Darilo za dan učitelja, ideje za fotografije

Prvi september je že praznovan, vsem “junakom priložnosti” smo čestitali! V prvem mesecu šolskega leta so bili otroci in učitelji že aktivno vključeni v izobraževalni proces. Še več, glavna pobuda za poučevanje navsezadnje prihajajo od naših učiteljev! In do konca šolskega leta še ni znano, koliko bodo naši učitelji lahko prižgali “iskro” znanja v naših nemirnih, a nadarjenih otrocih!

Bliža se poklicni praznik naših učiteljev – Dan učiteljev. Starši in učenci že več kot eno uro razbijajo možgane zaradi težkih vprašanj: kaj podariti svojemu ljubljenemu učitelju, razredniku, kako izraziti svojo hvaležnost in spoštovanje?

Bliža se poklicni praznik naših učiteljev - dan učitelja

No, kaj bi lahko bilo za učitelja bolj prijetno kot ročno delo, ki ga niso naredile učenčeve roke, narisana risba, šopek rož?

Zdaj bomo razmislili o več možnostih daril, ki jih lahko naredite s svojim otrokom za dan učitelja.

Zvonec znanja kot darilo vašemu ljubljenemu učitelju

Zvonec je že simbol znanja, zato ga lahko brez težav uporabite kot darilo za svojega učitelja..

Zvonec znanja kot darilo vašemu ljubljenemu učitelju

Obstaja veliko različic zvoncev – izberite katero koli! Ustvarjajte, razveselite druge z darili.

Zvonec iz skodelice

Če želite ustvariti tak zvon, potrebujete

• Tanka vrvica;

• Lepa skodelica;

• Super lepilo;

• Majhen kovinski zvonček.

Če želite ustvariti tak zvon, potrebujete

Najprej vzemite majhen kovinski zvonček in nanj privežite tanko vrvico. Poskusite ohraniti oba konca vrvice enake dolžine..

Poskusite ohraniti oba konca vrvice enake dolžine.

Zložite jih skupaj in na prostem koncu vrvice zavežite čeden vozel..

S super lepilom ali pištolo za lepilo prilepite vrvico z zvončkom na vozel na dnu skodelice (na sredini)

S superlepilom ali pištolo za lepilo prilepite vrvico z zvončkom na vozel na dnu skodelice (na sredini). Ko se lepilo posuši, lahko nadaljujete na naslednji korak..

Zdaj bo naša naloga, da varno zlepimo zanko vrvice na sredino zunanje strani skodelice. Zanjo lahko držimo nastali zvonec.

Ko se lepilo posuši, lahko nadaljujete na naslednji korak.

Naš zvonec je KOTO pripravljen! Kakšen praznični zvonček pa lahko brez elegantnega loka? Čas je, da okrasimo naš domači zvon in mu podarimo resnično prazničen videz.!

Čas je, da okrasimo naš domači zvonček in mu podarimo res prazničen videz!

Za to je najboljši širok satenski trak. Okoli zgornje zanke zavežemo lok, ga poravnamo – naš praznični ekskluzivni zvonček je pripravljen!

Kakšen učitelj ne bi bil navdušen nad TAKIM darilom?

Preberite tudi: DIY satensko cvetje: fotografija 

Da bi poudarili nekatere še posebej ljubljene učitelje, predlagamo, da iz kartona naredimo majhne broške-zvončke

Kartonski zvonček v obliki maka

Da bi poudarili nekatere še posebej ljubljene učitelje, predlagamo, da iz kartona naredimo majhne broške-zvončke. Izdelati jih je zelo enostavno, lepe so, izgledajo kot “posebne” nagrade in so zato idealne kot darilo za učitelja..

Kartonski zvonček v obliki maka

Boste potrebovali:

• kartonska embalaža za jajca;

• škarje;

• barve za gvaš (rdeča in več odtenkov zelene);

• čopič za barve;

• šilo ali ciganska igla;

• majhen okrogel zvonček (najdemo ga v starih napihljivih igračah);

• Debela najlonska nit zelene barve.

Za začetek vzamemo nepotrebno kartonsko škatlo za jajca (v takšnih škatlah redno kupujete jajca v supermarketih), najprej previdno izrežemo celice, nato pa liste.

Za začetek vzamemo nepotrebno kartonsko škatlo za jajca (v takih škatlah redno kupujete jajca v supermarketih), najprej previdno izrežemo celice, nato pa liste.

Čas je, da naše “naredi sam rože” na obeh straneh pobarvamo v rdečo, liste pa v zeleno. Zdaj v roke vzamemo cigansko iglo in vanjo navijemo najlonsko nit, liste nanizamo na nit, nato naredimo luknjico v središču “rože”, za rob privežemo majhen zvonček in iglo spet spustimo skozi roža.

Čas je, da naše

Na naslednji stopnji morate enakomerno izmeriti najlonsko nit (15-20 cm na vsaki strani), vezati tesen vozel blizu rože.

Takšna broška bo okrasila vsako učiteljsko obleko, izstopala bo od vseh prisotnih kolegov.

V tem primeru zelene liste enakomerno razporedite po cvetu. Naj se strune prosto bobnejo in našim zvončnim makom dajo slikovit videz.

Na naslednji stopnji morate enakomerno izmeriti najlonsko nit (15-20 cm na vsaki strani), privezati tesen vozel blizu rože.

Taka broška bo okrasila vsako učiteljsko obleko, izstopala bo od vseh prisotnih kolegov, učitelju dala čar in seveda ponos na svojega spretnega učenca-izumitelja.

Zanimivo bo tudi: fotografska obrt quilling

Šopek portretov vseh učencev v razredu

Učitelj si bo takšno darilo zapomnil še mnogo in mnogo let po tem, ko bodo njegovi izumitelji učenci končali šolo. Poleg tega bodo imena teh nepotrebnih stvari ostala v spominu učitelja! In da bi bil tak šopek lažji od lahkega, bo najtežje dobiti fotografije VSAKH učencev v razredu … zelo težka stvar, res?

Šopek portretov vseh učencev v razredu

Torej, če želite ustvariti šopek, morate pripraviti:

• Fotografije VSIH učencev v razredu;

• barvni papir;

• škarje;

• lepilo PVA;

• Majhna plastična posoda ali plastična škatla za maslo ali margarino;

• lesene palice za žar;

• satenski trak;

• razpršilno posodo zlate ali srebrne barve;

• kup sena ali še bolje – slame.

Začnimo z našo namišljeno košarico. Če želite to narediti, morate vzeti plastičen kalup iz masla ali margarine, ga dobro sprati in očistiti iz maščobe. Ko se kalup posuši, vzemite pločevinko barve (barva po vaši izbiri) in zunanjost kalupa nežno premažite z barvo. Ko je škatla in zdaj »košara« suha, jo tesno napolnite z zmečkano slamo, da lahko palčke s cvetjem tesno vstavite v slamo. Da slama ne bi padla iz košare, jo lepite na dno in stranice košare..

Preidimo na naše rože, rek

Preidimo na naše barve, rek “Otroci so rože življenja” je idealen za rože, ki jih bomo izdelovali!

Potrebovali bomo barvni papir vseh vrst odtenkov. Iz njega smo izrezali veliko krogov s premerom 7-10 cm. V središče vsakega kroga narišemo še enega – manjšega (5 cm), ta krog bo namenjen lepljenju študentske fotografije. Zdaj potegnite cvetne liste čez manjši krog. Izrežite cvetne liste. Po želji jim lahko damo poljubno obliko, lahko pa tudi barvno.

Vzamemo fotografije vseh učencev razreda in previdno izrežemo obraze učencev v krogu (premer nastalega portreta je 5 cm). Vsako fotografijo temeljito namažite z lepilom in jo prilepite na cvet.

Zdaj potrebujemo leseno palico za žar! Nastali cvet prilepimo na sam vrh palice, za boljšo fiksacijo pa moramo na cvet prilepiti še en krog (5 cm), tako da je palica med cvetom in krogom. Po želji lahko na enak način cvetlično nogo okrasite z listi, tako da na obeh straneh prilepite “steblo”.

Zadnja faza tako veselega šopka bo namestitev palic s cvetličnimi portreti v košarico. Za več slikovitosti naredite “stebla” različnih dolžin.

Konico

Konico “stebla”, namočenega v lepilo, postavite v košarico v naraščajočem vrstnem redu – tako bo učitelj lahko jasno videl vse svoje učence hkrati.

Ko ste privezali praznični lok, morate le zbrati pogum in podariti domače darilo v imenu celotnega razreda, to je nepozabno darilo.