Slike in aplikacije s tehniko quilling naredite sami

Papirnate obrti so preživele tisočletja zgodovine. Različni ljudje so jih uporabljali za okrasitev svojih domov, praznikov, pričesk in še veliko več. Priljubljenost je pridobil tudi quilling, ki je postal vznemirljiva dejavnost za otroke in odrasle. Odprte volumetrične risbe izgledajo zelo lepo v obliki slik, razglednic, okraskov za pohištvo in gospodinjske predmete. Spodaj bomo pogledali, kako to storiti aplikacijski prostor v tehniki quilling naredi sam.

Materiali:

– več listov albumov (odvisno od velikosti končnega izdelka);

– gvaš (najpogostejši vrtec lahko uporabite za 12 barv);

– mehka krtača;

– PVA;

– igla in klešče;

– papir za quilling.

Obrt za namizje. Quilling

Dolgočasno namizje je najhujša stvar, ki si jo lahko zamisli ustvarjalec. Vedno si želite okrasiti svoje okoliško življenje. V tem primeru je quilling odlična ideja. Ker gre za obsežno tehniko šivanja iz papirja, je treba upoštevati, da je končano delo na koncu pritrjeno na površino, na kateri nič ne počiva, da se ne zdrobi.

slike quilling za namizje naredi sam

Najprej moramo izmeriti površino, ki jo želimo okrasiti s sliko. Če želite preprosto krmariti po velikosti, lahko v skladu z meritvami prilepite kos papirja iz starih časopisov.

Preberite tudi: Razglednice Quilling

V naslednjem koraku potrebujemo navaden bel papir A4. Označiti ga je treba z zlaganjem in nato razrezati na trakove 2-3 milimetrov. Uporabite lahko tudi že pripravljen papir za quilling. Če ste že delali obrti v tem slogu, zavijte standardne zaprte figure. Za gostoto končne zasnove potrebujemo natančno zaprte. Če se s tem še niste srečali, si poglejmo podrobneje..

papir za quilling. Če ste že delali obrti v tem slogu, zavijte standardne zaprte figure. Za gostoto končne zasnove potrebujemo natančno zaprte. Če se s tem še niste srečali, si poglejmo podrobneje.Quilling obrazci

Potrebovali boste veliko cigansko iglo, s katere morate s kleščami odgrizniti sam vrh, da iz ušesa naredite odprt obroč. S pomočjo te preproste naprave, ki vstavi začetek papirnatega traku v očesce, je treba trak tesno zaviti. Nato morate ta trak držati nekaj sekund, kot da bi ga pritrdili, in ga nato spustite, tako da je zvit "razširiti".

Potrebovali boste veliko cigansko iglo, s katere morate s kleščami odgrizniti sam vrh, da iz ušesa naredite odprt obroč. S pomočjo te preproste naprave, ki vstavi začetek papirnatega traku v očesce, je treba trak tesno zaviti.

Članek vam bo pomagal obvladati tehniko quillinga: obrt iz quillinga za začetnike

Nato morate drugi konec traku pritrditi na glavni del s pomočjo lepila PVA. Nadalje je treba iz takšnih okroglih delov narediti različne zaprte oblike za quilling. To lahko preprosto naredite s fotografijami, ki jih je na internetu ogromno..

različne zaprte oblike za quilling. To lahko preprosto naredite s fotografijami, ki jih je na internetu ogromno.

Nato vzamemo prazen časopis in nastale dele izlijemo v naključnem vrstnem redu. Razširimo želeni vzorec. Lahko so rože, abstrakcija, geometrijski vzorci, karkoli, pravkar sestavljeni tako, da je vsaka podrobnost trdno v stiku z drugo. Pravzaprav bomo ta vzorec nato postavili na svojo stran "rob".

Ko se slika oblikuje, položimo spodnjo gosto vrstico in nato nanjo lepimo vse nastale dele v določenem vrstnem redu. Za to uporabljamo lepilo PVA in mehko krtačo. Dobro namažite, da se kasneje vzorec ne razpade.

Ko se slika oblikuje, položimo spodnjo gosto vrstico in nato nanjo lepimo vse nastale dele v določenem vrstnem redu. Za to uporabljamo lepilo PVA in mehko krtačo. Dobro namažite, da se kasneje vzorec ne razpade.

S tehniko quilling lahko izdelate figure astronavtov, lune in zvezd. Dobro je, če ste za quilling uporabili barvni papir, če pa ne, potem samo slikajte sliko z gvašom..

S tehniko quilling lahko izdelate figure astronavtov, lune in zvezd. Dobro je, če ste za quilling uporabili barvni papir, če pa ne, potem samo slikajte sliko z gvašom.

Ko smo počakali, da se vse posuši, smo svoje delo dali na isti časopis in odstranili barve. Ker ustvarjamo prostor, izbiramo ustrezne barve. Gvaš razredčimo, dokler ni dovolj tekoč, da kaplja. Na papir v kapljicah nanesemo vzorec in tako naredimo gladke prehode. Ne obžalujte barve, bela ne sme biti vidna. Prelivanje preveč tudi ni vredno, obarvali boste vse okoli sebe in vse, kar se bo sam papir zmehčal. Ko volumetrično risbo popolnoma pokrijete z gvašem, bo postala veliko težja in močnejša..

Ko se vse posuši, morate rezultat posipati z bleščečim lakom za lase. Takšna je aplikacija in bo pritrjena na steno nad namizjem. Nanj se seveda lahko prilepi z istim PVA. Če menite, da vas lahko tak vzorec moti, zlepite več neopaznih kosov papirja (v vogalih in več na sredini), da na več mestih deluje od znotraj navzven in izdelek lepite na dvostranski trak.

Quilling slike in aplikacije ne bo le lepa notranja dekoracija, ampak tudi odlično darilo za ljubljene. Lahko narišete katero koli risbo in jo napolnite z oblikami quilling. Ustvarjalne uspehe vam želim!