Navodila po korakih za florarij, ki jih naredite sami

Florarium je na videz videti kot akvarij, vendar se podobnosti tam končajo: ne napolni se z vodo in v njem namesto rib živijo rastline. Na drug način lahko florarij imenujemo mini vrt za hišo. Gre za zaprto stekleno posodo, v kateri se vzdržuje visoka raven vlažnosti in konstantna temperatura, ki skupaj z običajnimi rastlinami omogoča gojenje eksotičnih “gostov” iz tropov. Vabimo vas, da ugotovite, kako narediti florium z lastnimi rokami z uporabo navodil po korakih.

Samostojna ureditev florija po korakih

Florarium lahko okrasi vsako sobo in prinese estetski užitek. Delo pri ustvarjanju takega mini vrta ne bo povzročilo velikih težav, nasprotno, navdušilo bo z ustvarjalnim procesom..

Če želite narediti mini vrt za svoj dom, morate slediti tem korakom:

Florarium lahko okrasi vsako sobo in prinese estetski užitek. Delo pri ustvarjanju takega mini vrta ne bo povzročilo velikih težav, nasprotno, odneslo bo ustvarjalni proces. Če želite narediti mini vrt za svoj dom, morate slediti tem korakom:

1. Izberite kraj.

Za florarij je vredno vzeti najboljše mesto v sobi, tako da bo na očeh, v središču. Cvetlični aranžma mora biti obrnjen proti opazovalcem in mora biti jasno viden s katere koli točke v prostoru..

Vrt ni treba postaviti blizu oken, saj njegova ureditev zahteva prisotnost svetlobne naprave. Umetno razsvetljavo lahko prilagodite s povečanjem ali zmanjšanjem svetlobnega toka, tako da žarke usmerite v različne smeri.

Za florarij je vredno vzeti najboljše mesto v sobi, tako da bo na očeh, v središču. Cvetlični aranžma mora biti obrnjen proti opazovalcu in mora biti jasno viden s katere koli točke v prostoru.

Krožna oblika je idealna možnost oblikovanja florarija. V tem primeru je pregled na voljo z vseh strani. Osvetlitev ozadja je nameščena v pokrovu posode. Rastlinam lahko namenite veliko časa, opazujete razvoj, stanje, sodelujete v njihovem življenju in nadzirate tekoče procese.

Ne lovite velikih oblik, sicer lahko namesto majhnega ljubkega vrta dobite zajetno, nerodno strukturo. Velikost florarija povežite s prostornino prostora.

Krožna oblika je idealna možnost oblikovanja florarija. V tem primeru je pregled na voljo z vseh strani. Osvetlitev ozadja je nameščena v pokrovu posode. Veliko časa lahko posvetite rastlinam in opazujete razvoj,

2. Odločite se za oblikovanje in kupite potrebne naprave.

Praviloma se steklena posoda kupi v trgovini, medtem ko je dostop do rastlin v notranjosti lahko navpičen ali čelni. Za čelno različico je možno namestiti drsne steklene plošče, ki jih je mogoče odstraniti.

Praviloma se steklena posoda kupi v trgovini, medtem ko je dostop do rastlin v notranjosti lahko navpičen ali čelni. Za sprednjo različico je možno namestiti drsne steklene plošče, ki jih je mogoče odstraniti.Ustvarjalna ideja za florium

Kar zadeva polnjenje florarija, bodo potrebne naslednje naprave:

  • Osvetlitev ozadja za dodatno osvetlitev. Če želite zmehčati svetlost svetlobnih tokov, jih razpršite, uporabite neprozorne odtenke.

    Včasih se lahko močna svetloba domačega rastlinjaka, zlasti zvečer, ali če je florarij preblizu kavču, spremeni v nadležno, vsiljivo. Nato se v tem primeru zatečejo k zatemnjenim steklom, ki prebivalcev sploh ne moti, ustvari zanimiv učinek in utiša svetlobo, ki prihaja iz florarija.

Včasih se močna svetloba domačega rastlinjaka, zlasti zvečer, ali če je florarij preblizu kavču, lahko spremeni v nadležnega, vsiljivega. Nato se v tem primeru zatečejo k zatemnjenim steklom, ki prebivalcem sploh ne posega, ustvari zanimiv učinek in utiša svetlobo, ki prihaja iz florarija.

  • Higrometer in termometer. To so zelo pomembni, zelo potrebni merilni instrumenti, saj rastline potrebujejo določene pogoje hranjenja, ki spominjajo na njihov naravni habitat. Nadzirajo temperaturo in vlažnost v mini vrtu. Običajno tropske rastline zahtevajo visoke vrednosti vlažnosti in temperature, zato morate to ves čas spremljati..
  • Ventilator. Za rastline znotraj zaprte konstrukcije je treba ustvariti stalen pretok zraka, da se zagotovi čistoča in svežina. Pri nameščanju prezračevalnega sistema je treba upoštevati prostornino konstrukcije..

Ventilator. Za rastline znotraj zaprte konstrukcije je treba ustvariti stalen pretok zraka, da se zagotovi čistoča in svežina. Pri nameščanju prezračevalnega sistema je treba upoštevati prostornino konstrukcije.

Če imate sredstva in želje, lahko naročite centraliziran sistem za nadzor mikroklime, ki bo zagotovil izvajanje vseh funkcij za ustvarjanje ugodnih pogojev za življenje rastlin. Takšna naprava je opremljena z indikatorji in se upravlja na daljavo..

Če imate sredstva in želje, lahko naročite centraliziran sistem za nadzor mikroklime, ki bo zagotovil izvajanje vseh funkcij za ustvarjanje ugodnih pogojev za življenje rastlin. Takšna naprava je opremljena z indikatorji in se upravlja na daljavo.

3. Uredite dno.

Kot osnova se uporablja plastična rešetka, ki bo zaščitila spodnji del konstrukcije. Druga možnost je ustvariti drenažo iz plasti ekspandirane gline ali peska..

Predpogoj za ureditev dna je izvedba majhne luknje. Med čiščenjem bo treba izprazniti umazano vodo..

Kot osnova se uporablja plastična rešetka, ki bo zaščitila spodnji del konstrukcije. Druga možnost je ustvariti drenažo iz plasti ekspandirane gline ali peska. Predpogoj za ureditev dna je izvedba majhne luknje. Med čiščenjem bo treba izprazniti umazano vodo.

V spodnji del konstrukcije je nameščen poseben pladenj z vodo ali pa ga preprosto vlijemo na dno posode. Tako lahko ponovno ustvarite vzdušje v tropih..

4. Razporedite rastline

Rastline lahko posadimo v lonec, košaro, ki jo postavimo na polico ali obesimo. Police, lestve so primerne za uporabo, pritrditev, vendar izgledajo nenaravno. Zasnova izgleda bolje z uporabo naravnih elementov, na primer lesa, kamnov, debelih vej.

Rastline lahko posadimo v lonec, košaro, ki jo postavimo na polico ali obesimo. Police, lestve so primerne za uporabo, pritrditev, vendar izgledajo nenaravno. Zasnova izgleda bolje z uporabo naravnih elementov, na primer lesa, kamnov, debelih vej.

Kakšne rastline bodo dale neverjeten učinek? Seveda orhideje, za katere lahko uredite ozadje bršljana, filodendrona, puščice, špargljev. Bromelije in begonija izgledajo dobro. Izogibajte se rastlinam z velikimi listi in prehitro rastočimi. Pri izbiri rastlin se morate osredotočiti na naslednje kazalnike, značilne za florarij: temperatura +20 ° C, vlažnost – 60%, osvetlitev 12 ur.

Kakšne rastline bodo dale neverjeten učinek? Seveda orhideje, za katere lahko uredite ozadje bršljana, filodendrona, puščice, špargljev. Bromelije in begonija izgledajo dobro. Izogibajte se rastlinam z velikimi listi in prehitro rastočimi.

Preberite tudi: Mušice v sobnem cvetju: kako se jih znebiti doma

Florium za začetnike je odličen način za uresničitev vaše ustvarjalnosti. Po navodilih po korakih lahko izberete pravo strukturo, naredite razsvetljavo in uredite rastline. Živi kotiček bo dobra alternativa sobnim rastlinam. Z lastnimi rokami boste preoblikovali isto vrsto notranjosti stanovanja in poudarili lastno individualnost.