Ročno izdelano milo, recepti s fotografijami

Kako narediti milo doma z vrtinci. MK

Domače izdelovanje mila je zabavna dejavnost, ki bo všeč tako otrokom kot odraslim. Vsakič lahko dobite novo milo, popolnoma drugačno od prejšnjega.. Domače milo je lahko zelo izvirno, če uporabljate tehniko vrtinčenja. Ker nobena snežinka ni enaka, mila z vrtinčenjem ni mogoče dvakrat ponoviti. Vzorec spominja na valove ali kodre, marmornate proge. Mnogi ljudje imajo radi samo to vrsto mila, saj se tudi običajno pravokotno milo izkaže za zelo lepo.

Vrtinčno milo, mojstrski razred

Risba je lahko upodobljena s prozorno podlago, barvna ali pa več barvnih. Kakovost madežev ni odvisna samo od roke mojstra, ampak tudi od materialov. Vse sestavine morajo biti trajno obarvane, plasti pa se ne smejo mešati med seboj. V nasprotnem primeru bo struktura slike kršena in lepote ne bo..

Danes bomo izdelali okusno milo, ki spominja na Sredozemsko morje. Pridobitev prozornih in belih podlag. Eterična olja za milo lahko kupite v lekarni, potrebovali boste borova in pomarančna olja.

Oglejte si video: Vrtine z milom iz nič

1. Obrazec za milo. Prvič je bolje izbrati pravokotno ali kvadratno, saj bo v njej bolj priročno risati. Nato lahko vzamete izvirno obliko in izdelate milo na določeno temo..

2. Pripravljene milne podlage. Vzeli bomo neprozorne, potem se bodo vrtinci izkazali za bolj nasičene..

3. Barvila. Modra, lahko vzamete zeleno ali jih zmešate in dobite mornarsko modro. Prosojni podlagi dodajte oranžno. Barvila ne smejo seliti, sicer ne bomo dobili slike.

4. Kozmetična olja. Marelice in oljke.

Koraki za izdelavo ročno izdelanega mila doma

Recept za miloRecept za domače milo

Mešanico mila lahko dobite kemično ali pa jo dobite iz običajnega mila. V prvem primeru boste morali pripraviti alkalno raztopino.

Mešanico mila lahko dobite kemično ali iz običajnega mila. V prvem primeru boste morali pripraviti alkalno raztopino.Priprava alkalne raztopine in mešanje z oljem

Nato raztopina titana.

Nato raztopina titana.Titanov dioksid raztopimo v vodi in nalijemo v milnico

Te raztopine zmešamo in dobimo milno mešanico..

Če uporabljate že pripravljeno milo, ga razredčite v vodi in mikrovalovno milno podlago. Mešanico mila nato razdelimo na štiri dele..

Nato dodajte barvilo: en del je roza, drugi je modri in tretji oranžen, četrti pa bel. V skladu s tem izberite prava eterična olja za učinek arome.

Nato dodajte barvilo: En del je zelen, drugi modri in tretji oranžen, četrti pa bel. V skladu s tem prva dva aromatiziramo z borom, tretjega pa z pomarančo.Dodajte eterično olje. Razdelite in dodajte barvila

Če vse tri mase takoj združite vroče, se bodo preprosto premešale. Zato je vredno pustiti, da malce zmrznejo in takoj, ko se film začne oblikovati, ga pošljemo v obrazec.

Razdelimo ga v tankih plasteh. Nato vzamemo pletilno iglo ali trdo nabodalo in jo spustimo na dno obrazca ter začnemo previdno risati milo od spodaj navzgor..

Razdelimo ga v tankih plasteh. Nato vzamemo pletilno iglo ali trdo nabodalo in jo spustimo na dno obrazca ter začnemo previdno risati naše milo od spodaj navzgor.V kalup postopoma vlivajte raztopine različnih barv.

Druga možnost je, da najprej naredite vzporedne črte, nato pa vzdolž. Toda naredite jih ne pravokotno, ampak rahlo poševno. Ali pa torto v plasteh takoj položite v kalup. Sčasoma bodo prišle nove ideje in risbe bodo bolj elegantne.

Druga možnost je, da najprej naredite vzporedne črte, nato pa vzdolž. Toda naredite jih ne pravokotno, ampak rahlo poševno. Ali pa torto takoj položite v plasteh v kalup. Sčasoma bodo prišle nove ideje in risbe bodo bolj elegantne.Milo okrogle oblike

Ročno izdelano milo je enostavno narediti doma z lastnimi rokami, medtem ko bo veliko lepše od kupljenega. Te obrti ne morete uporabljati samo sami, ampak jo lahko podarite tudi svojim ljubljenim. Dobili boste praktično in izvirno darilo, narejeno z dušo.