Podmornica DIY

Podmornica “naredi sam”, plovilo na vojaško temo

Aktivni razvoj podmorniške ladjedelništva je mogoče pripisati 17. stoletju, čeprav sama ideja sega v antične čase. William Bowry, Cornelius van Drebbel, Robert Fulton so predlagali nove zasnove podmornice, jo preizkusili in spremenili. V praksi so prve čolne Američani uporabljali med državljansko vojno konec 18. stoletja. Že po dveh stoletjih so se podmornice začele uvajati v pomorske sile v mnogih državah in so imele pomembno vlogo v vojnah, pa tudi med raziskovanjem morskih globin. Vabimo vas, da z lastnimi rokami izdelate izvirno obrtno podmornico.

Materiali za plovila – podmornice:

– karton;

– ujemanje;

– lepilo;

– šilo;

– vatirana palčka;

– razpršilec s črno barvo;

– pločevinka piva;

– škarje;

– plastična kroglica;

– kreker;

– pravokotna kapa proti potenju.

 Preberite tudi: Vojaška plovila – letala

Mojstrski razred: podmornica naredi sam

1) Izpraznite vsebino krekerja. Na površini krekerja narišite pokrovček proti potenju in izrežite luknjo. Zaprite pokrovček na kreker in dobili boste rezino. V pokrovu lahko naredite luknje s šilom in vstavite anteno ali periskop, ki ga lahko preprosto sestavite iz bombažnih palčk.

Mojstrski razred: podmornica naredi sam

2) Stožec mora biti iz kartona, tako da je njegova osnova enaka premeru krekerja. Ta stožec bo postal krma naše podmornice..

3) Iz kartona izrežite krilna rezila, ki bodo delovala kot krmila, pa tudi premca in krme.

Iz kartona izrežite krmena rezila, ki bodo delovala kot krmila

4) Lepite kartonske kose na stožec, lahko naredite reže, tako da so deli bolj varno držani. Pramčana krmila so prilepljena na premca čolna.

Pramčana krmila so prilepljena na premca čolna.

5) Iz pločevinaste pločevinke izrežite vijak s 6 rezili in jih rahlo upognite. Na sredini naredite luknjo in vanjo vstavite vžigalico. Privijte vijak na krmi.

Privijte vijak na krmi.

6) Zdaj ostane barvanje končnega izdelka. Zelo priročno je uporabiti razpršilno posodo, vendar bodo delovale tudi akrilne barve. Podmornica izgleda izvirno v črni barvi, lahko pa jo naredite sivo ali zeleno.

povežite vse dele podmornice

7) Narišite stransko številko z belo akrilno barvo ali lektorjem. Lahko tudi natisnete ali izrežete številke. Če želite nekomu podariti podmornico, lahko tako kot stransko številko narišete ali prilepite ime bodočega lastnika podmornice.

Oglejte si video: Candy Submarine

Podmornica je pripravljena z lastnimi rokami, počakati morate, da se barva posuši. Vse obrti si lahko ogledate v rubriki obrti.