Papirnati prstan

Papirnati obroč DIY

Kako narediti prstan iz papirja z lastnimi rokami

Nekoč so prstane uporabljali ne le kot nakit. Določili so status lastnika in služili tudi kot pečat ali podpis. Carji Ruskega cesarstva so čutili posebno šibkost za prstane, ki so jih nosili na vseh prstih. Danes na policah trgovin najdete prstane različnih oblik, izdelane iz dragocenih in nežlahtnih materialov, ta nakit pa je všeč tako dekletom kot fantom. Izvirni nakit pritegne posebno pozornost, saj izgleda elegantno in daje podobo določen pik. V tem članku se boste naučili, kako z lastnimi rokami izdelati domače obrtne obroče iz odpadnega materiala..

Za izdelavo papirnatega obroča boste potrebovali:

– stara knjiga ali revija;

– Lepilo PVA;

– škarje;

– pisarniški nož;

– fini brusni papir;

– prozoren lak za nohte;

– čopič;

– kompas;

– ravnilo;

– svinčnik.

Nenavadni prstani z lastnimi rokami, mojstrski razred:

1. Narišite skico bodočega obroča na navaden papir. Vnaprej izmerite širino prsta in narišite krog ustreznega premera. Lahko obkrožite svoj prstan. Ne narišite preveč zapletene skice, začnite s preprostimi elementi.

Kako narediti prstan iz papirja z lastnimi rokami

2. Raztrgajte staro knjigo ali revijo na ločene strani. Pritrdite predlogo obroča in krog. Potrebovali boste veliko teh elementov, zato lahko izpolnite več strani in nato začnete z rezanjem.

3. Izrežite obliko po obodu s škarjami, okrogli del pa s pisarskim nožem..

4. Debelina obroča je odvisna od števila izrezanih elementov..

5. Zdaj je treba obdelovance zlepiti skupaj. Površino namažite s PVA in nanesite naslednjo šablono. Nanesite enakomerno, da se izognete premikom in gubam.

Nenavadni prstani z lastnimi rokami, mojstrski razred:

6. Pritisnite papirni obroč navzdol. Končni izdelek se mora naravno posušiti. Ne držite ga v bližini pečice ali drugega vira toplote, saj se lahko obroč deformira ali spremeni barvo..

7. Ko se izdelek posuši, ga obrusite z brusnim papirjem.

Ko se predmet posuši, ga obrusite z brusnim papirjem.

8. Pokrijte površino nakita s prozornim lakom, da ga zaščitite pred vlago..

Oglejte si video: DIY origami papirni prstan

Po želji lahko papirnati obroč prebarvamo v drugo barvo. Vaš nakit je pripravljen, potem ko se lak posuši, ga lahko nosite sami ali pa ga predstavite kot ustvarjalno darilo nekomu, ki vam je blizu. Prednost papirnatega obroča je, da ne oddaja strupenih snovi, zato ga je mogoče izdelati tudi za otroka..