Risanje na kamne za začetnike

Poletne obrti: slikanje na kamnih za začetnike. Fotografija in video

Ste ustvarjalna oseba? Ali radi kaj naredite z lastnimi rokami? Če se odločite za morje, ne pozabite vzeti barv s seboj, potem vaš prosti čas zagotovo ne bo zaman. Risanje na kamne lahko imenujemo najbolj vznemirljiva dejavnost, ki bo všeč tako otrokom kot odraslim. Dobili boste izvirne poletne obrti. V prihodnosti jih je mogoče uporabiti za notranjo dekoracijo ali krajinsko oblikovanje, vse je odvisno od velikosti kamna in vaših sposobnosti..

Slikanje na kamne za otroke korak za korakom

Če se odločite, da boste poleti preživeli zanimiv prosti čas s svojim otrokom, potem najprej zberite lepe in gladke kamne. Risbo na kamne lahko učitelji vključijo v program, saj ta lekcija razvija domišljijo, fino motoriko rok in otipne občutke.

Če se odločite, da boste poleti preživeli zanimiv prosti čas s svojim otrokom, potem najprej zberite lepe in gladke kamne. Učitelji lahko v program vključijo risanje na kamne, saj ta lekcija razvija domišljijo, fino motoriko rok in otipne občutke.

Narišete lahko čisto vse, tako da lahko to počnejo tudi majhni otroci..

Narišete lahko čisto vse, tako da lahko to počnejo tudi majhni otroci.

Zelo pomembno je, da kamen pripravite, preden ga otrok potegne. Kamne dobro operemo in pustimo, da se popolnoma posušijo. Pripravljeno, da bo slika jasna. Nato dajte otroku in naj nariše vzorce, metulje, rože ali karkoli mu fantazija predlaga.

Zelo pomembno je, da kamen pripravite, preden ga otrok potegne. Kamne dobro operemo in pustimo, da se popolnoma posušijo. Pripravljeno, da bo slika jasna. Nato ga dajte otroku in naj nariše vzorce, metulje, rože ali karkoli mu domišljija predlaga.

Gvaš je idealen za slikanje na kamnih. Pomagajte svojemu otroku, da si zamisli, da kamen ni le material za poletne obrti ali osnova za risanje.

Gvaš je idealen za slikanje na kamnih. Pomagajte svojemu otroku, da si kamen ni le material za poletne obrti ali osnova za risanje.

Lahko se spremeni v pravo gosenico, sovo ali kakšno drugo žival..

Lahko se spremeni v pravo gosenico, sovo ali kakšno drugo žival.

Z uporabo kamnov lahko celo ustvarite pravljično ploskev z glavnimi junaki in okraski. Ko je plovilo iz odpadnega materiala pripravljeno, ga pokrijte z lakom.

Z uporabo kamnov lahko celo ustvarite pravljično ploskev z glavnimi junaki in okraski. Ko je plovilo iz odpadnega materiala pripravljeno, ga pokrijte z lakom.Pravljica na kamnih

pravljica o kamnih

Oglejte si video: Kako narisati pikapolonico na kamne

Risanje sove na kamne korak za korakom

Da bi sova zaživela na kamnu, boste morali pobrati gladke ovalne materiale v temnih in svetlih barvah. Najlažje boste takšne kamne našli poleti na morju ali v bližini katere koli druge vodne površine. Beli kamni so idealni za polarno sovo, temni kamni pa za temno sovo..

Da bi sova zaživela na kamnu, boste morali pobrati gladke ovalne materiale v temnih in svetlih barvah. Najlažje boste takšne kamne našli poleti na morju ali v bližini kakšnega drugega vodnega telesa. Beli kamni so kot nalašč za polarno sovo, temni za temno sovo.

Tako kot v prejšnjem mojstrskem razredu je treba kamne pripraviti, preden začnete risati. Kamni so pobarvani z gvašom ali akvareli s tanko krtačo. Da preprečite popačenje barve slike, kamen pokrijte s temeljnim premazom. Če pa je risba temna, lahko takoj narišete na običajen kamen..

Tako kot v prejšnjem mojstrskem razredu je treba kamne pripraviti, preden začnete risati. Kamni so naslikani z gvašem ali akvareli s tanko krtačo. Da preprečite popačenje barve slike, kamen pokrijte s temeljnim premazom. Če pa je risba temna, lahko takoj narišete na običajen kamen.

Začetniki se bodo morali spomniti osnov risanja, ki so jih prejeli v šoli, nato pa se bo izkazalo, da bo narisal čudovito sovo.

Korak 1. Najprej kamen vizualno razdelite na dva neenaka dela – glavo in telo.

Korak 2. Narišite belo ločnico za dobro orientacijo.

Korak 3. Narišite dva kroga za oči.

Korak 4. Narišite obrise perja, ki posnemajo naravno prevleko.

Korak 5. Narišite oči in kljun sove. Izberite območje krila. Risanje oči je ena najtežjih tehnik, zato uporabite različne odtenke, da bodo izstopali. Za ponovitev risbe poglejte fotografijo..

Korak 6. Telo in glavo sove pobarvajte z različnimi barvami.

Korak 7. Končni izdelek pokrijte z lakom in počakajte, da se posuši.

Obrt sova se lahko uporablja za izdelavo obeskov za ključe, obeskov, magnetov ali drugih spominkov. Namesto vzorca perja lahko naslikate okrasni vzorec. Vse je odvisno od vaše domišljije in umetniških sposobnosti..

Obrt sova se lahko uporablja za izdelavo obeskov za ključe, obeskov, magnetov ali drugih spominkov. Namesto vzorca perja lahko naslikate okrasni vzorec. Vse je odvisno od vaše domišljije in umetniških sposobnosti.

Izdelava poletnih obrti iz odpadnega materiala je prav tako zanimiva kot izdelava izdelkov iz listov, stožcev ali kostanja.. Risanje na kamne za začetnike – dober način za obvladovanje nove smeri v umetnosti in razvoj ustvarjalnosti. Oglejte si fotografije in video posnetke ter eksperimentirajte.

žaba na kamnihŽaba na kamnih

obesek iz kamna