Kaj podariti ljubljeni materi za rojstni dan?

DIY rojstnodnevno darilo za mamo, ideja

Skupaj z vami z lastnimi rokami pripravimo darilo za to sladko, prijazno, najboljšo žensko na svetu – MAMO!

Rojstnodnevno darilo je najbolje narediti z lastnimi rokami. Mama bo zagotovo cenila talent in okus mojstra, zagotovo bo prebudila ponos na svojega otroka in seveda hvaležnost za čudovito darilo!

Podarimo mami za rojstni dan elegantno broško v obliki dalije! In kako se to naredi, bomo zdaj izvedeli v navodilih po korakih.!

Darilo mojstra za mamo – broška za rojstni dan

Darilo mojstra za mamo - broška za rojstni dan

Če želite ustvariti tako čudovito darilo za mamo, pripravite:

 • Tkanina iz klobučevine v dveh barvah, ena svetla za cvet, druga pa kontrastna za hrbet.
 • Pin.
 • Majhen kos tankega kartona.
 • Igla in nit.
 • Ostre navadne škarje.
 • Kodraste škarje.
 • Navadno ravnilo.
 • Stojte.
 • Posebno lepilo za lepljenje tkanin.

Kaj podariti ljubljeni materi za rojstni dan?

Ko je vse pripravljeno in pri roki, lahko začnemo izdelovati darilo:

1. Začnimo z rdečim kosom klobučevine. Sprva je treba izrezati majhen rdeč krog s premerom 8 cm:

2. Na preostalem kosu filca izmerite z ravnilom tri enake trakove širine 3,8 cm, en trak tkanine širine 2,5 cm in še dva traka širine 3,2 cm. Narežite jih na trakove:

3. Preidimo na klobučevino druge barve: izrežite krog s premerom 5 cm in majhnim kvadratom, katerega stranice so 3,2 cm. Na eni strani kvadrata s škarjami izrežite polkrožno zarezo:

Na eni strani kvadrata s škarjami izrežite polkrožno zarezo.

4. Pripravite tanek karton in izrežite majhen krog s premerom 5 cm.

5. Zdaj vzamemo v roke trakove rdeče klobučevine in jih neusmiljeno razrežemo na kvadrate!

Stranice kvadratov naj bodo naslednje: 3,2 cm, 2,5 cm, 3,8 cm. Ta postopek sploh ni težko narediti, še posebej, ker širina črt jasno ustreza določenim parametrom. Ostaja samo izbrati “pravilen” trak z ustreznimi parametri in vse razrezati na kvadrate! Tukaj morate dobiti:

Zdaj vzamemo v roke trakove rdeče klobučevine in jih neusmiljeno razrežemo na kvadrate!

Za to rožo potrebujemo 9 kvadratov s stranicami 2,5 cm, 13 kvadratov s stranicami 3,2 cm in 15 velikih kvadratov s stranicami 3,8 cm. Priporočam, da tkanino za vsak slučaj pustite, da lahko izrežete, če potrebujete kvadrate prave velikosti.

6. Zdaj smo pred takšno nalogo, kot da kvadratkom damo obliko cvetnih listov. Pri tem nam bodo v pomoč škarje! Odrežite robove kvadratov, kot je prikazano na fotografiji, dobili smo zelo srčkane cvetne liste.

7. Zdaj potrebujemo posebno lepilo za tkanino, z njegovo pomočjo zavijemo cvetni list in mu damo obliko pravega cvetnega lista dalije:

Če želite to narediti, morate samo nanesti majhne kapljice lepila na dno cvetnega lista dalije, nato pa spodnje strani cvetnega lista le potegnite drug proti drugemu in jih poravnajte, da se lepilo prijema!

8. In zdaj moramo nujno sprejeti drastične ukrepe, da se naši cvetni listi ne razkrijejo! Za to potrebujemo nekakšen težek predmet! Na primer, težka jeklena ponev je bila kot nalašč za ta namen! Konice cvetnih listov, navlaženih z lepilom, za nekaj ur postavimo pod “stiskalnico”, dokler se lepilo popolnoma ne posuši:

Zdaj smo pred takšno nalogo, kot da kvadratom damo obliko cvetnih listov. Pri tem nam bodo v pomoč škarje!

Kot previdnost vam svetujemo, da med lonec in cvetne liste položite nekaj materiala (bombažna krpa, polietilen …), da se cvetni listi ne lepijo na dno lonca.!

9. Medtem ko se cvetni listi sušijo, začnimo izdelovati podlago za dalije! Če želite to narediti, vzemite rdeč krog iz klobučevine s premerom 8 cm in majhen krog 5 cm iz kartona. En krog postavimo na drugega in enakomerno. Dobimo, da je beli karton v središču rdečega klobučenega kroga. Na štrleče robove klobučevine nanesite kapljice lepila in jih zavijte za karton, kot je prikazano na spodnji sliki. Naš obdelovanec smo dali tudi pod tisk!

Glej tudi: Mojstrski tečaj rož iz satenskega traku DIY

ideje za rojstni dan za mamo

10. Medtem ko se naši surovci sušijo, poskrbimo za zadnji del broške iz klobučevine druge barve. Pred vami postavite kvadrat iz klobučevine z zarezo in krogom s premerom 5 cm. Postavite kvadrat na dno kroga, tako da je še vedno v središču kroga, čeprav v njegovem spodnjem delu, in tako da je zareza vedno ob strani. Oborožite se z iglo in sukancem ter krog prišite na krog s treh parnih strani, zareza pa bo kazala na začetek žepa!

11. Zdaj vzemite zatič pravilne velikosti, nanj nanesite nekaj kapljic lepila, ga položite na vrh kroga – tik nad žepom. V roke vzemite iglo in nit in z njimi tesno prišite zatič na krog iz klobučevine. Poglejte, kaj morate dobiti:

Medtem ko smo oblikovali zadnji del broške, so se vsi naši cvetni listi in stebla posušili!

12. Ko smo oblikovali zadnji del broške, so se vsi naši cvetni listi in stebla posušili! Zdaj lahko varno nadaljujete z naslednjim korakom – oblikovanjem samega cvetja dalije! Če želite to narediti, cvetne liste položite v tri vrste po višini. Nato začnemo z največjimi cvetnimi listi. Na njihove hrbte kapljamo nekaj kapljic lepila in jih prilepimo na sam rob rdeče podlage. Cvetni listi naj se zelo tesno prilegajo drug poleg drugega, nikakor pa se ne prekrivajo! Več cvetnih listov leži drug poleg drugega, bolj razkošna in bogatejša bo vaša dalija! Po lepljenju prvega kroga začnemo z drugim – tokrat potrebujemo srednje cvetne liste. Ne nazadnje potrebujemo najmanjše cvetne liste. Lepimo jih drug ob drugem. Morali bi dobiti nekaj takega:

Prazen krog s premerom približno 2 cm naj ostane v samem središču naše rože.

Prazen krog s premerom približno 2 cm naj ostane v samem središču naše rože..

13. Primer je blizu zaključka! Vendar pa morava s tabo še okrasiti središče naše rože. Tu pridejo v poštev kodraste škarje in kos neuporabljenega rdečega filca.!

 • S kodrastimi škarjami izrežite krog, premer tega kroga mora biti 2,5 cm.
 • Z istimi kodrastimi škarjami odrežite tanek trak iz rdeče klobučevine. Na enem robu je rez enakomeren, na drugem pa valovit!

14. V samo središče grozeče rože zlepimo majhen rdeč krog in s tem zakrijemo vse “napake” v obliki konic majhnih cvetnih listov. Trak z valovitimi robovi zvijemo v tesno spiralo, stran z enakomernimi robovi navlažimo s kapljicami lepila in jo pogumno prilepimo na naš osrednji skodelico.

V središče grozeče rože zlepimo majhen rdeč krog, s čimer prikrijemo vse

15. Do konca moramo le še lepiti zadnji del rože na zadnji del rože, karton skriti pred očmi in naši ljubljeni mami pokazati majhen žep, kjer poleg glavnega presenečenja čaka še eno ona – majhna fotografija ljubljenega in ljubečega bitja, ki je z ljubeznijo naredilo to čudovito broško!

fа1

In zdaj se pogovorimo o tem, kako lahko “učinkovito” podarite to darilo svoji mami, da si jo bo dolgo zapomnila!

Kako vam je všeč ta možnost:

In zdaj se pogovorimo o tem, kako lahko

Zanj pa se morate tudi malo poigrati! Na primer, poiščite veliko škatlo ustrezne velikosti, jo lepite s čudovitim papirjem, nalepite ogromen eleganten lok … skrivajte se dolgo, dolgo, vse do samega praznika – rojstnega dne! In potem VSTANITE PRED MATO, tiho povlecite to škatlo v njeno sobo, se tiho povzpnite vanjo, ne pozabite hkrati na svoje darilo (broško, za tiste, ki so uspeli pozabiti!) In tiho sedite (in ne kašljajte) ter počakajte srečen trenutek, ko se mama končno zbudi in se odloči pogledati v to ogromno in zanimivo škatlo!

Seveda, TAMA bo mama našla SVOJO SREČO, z DARILOM, narejenim z lastnimi rokami! Zdaj, po vseh objemih in poljubih, lahko to srčno darilo mami pripnete na prsi z lastnimi rokami!

Lepa ideja, kajne? TO je tisto, kar tvoja mama v življenju ne bo pozabila! In broška se bo nosila s ponosom in užitkom! Poleg tega bo svojim prijateljem povedala, kako so ji čestitali za svetel praznik, materinski dan!!!