Naredite sami obrti iz semen in žit

Obrt iz žit, semen in kavnih zrn. Fotografija in mojstrski razred

Žita in kavna zrna so najbolj dostopni materiali za obrt, ki jih ima skoraj vsak dom. Izdelujejo zelo ustvarjalne obrti, s katerimi lahko okrasite notranjost ali podarite svoji ljubljeni osebi. Delo iz žit vam bo omogočilo, da v celoti razkrijete svoje ustvarjalne sposobnosti, pa tudi zanimivo ga je preživeti z otroki.

Če govorimo o kavnih zrnih, nimajo le prijetne arome, ampak so tudi dovolj praktična za ustvarjalno delo, saj se razlikujejo po optimalnih parametrih. Poleg tega vonj kakovostnih zrn stabilizira živčni sistem in spodbuja otrokovo opazovanje, vztrajnost, oblikovanje ustvarjalnega mišljenja in izviren pristop k poslu..

Kako narediti slike iz kavnih zrn

Slike kavnih zrn, obložene z zapletenimi vzorci, se bodo idealno prilegale notranjosti kuhinje ali hodnika. Za njihovo izdelavo boste potrebovali naslednje materiale:

  • Okvir za fotografije prave velikosti.
  • Polimerno lepilo ali toplotna pištola.
  • Odvisno od zamisli o prihodnji sliki lahko kupite barvni papir, aerosol ali akvarel, pa tudi vse druge dodatke po vašem okusu..

Slike kavnih zrn, obložene z zapletenimi vzorci, se bodo idealno prilegale notranjosti kuhinje ali hodnika. Za njihovo izdelavo boste potrebovali naslednje materiale:

Pred začetkom dela je potrebno odstraniti steklo z okvirja in odstraniti zaščitno folijo z okvirja, izvleči kartonsko oblogo, po želji jo lahko prilepite s papirjem, navadno krpo ali barvo.

Potem morate razmisliti o skici prihodnjega dela. S svinčnikom označite lokacijo risbe. Zrna lahko predhodno položite, ne da bi jih prilepili na podlago, kar vam bo omogočilo, da bolje premislite o zasnovi in ​​jo po želji spremenite. S skrbnim premislekom o sliki se lahko izognete napakam in pomanjkljivostim. Na splošno lahko zrna postavite v poljubno smer..

Če želite spremeniti odtenek fižola, ga lahko obarvate z akvareli ali barvami za brizganje. Ne pozabite na različne vrste kave, ki se razlikujejo tudi po barvi..

Ko se odločite za barvo in idejo za oblikovanje, lahko začnete lepljenje zrn. Ne uporabljajte preveč lepila, saj lahko med uporabo štrli in ustvari neželene madeže. Odvečno lepilo pravočasno odstranite z brisanjem s suho krpo.

Namesto okvirja za fotografije lahko za osnovo vzamete stensko uro in jo uporabite tudi kot osnovo za svojo ustvarjalnost..

Potem morate razmisliti o skici prihodnjega dela. S svinčnikom označite lokacijo risbe.

Druga ideja bo precej izvirna in prijetna za oko: lepiti okvir za fotografijo z zrni. V tem primeru lahko uporabite doma narejen kartonski okvir, tako da lahko naredite široke robove..

Druga ideja bo precej izvirna in prijetna za oko: lepiti okvir za fotografijo z zrni. V tem primeru lahko za izdelavo širokih robov uporabite domač kartonski okvir.

Ideja o ustvarjanju neke vrste kavnega drevesa ali topiarija ni nič manj pomembna. Lahko ga naredite tako, da na stojalo postavite palico, na vrh pa pritrdite kroglico iz lahkega materiala, na primer papirja. Nato površino kroglice in stojala prelijemo s kavnimi zrni..

Obrt iz žit za otroke v vrtcu

Izvirne plošče iz različnih drobnih žit ali semen različnih barv in oblik bodo videti precej privlačne. Z njihovo pomočjo lahko ustvarite nenavadne kompozicije z več teksturami..

Izvirne plošče iz različnih drobnih žit ali semen različnih barv in oblik bodo videti precej privlačne. Z njihovo pomočjo lahko ustvarite nenavadne kompozicije z več teksturami.

Tehnika lepljenja žit na papir se razlikuje od prej predstavljene različice s kavnimi zrni. Na primer, stročnice lahko lepimo posamično. Majhne žitarice lahko vlijemo na površino, namazano z lepilom, skozi šablono.

Preberite tudi: Plošča iz mojstrskega razreda kave

Zato morate pri ustvarjanju skice izbrati zaprte oblike in elemente, previdno prekriti vsak sektor z lepilom in ga prekriti z neprekinjeno plastjo ene vrste žit. S pomočjo gobice lahko material bolj trdno pritisnete na papir, da ga pritrdite bolj varno

Zato morate pri ustvarjanju skice izbrati zaprte oblike in elemente, previdno prekriti vsak sektor z lepilom in ga prekriti z neprekinjeno plastjo ene vrste žit.

Zato morate pri ustvarjanju skice izbrati zaprte oblike in elemente, previdno prekriti vsak sektor z lepilom in ga prekriti z neprekinjeno plastjo ene vrste žit.

S pomočjo gobice lahko material tesneje pritisnete na papir, za bolj zanesljivo pritrditev, po popolnem sušenju pa lahko odvečne žitarice preprosto odrežete s površine. Po tem načelu je pokrita celotna baza.

S pomočjo gobice lahko material tesneje pritisnete na papir, za bolj zanesljivo pritrditev, po popolnem sušenju pa lahko odvečne žitarice preprosto odrežete s površine. Po tem načelu je zajeta celotna baza.

Abeceda iz žit za otroke

Pri seznanjanju otroka s črkami in pri učenju branja je najbolje uporabiti tehniko volumetričnih črk. Tako si bo hitreje zapomnil črke in lahko bo užival v nekakšni igri..

Materiali:

  • List kartona v nevtralnem odtenku;
  • Svinčniki;
  • Lepilo PVA;
  • Škarje;
  • Kruh: fižol, grah, proso itd. Po vaši presoji.

Na kartonsko podlago se narišejo različne črke abecede, nato se nanese lepilo in zrna razporedijo po skici. Možnosti izvedbe je veliko, vse je odvisno od materialov in domišljije staršev.

Na kartonsko podlago se narišejo različne črke abecede, nato se nanese lepilo in zrna razporedijo po skici. Možnosti za izvedbo je veliko, vse je odvisno od materialov in domišljije staršev.

Steklenico okrasimo z žiti ali semeni

Za takšno tehniko vzamejo steklenico, sama semena ali žita pa se v več plasteh vlijejo v več plasti, pri tem pa se dobijo izvirni vzorci in harmonične kombinacije..

Za takšno tehniko vzamejo steklenico, sama semena ali žita pa se v več plasteh vlijejo v več plasti, s čimer se dobijo izvirni vzorci in harmonične kombinacije.

Takšna obrt bo postala precej nestandardna dekoracija vašega doma. Oblika je odvisna od barve žit, ki jih je tako kot kavo mogoče obarvati.

Izobraževalne igre z zdrobom

Žitne igre se pogosto uporabljajo za razvoj fine motorike pri otrocih. Če želite povečati zanimanje za igro, lahko krpo pobarvate. Bistvo metode je, da se žita vlijejo na pladenj ali katero koli drugo ravno površino, kar daje otroku možnost, da s prsti izvaja posebne vzorce. Za začetek lahko izberete dokaj preproste oblike, kot je krog ali kvadrat, nato pa se premaknete na nekatere bolj specifične predmete. Ta tehnika razvija tudi ustvarjalno razmišljanje otroka..

Žitne igre se pogosto uporabljajo za razvoj fine motorike pri otrocih. Da bi povečali zanimanje za igro, lahko krpo pobarvamo.

Žita, semena in kavna zrna se pogosto uporabljajo v obrti. Hkrati pa jih je mogoče uporabiti za izdelavo velikega števila ustvarjalnih izdelkov, notranjih okraskov in celo vznemirljivih iger za otroke. Z lastnimi rokami lahko običajno hrano in staro pohištvo spremenite v čudovite ročne izdelke..