Kako narediti šopek sladkarij iz valovitega papirja

Šopki sladkarij naredite sami iz valovitega papirja. Fotografija korak za korakom

Bi radi kot darilo podarili šopek rož, ki ne bo zbledel? Ali vaš dragi ljubi sladkarije? Potem poskusite narediti šopki iz sladkarij naredite sami iz valovitega papirja. Vsak cvet bo imel prijetno presenečenje v obliki sladkarij. Prednost takšnega darila je, da dolgo ne bo zbledelo, okrasilo bo notranjost in dolgo spominjalo na darovalca.

Materiali:

– valovit papir različnih barv

– škarje

– pištolo za lepilo

– pisalne gumijaste trakove

– žica

– lesene palice

– umetni listi vrtnice.

Kako narediti šopek vrtnic s sladkarijami

Iz valovitega papirja izrežite pravokotnik. Nato ga prepognite na pol in zaokrožite zgornji desni rob. Papir raztegnite, kot na fotografiji, tako da je brst čim bližje pravemu..

Iz valovitega papirja izrežite pravokotnik. Nato ga prepognite na pol in zaokrožite zgornji desni rob. Raztegnite papir

Papir raztegnite v sredino valovitosti, tako da se sladkarije dobro prilegajo vanj. Najbolje je, da uporabite zavite tartufe, saj ne bodo motili oblike popka. Sladkor zavijte v pripravljen papir, nato pa ga pritrdite z gumijastim trakom na dnu, da se brst ne razpade. Konico rahlo odrežite, nato pa žico vstavite v brst.

Papir raztegnite v sredino valovitosti, tako da se sladkarije dobro prilegajo vanj. Najbolje je, da uporabite zavite tartufe,

Za izdelavo cvetnih listov boste potrebovali še en pravokotnik iz valovitega papirja iste barve. Večkrat ga prepognite, tako da je pregib širok vsaj 2,5-3 cm. Nato ga razrežite na majhne pravokotnike in jih oblikujte v cvetne liste vrtnic. Cvetne liste lahko zvijete z leseno palico.

Za izdelavo cvetnih listov boste potrebovali še en pravokotnik iz valovitega papirja iste barve.

Naredite še 4 cvetne liste vrtnic, ki bi morali biti nekoliko večji od prejšnjih, da naredite voluminozen cvet. Cvetne liste pritrdite na brst s pištolo za lepilo.

Naredite še 4 cvetne liste vrtnic, ki bi morali biti nekoliko večji od prejšnjih, da naredite voluminozen cvet.

Zdaj je čas, da naredite sepale iz zelenega valovitega papirja. Če želite to narediti, izrežite pravokotnik, v njem naredite globoke reze in jih zavrtite. Nato morate izrezati dolg zeleni trak iz valovitega papirja. Ko ste ločence pritrdili na brst, lepite trakove čez robove. Nato ovijemo žico z istim trakom, da bo cvet lep.

Ko čaščke pritrdite na brst, robove prekrijete s trakom. Nato ovijemo žico z istim trakom, da bo cvet lep.

Preberite tudi: Preprosti šopki sladkarij za začetnike.

Lahko naredite še en majhen, necvetel rožni brst, ki ga nato pritrdite na eno steblo. Ne pozabite dodati kosov papirja in šive zapreti z valovitim papirnatim trakom. Vaša vrtnica je pripravljena! Naredite več teh vej in jih oblikujte v popoln šopek..

Naredite lahko še en majhen necvetel rožni brst, ki ga nato pritrdite na eno steblo.

Lepa šopek valovitega papirja to je precej preprosto, glavna stvar je potrpljenje in potrebna količina materiala.