Ustvarite srce iz prtičkov

Kako narediti papirnato srce iz prtičkov. Mojstrski razred

Papirnate prtičke so priročen material za ustvarjalnost, s katerim se lahko spopadejo tudi majhni otroci. Izvirne dekorje in razglednice lahko naredite z lastnimi rokami in jih podarite mami ali ljubljeni osebi. Poskusite obvladati mojstrski tečaj obrti v obliki srca, saj vsako ustvarjalno delo pozitivno vpliva na njihov razvoj.

Materiali:

– karton;

– troslojni prtički;

– škarje;

– tanek trak;

– lepilo.

Srček iz serviete naredi sam

Natisnite predlogo srca na spletu in jo najprej izrežite iz navadnega papirja. Po tem lahko obdelovanec prenesete na karton. Zelo priročno je delati z barvnim kartonom, tako da ne vidite vrzeli na prtičkih.

Sledite svoji roki ali otrokovi roki na kos papirja in izrežite tudi predlogo. Obris roke prenesite na izrezano srce iz kartona..

Vzemite bele in rdeče serviete ter jih razrežite na trakove širine približno 3 cm, nato pa vsak trak narežite na majhne kvadratke.

Vzemite bele in rdeče serviete ter jih razrežite na trakove širine približno 3 cm, nato pa vsak trak narežite na majhne kvadratke.

Preberite tudi: DIY heart

Med delom vam ni treba odpreti prtička, saj boste v prihodnosti morali zviti 4 kvadrate skupaj. Delo zlaganja prtičkov zaupajte svojemu otroku, saj dobro vpliva na razvoj fine motorike..

Med delom vam ni treba odpreti prtička, saj boste v prihodnosti morali 4 kvadrate zviti skupaj. Delo zlaganja prtičkov zaupajte svojemu otroku, saj je to dobro za razvoj fine motorike.

Priporočljivo je, da ločeno zvijete bele in ločeno rdeče serviete, da boste kasneje lahko naredili barvno aplikacijo na srcu.

Iz tankega traku izrežite kos, da naredite zanko na srcu. Lahko ga lepite na karton z lepilno pištolo ali trakom..

Iz tankega traku izrežite kos, da naredite zanko na srcu. Lahko ga lepite na lepenko s pištolo za lepilo ali trakom.

Začnite polniti srce z roko. Najprej vzdolž obrisa začnite lepiti bele valjane serviete, nato pa postopoma zapolnite sredino.

Po tem vzemite rdeče grudice in jih lepite po konturi samega srca, nato pa v osrednjem delu. Morate v celoti napolniti plovilo v obliki srca s kepami prtičkov. Počakajte, da se izdelek posuši. Na hrbtni strani lahko napišete želje ali narišete sliko.

Papirnate obrti lahko imenujemo najpogostejše, saj za njihovo izdelavo traja malo časa, surovine pa so nizke. Razglednice v obliki srca lahko predstavite za vsako priložnost, in če jih okrasite s prtički, se bo obrt izkazala za obsežno. Bodite ustvarjalni in ustvarjajte ustvarjalna ročna dela.