Papirnati senčnik DIY

Obrt iz papirnatih vrečk za dom naredite sami

V zadnjih letih ljudje vse bolj razmišljajo o ekologiji, zato papirnate vrečke v trgovinah postopoma nadomeščajo plastične vrečke. Sodobna tehnologija je papirnate izdelke spremenila v elegantne izdelke, zdaj pa lahko vrečke oglašujejo določene blagovne znamke ali blagovne znamke. Številne papirnate vrečke imajo danes precej zanimiv videz, zato jih nikakor ne želite vreči v smeti. V tem članku se boste naučili, kako narediti Senčnik DIY iz papirnate embalaže.

Materiali:

– eko-paketi iz papirja;

– lepilo;

– Pletilna nit;

– pištola za lepilo;

–  kartuša;

– žica;

– veja z drevesa zanimive oblike.

Mojstrski razred obrti iz papirnatih vrečk

Izdelava takega senčnika bo enostavna za tiste, ki so vsaj enkrat zložili origami. Tudi če nimate izkušenj s prepogibanjem papirja, lahko še vedno naredite čudovito svetilko za svojo spalnico ali dnevno sobo. Obstajajo osnovna načela zlaganja papirja v origami tehniki. Če želite dobiti “tobogan”, mora biti linija zavoja usmerjena proti vam, za “dolino” pa naj bo linija zavoja usmerjena stran od vas.

načela zlaganja papirjaNačela zlaganja obrtnega papirja

Za svetilko “naredi sam” s senčnikom iz papirja morate izbrati žarnice z majhnim prenosom toplote. Izogibajte se uporabi žarnic z žarilno nitko, saj se lahko papir vname. LED luči najbolje delujejo. Svetijo na ravni 40 W žarnic z žarilno nitko in hkrati porabijo le 7-8 W energije..

Izrežite dno papirnate vrečke in odrežite ročaje. Morali bi dobiti veliko papirnato mrežo, njene dimenzije pa so odvisne od dimenzij paketa. Dobljeni pravokotnik razdelite na 16 enakih segmentov in ga s harmoniko prepognite vzdolž linij pregiba.

zložite papirno harmoniko

Vsak element harmonike je treba zložiti diagonalno, medtem ko morajo biti vsi ovinki na isti ravni. Če želite to narediti, lahko označite s peresom. Naredite takšne ovinke na obeh straneh. Vsak rob ventilatorja prepognite na drugo stran.

Vzemite drug paket. Odrežite tudi ročaje in dno ter ga prerežite na pol. Polovico razdelite na 8 enakih kosov in nato razpihajte. Na enak način kot na prvi vrečki zložite diagonalno na obeh straneh..

Posledično imate dve praznini, ki ju je treba zlepiti skupaj z lepilom. Vzemite iglo in nit in zašite zgornje vogale obdelovanca. Če jih povlečete skupaj, dobite kupolo..

in zgornje vogale obdelovanca zašite z nitjoObrt iz papirnatih vrečk za dom naredite sami

Začnite okrasiti žico, na kateri bo visela kartuša. Spiralno okoli žice lahko uporabite navadne niti za pletenje. Niz je popoln namesto niti. Hkrati vsak zavoj namažite z vročim lepilom, da bo sestava videti čedna in privlačna..

Ko je kabel pripravljen, ga je treba potegniti skozi papirnati senčnik. Svetilka bo videti izvirno, če jo obesite na okrasno vejo. Takšna kompozicija bo videti lepo v notranjosti podeželske hiše ali v stanovanju. Notranji predmeti iz eko materialov bodo notranjosti dodali note naravne harmonije in naravnosti.

potisnite ga skozi senčnik iz papirjaSvetilka za papirnate vrečke DIY

Preberite tudi: Bančna svetilka naredi sam

Svetilka iz papirnatih vrečk naredi sam, je precej preprosto. Hkrati vam ni treba kupiti dragega senčnika, vaša razsvetljava v hiši pa ne bo le okolju prijazna, ampak tudi varčna zaradi LED svetilk. Papirnate obrti so narejene precej preprosto, zato jih lahko počnejo tako odrasli kot otroci. Zdaj papirnate vrečke ne bodo le običajna embalaža za hrano, ampak tudi izhodišče za ročna dela. Za senčnik svetilke lahko poskusite narediti drugačno obliko. Glavna stvar je, da skrbno premislite shemo in okrasite na izviren način..