Letala za papir in lepenko, naredi sam. Darilo za očeta

Skoraj vsak fant že kot otrok sanja, da bi bil pilot, zato letala najpogosteje najdemo med igračami. Danes so lahko izdelani iz papirja, kartona in drugih materialov. Če želite narediti lepo in izvirno darilo za očeta ali dedka, predlagamo, da naredite lepo letalo iz zvitka toaletnega papirja z lastnimi rokami. Potrebnih je zelo malo materialov, obrt pa se izkaže za obsežno in ustvarjalno.

Kako narediti letalo za darilo

Če kupujete toaletni papir s kartonsko podlago v notranjosti, lahko iz njega naredite ohišje za svoje letalo. Potrebovali boste tudi škotski trak in lepilni trak ter papirnato skodelico z nekakšnim vzorcem..

Če kupite toaletni papir s kartonsko podlago, potem lahko iz njega naredite ohišje za svoje letalo. Potrebovali boste tudi lepilni in lepilni trak ter papirnato skodelico z vzorcem.

Letalske dele lahko narišete ali natisnete na tiskalniku. Če je natisnjena na papirju, lahko predlogo enostavno prenesete na karton. Poskusite uporabiti karton iste barve kot zvitek toaletnega papirja..

Zanimiv članek: Letalo

Ko so deli preneseni na karton, jih začnite izrezati. Naredite luknjo v osrednjem delu zvitka – pilotski kabini. Nato rep lepite s trakom. Popravite ga lahko s posebnimi rezi na koncu zvitka..

Ko so deli preneseni na karton, jih začnite izrezati. Naredite luknjo v osrednjem delu zvitka - pilotski kabini. Nato rep lepite s trakom. Popravite ga lahko s posebnimi rezi na koncu zvitka.

Potem lahko začnete izdelovati krila. Naredite globoke reze, da povežete dele, nato pa jih dodatno lepite s trakom. Ko lepite dno, nadaljujte do vrha.

Za izdelavo propelerja za svoje letalo potrebujete kartonsko skodelico. Odrežite ga tako, da se tesno prilega nosu letala. Dobro lepite in iz kartona naredite vijak. Ali lahko pomislite na vijačni nosilec, da se obrne.

Za izdelavo propelerja za svoje letalo potrebujete kartonsko skodelico. Odrežite ga tako, da se tesno prilega nosu letala. Dobro lepite in iz kartona naredite vijak. Lahko pomislite, da vijak pritrdite tako, da se obrne.

Preberite tudi: DIY darila za vašega šefa

Letalo bo videti privlačnejše, če ga popolnoma pobarvate s pršilom ali gvašem. Drug način je, da vsak kos zlepite z barvnim papirjem. Tako boste letalu dali lepši videz..

Letala za papir in lepenko, naredi sam. Darilo za očeta

To letalo lahko izdelajo tudi otroci, glavna stvar je, da pravilno natisnete predlogo. DIY darilo je bolj dragoceno kot darilo, kupljeno v trgovini. Poskusite z otrokom narediti letalo, nato pa ga pustite sinu ali hčerki dati očetu ali dedku. Preživite zanimiv prosti čas in naredite prijetna darila za svojo družino in prijatelje. Papirnate obrti so priložnost, da z minimalnimi stroški naredite zanimiv spomin..