Ptice iz stožcev. Kako narediti mojstrski razred s fotografijo

Obrt iz naravnih materialov ima vedno lep in izviren videz. Sodobne igličarke spretno uporabljajo borove storže in jih spreminjajo v čudovite rože, girlande in živali. V tem članku se boste naučili, kako narediti ptico iz borovih storžkov naredi sam. S pomočjo mojstrskega razreda po korakih lahko preprosto zaključite to ljubko obrt.

Materiali:

– Borovi storži;

– akrilne barve;

– kroglica iz pene;

– kroglice;

– karton;

– pištola za lepilo;

– majhni cekini;

– žica.

Mojstrski razred ptice iz stožcev

Vzemite majhno penasto kroglico – to bo glava naše ptice. Pokrijte žogo z bleščicami. Če želite to narediti, lahko na peno nanesete lepilo PVA ali brezbarven lak, tako da se bleščice dobro držijo. Ptičjo glavo postavite na stran, da se dobro posuši..

Vzemite majhno penasto kroglico - to bo glava naše ptice. Pokrijte žogo z bleščicami. Če želite to narediti, lahko na peno nanesete lepilo PVA ali brezbarven lak, tako da se bleščice dobro držijo. Ptičjo glavo odstavimo, da se dobro posuši.

Udrtina se bo spremenila v telo ptice, zato z lepilno pištolo prilepite glavo na ravno stran.

Sedaj vzemite karton in vrabcu izrežite krila. Bolje je imeti karton z bleščicami iste barve kot glava. Če ne najdete kartona ustrezne barve, ga le pokrijte na enak način kot stiropor z bleščicami. Za krila morajo biti 4 praznine, tako da prazna stran kartona ni vidna. Po prekrivanju kartona z bleščicami boste morali dele zlepiti skupaj..

ptice zlatega storža

Preberite tudi: Obrt iz stožcev in plastelina z lastnimi rokami

Krila prilepite med luske borove šiške. Po tem lahko začnete izdelovati čop iz kartona. Če želite to narediti, boste morali izrezati več perja, jih prekriti tudi z iskricami in lepiti podrobnosti skupaj. Rep prilepite na območje ostre strani izbokline.

Krila prilepite med luske borove šiške. Po tem lahko začnete izdelovati čop iz kartona. Če želite to narediti, boste morali izrezati več perja, jih tudi prekriti z iskricami in lepiti podrobnosti skupaj. Rep prilepite na območje ostre strani izbokline.

Ostaja, da naredimo noge za našo ptico. Za to je primerna žica takšne debeline, da lahko prenese težo končne ptice..

Ostaja, da naredimo noge za našo ptico. Za to je primerna žica takšne debeline, da lahko prenese težo končne ptice.

Na sredini žice boste morali narediti dva ovinka, nato navzkrižno upogniti robove preostale žice in jih zviti skupaj. Posledično bi morali imeti nogo iz treh kosov žice. Naredite dve od teh nog in jih lepite na dnu žice..

Na sredini žice boste morali narediti dva ovinka, nato navzkrižno upogniti robove preostale žice in jih zviti skupaj. Posledično bi morali imeti nogo iz treh kosov žice. Naredite dve od teh nog in jih prilepite na dno žice.

Žico lahko tudi bleščite ali pobarvate z zlato akrilno barvo. Ostaja le, da v penasto kroglico in kljun vstavimo očesca. Vaša ptičica je pripravljena.

Žico lahko tudi blestite ali pobarvate z zlato akrilno barvo. Ostaja samo, da v penasto kroglico in kljun vstavimo očesca. Vaša ptičica je pripravljena.

Ptice iz borovih storžkov bodo postale izvirna notranja dekoracija in zanimivo darilo DIY.