težave..
  • Material cevi. Izdelki iz litega železa se zaradi hrapave notranje površine pogosteje zamašijo. Maščoba in umazanija se tu nabirata zelo hitro..
  • Cevi so položene globoko. V hladnem vremenu lahko sistem zmrzne, če so cevi položene na zadostno globino.

Pomembno je razumeti, da papirja ne smete sprati v stranišče, ker se gosta celuloza močno poveča, ko nabrekne pod vplivom vlage. Težave pri samočiščenju nastanejo predvsem zaradi dejstva, da je zelo težko najti mesto blokade. In to je treba najprej obravnavati. Čiščenje se lahko izvede s posebnimi kemikalijami ali mehansko. Kar zadeva izbiro materiala za cevi, je tukaj vredno biti pozoren na dejstvo, da metode čiščenja ne bodo povsod enake..

Na primer, plastike ni mogoče očistiti s kablom ali toplotno obdelati. Tudi krompir ali na videz neškodljiva kisla kaša se lahko trdno usede. Tudi če majhen kos krpe pride v cev, ga sam ne bo zabil, ampak bo postal odličen zarez, na katerega se bo vse oprijelo. Vredno se je odvaditi navade izpiranja živalske dlake in krzna v sistem.