Ohranjanje cvetov v glicerinu. Video in mojstrski razred

Želite podaljšati življenjsko dobo svojih rož? Izkazalo se je, da obstaja zelo preprost način, kako narediti lepo rožo dolgotrajno. V tem članku vam bomo povedali o, kako ohraniti rože v glicerinu. Izkazalo se je, da rože v steklenici s to neverjetno viskozno tekočino postanejo elastične in ne zbledijo. Takšno ročno izdelano cvetje lahko občudujete več let..

Šopke hranimo v glicerinu. Mojstrski razred

Preden cvetove potopimo v glicerin, jih je treba dobro pripraviti. Zimzelene rastline režemo kadar koli v letu, sezonske pa pobiramo konec poletja. Ko režete rože, jih potopite v vodo. Steblo je treba odrezati pod kotom. Če iz stebla priteče sok, ga morate držati nad ognjem, da zatemnijo konce. Za boljšo absorpcijo glicerina se steblo v sredini razcepi do 6 cm. Priporočamo, da spodnje liste odstranite s stebel, saj se glicerin ne spopada dobro z mladimi listi.

Materiali za pripravo cvetja:

– lepa steklenica;

– glicerol;

– trakovi;

– okrasni papir;

– rože.

Preden začnete namakati cvetove, razredčite glicerin v vreli vodi v razmerju 1: 2. Cvetove dajte v pripravljeno posodo in jih nato napolnite z raztopino glicerina.

Preden začnete namakati cvetove, razredčite glicerin v vreli vodi v razmerju 1: 2. Cvetove dajte v pripravljeno posodo in jih nato napolnite z raztopino glicerina.

Opazili boste, kako cvetovi in ​​listi postopoma absorbirajo glicerin. Raztopino redno dolivajte, tako da so rastline popolnoma pokrite. Obdobje ohranjanja cvetov je odvisno od vrste same rastline in se lahko giblje od tedna do 8-9 mesecev..

Oglejte si video: Konzerviranje cvetja v glicerinu

Ko cvetovi prenehajo absorbirati glicerin, jih lahko položite v okrasno steklenico in zaprete pokrov. Steklenico je treba dodatno okrasiti z nitmi ali trakovi..

Da raztopina ne postane motna in da cvetovi ne izgubijo svetle barve, je najbolje, da konzervirate v temnem in hladnem prostoru..

Ne pozabite, da bolj ko bo steklenica izvirna, bolje bo videti končana kompozicija s cvetjem. Kot okras za steklenico lahko uporabite trakove, kroglice ali semenske kroglice..

Ne pozabite, da bolj ko bo steklenica izvirna, bolje bo videti končana kompozicija s cvetjem. Kot okras steklenice lahko uporabite trakove, kroglice ali semenske kroglice.

Preberite tudi: Cvetenje iz volne, mojstrski razred

Rože v glicerinu bodo izgledale izvirno v notranjosti spalnice ali kuhinje. Poleg tega bodo postali prijetno darilo, ki ga je mogoče shraniti za vedno. Glicerin bo ohranil cvetje živo, razlika v naravnem odtenku pa bo le pol tone.

Upamo, da vam bodo ti preprosti nasveti in videoposnetki o tem, kako narediti cvetje v glicerinu, pomagali ustvariti ustvarjalno presenečenje za vaše ljubljene.. Diy cvetje v glicerinu to boste storili brez veliko truda in dodatnih stroškov. Vsak šopek lahko zdaj ohrani svojo prvotno privlačnost več kot en teden..