Kako narediti knjigo receptov za darilo z lastnimi rokami

Ta ideja bo prava za tiste, ki iščejo izvirno in edinstveno darilo za kulinaričnega strokovnjaka. Pogosto so kuharji, ki si najpogosteje želijo narediti takšno darilo, matere ali babice, ki svoje najljubše recepte zbirajo v starem zvezku ali očetu. Knjiga z lastnimi recepti bo zgovorna manifestacija vaših občutkov do naslovnika..

Torej, kaj potrebujete za ustvarjanje knjige receptov z lastnimi rokami:

Torej, kaj potrebujete za ustvarjanje knjige receptov z lastnimi rokami:

  • Mapa veziva.
  • Tekstil. Potrebovali boste približno dvakrat večjo površino izbrane mape.
  • Mouline.
  • Žlica ali vilica za okras.
  • Debel papir ali karton.

Začnimo korak za korakom

Začnimo z izravnavo jedilnega pribora. Odvisno od tega, katero žlico ali vilice izberete, jih morate zaviti v brisačo in poravnati s kladivom. Nežno, a dovolj močno udarite, da izravnate vse krivulje na površini pribora. Žlica ali vilice morajo biti popolnoma ravne. V primeru vilic lahko za dodatno dekorativnost uporabite klešče z okroglim nosom, da nageljnove žbice ovijete v spirale.

Žlica ali vilice morajo biti popolnoma ravne.

Zdaj morate izmeriti in razrezati tkanino. Iz tkanine morate izrezati pravokotnik želene velikosti, to je glede na velikost mape, iz dodatka 2,5 centimetra. Označite vse vogale mape na kakršen koli način, ki vam ustreza. Glavna stvar je, da so vaši zapiski nevidni. Če se osredotočite na svoje opombe, boste lažje ohranili zahtevano zamik..

Zdaj morate izmeriti in razrezati tkanino. Iz tkanine morate izrezati pravokotnik želene velikosti, to je glede na velikost mape

Ko se tkanina izmeri in razreže ter nanesejo vogalne oznake, je čas, da se odločimo za obliko. Druga možnost je, da lahko ponudimo vezenje po vzorcu naredi sam.

Lahko pa ponudimo tudi vezenje po vzorcu

Predloga se prenese na tkanino z uporabo kopije ali po staromodnem načinu s steklom in svetlo osvetlitvijo.

Predloga se prenese na tkanino z uporabo kopije ali na staromoden način s steklom in svetlo osvetlitvijo

Primer uporablja besedo, vendar lahko izberete karkoli, aplikacijo ali kaj drugega po svojem okusu..

Primer uporablja besedo, vendar lahko izberete karkoli, aplikacijo ali kaj drugega po svojem okusu.

Prenesena predloga mora biti vezena na tkanino. Pri tem lahko uporabite niti različnih barv. Kontrastni ali gladki prehodi. Ali pa naredite več vrstic okrasnih šivov..

Ali pa naredite več vrstic okrasnih šivov.

Za dodajanje kompleksnosti dekorju lahko uporabite šivalni stroj in nanesete cikcak šiv navpično na tkanino več šivov. Predhodne oznake vam bodo pomagale pri krmarjenju po razporeditvi vrstic. Zagotovo lahko na tkanino uporabite nekaj smernic, tako da šivi ležijo ravno in se ne premikajo. To je, če niste prepričani v svoje sposobnosti in s pisalnim strojem “za vas”.

Za zaupanje lahko na tkanino uporabite nekaj smernic, tako da šivi ležijo ravno in se ne premikajo.

Zdaj je čas, da pripravljen jedilni pribor pritrdite na tkanino. To lahko naredite z lepilom ali prišijete, ali pa kombinirate te metode, da se prepričate o fiksaciji..

Ko okrasite naslovnico, je čas, da jo pripnete v mapo.

Ko okrasite naslovnico, je čas, da jo pripnete v mapo. Mapo postavite na tkanino z oznakami, ki ste jih naredili prej. Tkanino je treba priviti in lepiti na spodnji in zgornji del hrbtenice. V vogalih tkanine je treba narediti izreze v obliki latinske črke V. Po tem je treba tkanino položiti na lepilo. To je treba narediti zelo previdno, paziti na napetost. Tkanina ne sme biti pretirano raztegnjena in ne simetrična, vendar ne sme popustiti..

Tkanina ne sme biti pretirano raztegnjena ali simetrična, vendar ne sme popustiti.

Iz debelega papirja ali kartona izrežite dva pravokotnika. Glavna zahteva zanje je, da so nekoliko manjše od sten mape in ne gredo v vezavo, sicer se bo mapa s trudom zaprla, še huje pa se bo karton sam odlepil ali polomil. Toda velikost kartonskih kvadratov mora biti večja od zavite tkanine.

Lahko pa tudi notranje kvadratke zavijemo v krpo in jih lepimo

Ko izmerite in izrežete dva enaka pravokotnika, ju morate prilepiti na stene mape. Posebno pozornost posvetite lepljenju vogalov.

Ko izmerite in izrežete dva enaka pravokotnika, ju morate prilepiti na stene mape

Lahko pa tudi notranje kvadratke zavijemo v krpo in jih lepimo. Poleg tega je ta tkanina lahko tudi vezena.

Lahko počakate, da se popolnoma posuši, in podarite svojo mojstrovino

Lahko počakate, da se popolnoma posuši, in podarite svojo mojstrovino.

Noben ljubitelj zbiranja receptov ne bo ostal ravnodušen, potem ko je za darilo prejel tako ljubko malenkost.

Noben ljubitelj zbiranja receptov ne bo ostal ravnodušen, potem ko je za darilo prejel tako ljubko malenkost..