Kako tkati stojalo iz papirnatih cevi. Mojstrski razred s fotografijo

Tkanje iz časopisnih cevi je nova vrsta šivanja, saj ste obvladali, da lahko ustvarite prave mojstrovine. Sodobne obrtnice ne tkajo le papirnatih košar, temveč tudi lepe živali, ladje z jadri, hišice za punčke in celo hranilnike ptic. Začetnikom svetujemo, da najprej obvladajo tehniko zvijanja cevi, nato pa poskusijo z lastnimi rokami narediti stojalo za zvezke iz časopisov.

Kako narediti časopisne cevi

Za pripravo slamic je primeren popolnoma drugačen papir. Idealna možnost je čista pisarniška, saj ni strupena in jo je veliko lažje prebarvati v katero koli drugo barvo. Za delo potrebujete pletilno iglo, škarje in lepilo. List papirja razrežite na trakove širine 7 do 13 cm. Čim daljša je cev, tem bolje, sicer jo boste morali nenehno graditi. Vendar ne pozabite, da je predolge trakove tudi težko zviti..

Oglejte si video: Kako zviti cevi iz časopisov

Sedaj vzemite iglo za pletenje in začnite okoli nje navijati trak papirja od spodnjega kota. Na ta način morate papir popolnoma zaviti okoli pletilne igle. Ne pozabite popraviti roba z lepilom in izvlecite pletilno iglo. Slamice lahko takoj pobarvate. Najbolje je, da jih shranite v pokončnem položaju, da se ne nagubajo do časa, ko začnete izdelovati obrti.

Mojstrski razred: Stojalo za svinčnike ali zvezke

Najprej vzemite kos kartona in mu izrežite dno za svoje plovilo. Velikost je lahko katera koli, odvisno od tega, kaj boste shranili na stojalu. Dno pokrijte z ozadjem ali barvnim papirjem ustreznega odtenka. Za dno bi morali imeti dve polovici enake velikosti, saj ju boste morali pozneje lepiti, da skrijete časopisne cevi..

Najprej vzemite kos kartona in mu izrežite dno za svoje plovilo. Velikost je lahko katera koli, odvisno od tega, kaj boste shranili na stojalu. Dno pokrijte z ozadjem ali barvnim papirjem ustreznega odtenka. Za dno morate imeti dve polovici enake velikosti, saj ju boste morali zlepiti, da skrijete časopisne cevi.

Naredite dovolj pisarniških ali časopisnih cevi. Na dnu kartona označite s peresom mesto za oporne cevi. Pomembno je, da to storite pod ravnilom, da bo končna obrt lepa. Za lažje lepljenje vzemite dvostranski trak in ga prilepite na dno. Nato nanesite pripravljene cevi glede na oznako. Na vrh nanesite lepilo in prilepite drugi del podlage. Posledično boste imeli na spodnji strani stojala čudovit prazen kos in 4 cevi -stojalo na ozki strani, na široki strani pa 9 cevi za tkanje.

Na vrh nanesite lepilo in prilepite drugi del podlage. Posledično boste imeli na spodnji strani stojala čudovit prazen kos in 4 cevi -stojalo na ozki strani, na široki strani pa 9 cevi za tkanje.

Obdelovanec se mora dobro posušiti, nato pa lahko nadaljujete z nadaljnjim tkanjem. Za lepoto lahko osnovo spletete s čudovito čipko ali pletenico ustrezne barve. Ali pa vzemite časopisno cev in na preprost način spletite dno. Zdaj dvignite vse police. Če želite to narediti, zaženite cev pod dvema sosednjima in dvignite. S pomočjo igle za pletenje lahko dvignete in pritrdite dve preostali cevi..

Zdaj dvignite vse police. Če želite to narediti, zaženite cev pod dvema sosednjima in dvignite. S pomočjo igle za pletenje lahko dvignete in pritrdite dve preostali cevi.

Koristni članek: Tkanje iz časopisnih cevi

Nato spet vzemite dve časopisni cevi in ​​stojala opletite z vrvico. S to metodo boste morali spleteti približno 9 vrstic, nato pa spremeniti kot nagiba, da naredite ažurni element.

Nato spet vzemite dve časopisni cevi in ​​stojala opletite z vrvico. S to metodo boste morali spleteti približno 9 vrstic,

Iz ozadja ali lepega teksturiranega papirja izrežite trikotnik, nato pa ga skozi eno cev vstavite med stojala, da se dobro pritrdi.

Iz ozadja ali lepega teksturiranega papirja izrežite trikotnik in ga nato vstavite skozi eno cev med stojala, da ga dobro pritrdite.

Po tem lahko nadaljujete s tkanjem z nizom dveh cevi. Tkamo približno 4 vrstice. Robove cevi je enostavno skriti s pletilno iglo. Da bi bila cev daljša, nanjo lepite še en PVA.

Po tem lahko nadaljujete s tkanjem z nizom dveh cevi. Tkamo približno 4 vrstice. Robove cevi je enostavno skriti s pletilno iglo. Če želite cev podaljšati, nanjo prilepite še en PVA.

Spredaj je vaše stojalo trdno tkano, zato vaši zvezki ne bodo izpadli. Po drugi strani pa je obrt sestavljena iz pletenega dela in ažurja, pri oblikovanju pa lahko premislite sami. Papirnatega vložka ni treba narediti.

Spredaj je vaše stojalo trdno tkano, zato vaši zvezki ne bodo izpadli. Po drugi strani pa je obrt sestavljena iz pletenega dela in ažurja, pri oblikovanju pa lahko premislite sami. Papirnatega vložka ni treba narediti.

Ko je pletenje končano, morate zaključiti robove. V ta namen se stojalne cevi prepletejo in spustijo pod tkanje. Štrleče cevi lahko nato odrežete..

Ko je pletenje končano, morate zaključiti robove. V ta namen se stojalne cevi prepletejo in spustijo pod tkanje. Štrleče cevi lahko nato odrežete.

Preberite tudi: Kaj je barva? Kako barvati časopisne cevi

Ostaja, da izdelek pobarvate z akrilno barvo in lakom. Če želite, lahko podstavke podložite s cvetjem ali drugimi motivi s tehniko quilling..

Ostaja, da izdelek pobarvate z akrilno barvo in lakom. Če želite, lahko podstavke podložite s cvetjem ali drugimi motivi s tehniko quilling.Pripravljeno stojalo za cevi

Oglejte si tudi fotografije ročnih del iz časopisnih cevi:

fotografija obrti iz časopisnih cevi

časopisne slamice diyKošara in ladja

Na prvi pogled se lahko zdi zapleteno izdelava košar ali stojal iz časopisnih cevi. Če pa se pravilno in lepo prepletete, bo vaša prva obrt precej lepa.