Rože iz prtičkov je enostavno narediti, medtem ko boste porabili najmanj časa in denarja.

Danes lahko v trgovinah najdete veliko spominkov in okrasnih predmetov, vendar šivalke še naprej uporabljajo odpadne materiale za izdelavo različnih ponaredkov. Če imate barvne ali celo navadne bele prtičke, jih lahko preprosto naredite čudovito veliko cvetje za notranjo dekoracijo. Tudi začetniki in otroci bodo izdelovali takšne obrti. Ponujamo korak za korakom mojstrski tečaj o izdelavi rož iz prtičkov.

Kako narediti preproste rože iz papirnatih prtičkov

Vzemite večplastne serviete v dveh barvah in jih razdelite na plasti. Bolj ko delite prtičke, bolj čudovit bo cvet. Zložite prtičke različnih barv v naključnem vrstnem redu. Uporabite lahko samo eno barvo, ostale so bele. Če zamenjate dve barvi, se bo cvet izkazal za svetlega in izvirnega..

Vse prtičke zložite skupaj in jih začnite zložiti na harmoniko. Manjši je korak harmonike, lepša bo roža.

Vse prtičke zložite skupaj in jih začnite zložiti na harmoniko. Manjši je korak harmonike, lepša bo roža..

Harmoniko prepognite na polovico in odrežite robove. Odvisno od oblike roba se bo spremenila oblika rože. Poskusite narediti trikotno ali polkrožno obliko. Barvne in bele dele rože lahko zložite ločeno in jih razrežete tudi na različne načine. Nato harmonike zložite skupaj in jih na sredini zavežite z nitjo ali tanko žico.

Poskusite narediti trikotno ali polkrožno obliko. Barvne in bele dele rože lahko ločite in jih razrežete tudi na različne načine.

Zdaj začnite poravnati cvetne liste. Začnite od zgornjih plasti, dvignite in oblikujte obliko rože. Če harmoniko položite na ravno površino in cvetne liste dvignete samo navzgor, dobite lokvanj. Kroglico harmonike lahko oblikujete iz prtičkov, nato pa jo obesite na vrvico.

Želite narediti topiary? Nato iz majhnih prtičkov naredite slepe liste in jih nato lepite na pripravljeno penasto kroglico.Če želite dobiti šopek rož, boste morali za svojo rožo narediti ločeno steblo.

Želite narediti topiary? Nato iz majhnih prtičkov naredite slepe liste in jih nato lepite na pripravljeno penasto kroglico.Če želite dobiti šopek rož, boste morali za svojo rožo narediti ločeno steblo

Če želite to narediti, vzemite cev za koktajl ali nabodalo iz bambusa. Zavijte z zelenim cvetličnim trakom, da steblo dobite naraven videz. Cvet prtičkov lepite in liste naredite ločeno od zelenega prtička. Več teh cvetov lahko podarite mami ali babici.

Rože iz prtičkov je enostavno narediti, medtem ko boste porabili najmanj časa in denarja.

Rože iz prtičkov je enostavno narediti, medtem ko boste porabili najmanj časa in denarja. Papir je okolju prijazen material, zato je primeren za otroško ročno delo. Vrtnice so pogosto narejene iz prtičkov, tako da preprosto zvijete en prtiček in oblikujete brst in steblo. Z lastnimi rokami boste izdelovali izvirne okrasne predmete in svoje prijatelje lahko presenetite s svojimi ustvarjalnimi sposobnostmi.